Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Leeuwenkooien, Voetvolley, Olifantenroof, Geluksestafette, Sportstuif Olympics - Week 20

Maandag 13 mei 2024

Na wat hopelijk een fijn weekend is geweest, met als hoogtepunt natuurlijk Moederdag, begint vandaag de school- en werkweek weer. In de middag staan wij klaar om alle kinderen op te halen en ze een leuke middag te bezorgen!

Een aantal kinderen had vandaag een studiedag, daarom hadden we ook een ochtendactiviteit. We weten dat veel van onze kinderen fan zijn van Paw Patrol, dus maken en verven we Paw Patrol-logo’s.

Voordat we aan de activiteiten beginnen, hebben we eerst ons fruitmoment, waar we even lekker wat eten en vooral drinken. Dat hebben we namelijk wel nodig met dit warme weer. Ook smeren we ons allemaal goed in met zonnebrand zodat we zonder zorgen in de zon kunnen spelen. Als laatste nemen we nog even de tijd om afscheid te nemen van een van onze kinderen die vandaag zijn laatste dag bij ons heeft.

Dan zijn we eindelijk aangekomen bij de activiteiten: de grote kinderen spelen Leeuwenkooien, waarbij ze door twee kooien van de leeuwen moeten rennen zonder getikt te worden, zodat ze het vlees naar de andere kant kunnen brengen.

De kleine kinderen spelen Muurtikkertje. De kinderen proberen van de ene kant naar de andere kant van het veld te rennen zonder getikt te worden. Worden ze toch getikt, dan zijn ze af en gaan ze op de middenlijn staan om een muur te vormen. Zo wordt de ruimte om naar de overkant te rennen steeds kleiner en moeilijker!

De dag nadert zijn einde en de kinderen worden langzaamaan opgehaald. We kunnen weer zeggen dat we een leuke en gezellige middag hebben gehad!

 

Dinsdag 14 mei 2024

Het is de warmste dag van de week en daar bereiden wij ons goed op voor. De zonnebrand en de kannen water staan klaar voor gebruik, en dat is ook echt nodig vandaag met een temperatuur die richting de 30 graden gaat. We vinden het met dit weer belangrijk dat de kinderen genoeg drinken en helpen hen herinneren om regelmatig wat te drinken.

We zijn alweer aangekomen bij de activiteiten. De grote kinderen hebben Voetvolley gedaan, waarbij ze in plaats van hun handen hun voeten moeten gebruiken om de bal over het net te schieten. Aangezien veel kinderen van voetbal houden, was dit een groot succes!

De kleine kinderen speelden Kleurverplaatsing. In het veld liggen vier verschillende kleuren: rood, blauw, geel en groen. Er worden drie groepen gemaakt die bij een kleur staan. Zo blijft er steeds een kleur over waar geen kinderen bij staan. Als de kleur wordt opgenoemd waar je bij staat, moet je zo snel mogelijk naar de kleur rennen waar niemand bij staat. Maar je kunt tijdens het rennen getikt worden door een van de twee tikkers. Gebeurt dat, dan ben je af!

De spellen waren leuk en aan het einde waren alle kinderen helemaal op door het sporten. Ze konden een welverdiend koekje halen en lekker wat drinken!

 

Woensdag 15 mei 2024

Het is weer een korte dag en dat betekent dat wij de kinderen op tijd ophalen van school om ze mee te nemen voor een middag op de BSO. We beginnen natuurlijk met een lekkere lunch voordat we gaan spelen. Op woensdag hebben de kinderen ook genoeg tijd om te spelen. Na de lunch hebben de kinderen altijd even de tijd om vrij te spelen en hebben wij de tijd om de activiteit van de middag klaar te zetten. Ook heel belangrijk is het fruit dat we snijden zodat we voor de activiteit nog even wat fruit hebben en er weer tegenaan kunnen!

Dan is het eindelijk tijd voor onze activiteit: Olifantenroof. De olifant zit in zijn kooi met allemaal stukken eten. De andere kinderen zijn de wolven die proberen de stukken vlees te stelen. De olifant heeft een slurf waarmee hij of zij de wolven kan tikken zodat ze geen eten kunnen stelen!

Het spel en de beleving daarbij zijn heel leuk, en dat is ook logisch: wie zou het nou niet leuk vinden om een zwemnoodle te gebruiken om kinderen te tikken?

 

Donderdag 16 mei 2024

Het belooft vandaag een toffe dag te worden door alle dingen die op het programma staan. Buiten de normale activiteiten hebben wij vandaag iets extra’s op de planning staan: een verjaardag die gevierd wordt. Bij het vieren van een verjaardag hoort vaak een traktatie, en wat voor traktatie hebben we vandaag! De lieve ouders hebben zes taarten meegenomen voor iedereen! En ze waren zo ontzettend lekker; iedereen heeft van de taart genoten en we hebben de jarige job allemaal gefeliciteerd!

Naast al het feesten en alle zoetigheid is het ook belangrijk dat we weer genoeg bewegen! Zoals jullie weten en gewend zijn, hebben we weer twee activiteiten: de grote kinderen spelen Geluksestafette, waarbij de dobbelsteen bepaalt welke pion je mag omdraaien en of je gaat winnen of verliezen.

De kleine kinderen spelen Schipper mag ik overvaren?, waarbij een tikker steeds mag bepalen hoe de kinderen de overkant moeten bereiken. Ze kunnen bijvoorbeeld rennend naar de overkant, maar ook springend of kruipend! De tikker moet dan op dezelfde manier de kinderen tikken.

We hebben een fantastische dag gehad met alleen maar leuke dingen en we hopen dat de jarige ook een hele leuke verjaardag heeft gehad!

 

Vrijdag 17 mei 2024

Vandaag is een heel speciale dag, want wij gaan iets heel bijzonders doen. De hele ochtend zijn wij bij Sportstuif Rood-wit bezig geweest om een groot evenement klaar te zetten, want de vereniging van Rood-wit viert dit hele weekend hun 100-jarig bestaan. Alle Sportstuif-vestigingen uit Veldhoven willen dit meevieren. En dat is dus het evenement dat wij vandaag hebben!

Het evenement is de Sportstuif Olympics, waar de drie vestigingen uit Veldhoven het tegen elkaar opnemen in vijf verschillende spellen. Dit zijn de spellen die we hebben gedaan: touwtrekken, voetbaldarts, noodle gooien, domino en een race over de stormbaan.

Er deden tien teams mee, waarvan er maar één kon winnen, en dat was team 4! Het was een team kinderen die allemaal van Rood-wit kwamen en zij wisten uiteindelijk de trofee te pakken!

Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad en hopen dat de kinderen het net zo leuk vonden. Wij willen Sportstuif Rood-wit bedanken voor de uitnodiging om mee te doen!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach