Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Hoedjesdans, Zonevangbal, Escape Room, Rupsenbal - week 9

Maandag 26 februari 2024

Na hopelijk allemaal een fijn weekend te hebben gehad, starten we weer met de normale school-/werkweek en maken wij ons klaar voor een leuke dag bij de BSO. Nadat we alles hebben klaargezet, gaan we op pad om de kinderen van school op te halen. Helaas regent het vandaag flink, dus nemen we allemaal een paraplu mee. Nadat we alle kinderen hebben opgehaald, gaan we gezamenlijk fruit eten en bespreken we wat we in het weekend hebben gedaan. Iedereen heeft van alles gedaan, van bezoekjes bij opa en oma tot kinderfeestjes van vrienden en vriendinnetjes.

Daarna is het tijd voor de activiteiten van vandaag. Aangezien het nog steeds hard regent, zullen we de activiteiten vandaag binnen doen. Een groep gaat de hoedjesdans doen! Als de muziek speelt, moet iedereen door de ruimte dansen en bewegen. Stopt de muziek, dan moet je zo snel mogelijk een hoedje van de grond pakken en op je hoofd zetten. Heb je geen hoedje, dan ben je helaas af!

De andere groep speelt het spel 'Wat mist er?' Een zoeker gaat in een andere ruimte zitten, terwijl de andere kinderen een voorwerp uit de kamer halen. Het is aan de zoeker om te raden wat er mist. Een leuk spel en een goede uitdaging voor de kinderen met een goed geheugen!

Aan het einde van de middag regent het een stuk minder en kunnen de kinderen die willen nog even lekker naar buiten om hun energie kwijt te kunnen!

Dinsdag 27 februari 2024

Vandaag is het tegenovergestelde van gisteren, de zon schijnt fel en het is lekker warm buiten. Omdat we gisteren bijna de hele dag binnen hebben gezeten, halen we vandaag het buiten spelen weer lekker in! We zijn alleen binnen geweest voor het fruit eten, de rest van de tijd zijn we lekker naar buiten gegaan!

De activiteiten kunnen vandaag ook weer buiten plaatsvinden, wat super fijn is! Een groep speelt het spel 'Makers en Krakers'. Er liggen ontzettend veel hoedjes in het veld. De krakers proberen alle hoedjes om te draaien zodat er zo min mogelijk rechtop staan. De makers proberen alle omgedraaide hoedjes weer rechtop te zetten.

De andere groep speelt 'Zonevangbal'. Er zijn twee teams die proberen de bal te vangen in de zone van de tegenstanders. Dit moeten ze doen door de bal naar elkaar over te gooien, want ze mogen niet lopen met de bal. Je verdient een punt door een bal te vangen in de zone van de tegenstanders! Welk team scoort aan het einde de meeste punten!?

We sluiten de dag lekker buiten af en genieten tot de laatste minuut van het mooie weer!

Woensdag 28 februari 2024

Het is woensdag en dat betekent lunchen op de BSO. Na het ophalen van de kinderen eten we gezamenlijk. Omdat we nog een vrij klein groepje hebben, is het nog lekker rustig. We praten over de schooldag en wat we de rest van de week nog gaan doen. Na de lunch kunnen de kinderen even vrij spelen, zodat wij de spullen voor de woensdagmiddagactiviteit kunnen klaarzetten.

De grote activiteit van vandaag is een escape room! Vijf teams gaan allemaal opdrachten en spellen doen. Als een team een opdracht heeft voltooid, kunnen ze een cijfer voor de code halen. Welk team heeft als eerste alle opdrachten voltooid en de code van de kist gekraakt!? Het was een spannende wedstrijd en we hebben veel plezier gehad. Er waren negen verschillende spellen/opdrachten, van Fortnite Archery Attack tot een Fall Guy’s parcours dat moet worden afgelegd.

Op woensdag 20 maart hebben we weer een Woensdag Middag Activiteit, dus meld je vooral aan!

Donderdag 29 februari 2024

Donderdag is voor veel kinderen de laatste dag dat ze naar de BSO komen, dus proberen we er vandaag weer een leuke dag van te maken om de kinderen alvast een fijn weekend in te sturen. Het was de hele dag al wat regenachtig, dus waren er wat twijfels of we naar buiten konden. Gelukkig nam de regen wat af, dus konden we voor de activiteit lekker naar buiten!

Een groep speelt het spel 'Rupsenbal'. Het is een variant van het bekende slagbal, maar toch werkt het anders! Er is iemand van de slagpartij die de bal wegschiet en zoveel mogelijk rondjes probeert te rennen. De veldpartij probeert zo snel mogelijk de bal te pakken en maakt een rij zodat ze achter elkaar staan. De voorste geeft de bal over zijn hoofd door aan de volgende, en zodra de bal bij de laatste is, wordt er 'stop' geroepen. De renner van de slagpartij moet dan stoppen, en het aantal rondjes dat hij heeft gelopen, zijn de punten.

De andere groep speelt 'Wc-tikkertje', een populair tikspel bij ons! Er zijn twee tikkers die de rest proberen te tikken. Ben je getikt, dan ga je gehurkt zitten met een arm omhoog. Als bij die arm wordt getrokken, dan mag je weer meedoen!

Aan het einde van de dag hebben we veel kinderen al een fijn weekend gewenst, en een aantal zullen we morgen weer zien!

Vrijdag 1 maart 2024

En zo zijn we alweer bij de laatste dag van de week aangekomen. Op vrijdag hebben we een kleiner groepje kinderen, maar we hebben nog steeds ontzettend veel plezier! We eten snel wat fruit en gaan dan door naar de activiteit van vandaag: 'De schapen, de herder en de wolf'. Er is een wolf die de schapen en de herder probeert te tikken. Als je wordt getikt als schaap, ga je op de grond zitten en maak je jezelf klein als een bok. Springt de herder over jou heen, dan mag het schaap weer meedoen. Wordt de herder getikt, dan gaat hij in de middencirkel staan. Als hij de bal over kan gooien met een schaap dat niet af is, mag hij weer meedoen. Wie houdt het langer vol, de schapen en de herder of de wolf!?

Dit spel kenden de kinderen nog niet, dus het was super leuk om weer een nieuwe variant van tikkertje te spelen. Na de activiteit eten we natuurlijk een koekje en zo sluiten we de week lekker af!

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach