Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Lieveheerstbeestikkertje, Kamelenrace, Superbal, Werpspelletjes, Opendagbasko-week 19

Maandag 6 mei

De eerste dag na de vakantie is weer van start gegaan. En wat hebben we toch een fijne en gezellige vakantie gehad. Na het ophalen van de kinderen beginnen we lekker met het fruit eten. Iedereen kletst gezellig met elkaar en verteld wat ze hebben gedaan in de vakantie. Sommige kindjes zijn lekker op vakantie geweest een aantal is een aantal keer naar de BSO gekomen en een aantal heeft gewoon lekker thuis leuke dingen gedaan. Eenmaal klaar met het fruit was het tijd voor de activiteiten.
Het weer zat vandaag weer lekker mee! We gingen weer in twee groepen de activiteiten doen. De grote kinderen speelden vandaag kamelenrace, hierbij is het de bedoeling om een bal of knuffeltje in de hoepel te gooien, en dan mag de hoepel een stukje vooruit. Het was erg spannend want de strijd ging gelijk op tussen de beide teams. De kleinere kinderen speelden lieveheerstbeesttikkertje, er zijn twee tikkers. Als je getikt bent ga je met je rug op de grond en  met je benen en armen in de lucht op de grond liggen ‘’ spartelen’’ als een lieveheerstbeestje. Als een ander kindje je weer rechtop duwt mag je weer meedoen met het spel. De kinderen vinden dit spelletje altijd super leuk!
Na de activiteit was het tijd voor wat drinken en een lekker koekje en toen gingen de kinderen lekker vrij spelen. Er werd gevoetbald, getennist maar ook gewoon lekker rustig aan gedaan bij de kleinere kindjes. De eerste dag na de vakantie is toch altijd wat vermoeiend!
 

Dinsdag 7 mei

Vandaag kwamen veel kindjes in een PSV-shirt naar de BSO. Want PSV is gisteren natuurlijk gehuldigd als landskampioen van Nederland. Namens alle kindjes en medewerkers gefeliciteerd na het behalen van deze prachtige prijs! Het was ook heerlijk weer, dus de shirtjes kwamen vandaag goed van pas.
Eenmaal aangekomen op de BSO zijn de kindjes lekker vrij gaan spelen. Het fruit eten werd vandaag wat later gedaan want een aantal kinderen ging vandaag op schoolreisje. De kindjes waren hierdoor wat later terug. Eenmaal aangekomen op de BSO werd er weer gezellig gekletst over de verschillende schoolreisjes van vandaag, en wat hebben de kinderen het weer leuk gehad! De activiteiten voor vandaag waren superbal en verschillende werp spelletjes. De kleine kinderen gingen vier verschillende gooi spellen doen, hierbij werd vooral geoefend met onderhandse en bovenhandse werp technieken. De grote kinderen gingen in de Pannakooi weer het superleuke spel superbal spelen. Dit is een van de favoriete spellen van de grote kinderen. Hierbij gaan ze individueel spelen in een soort trefbal vorm, dus je mag iedereen afgooien. Als diegene die jou heeft afgegooid ook af is, dan mag jij weer meedoen. Het is dus niet alleen je best doen om iemand af te gooien, je moet ook nog eens goed opletten door wie je afgegooid wordt. De kinderen zijn hier altijd mega fanatiek in, dit is echt super mooi om te zien!

 
woensdag 8 mei

De woensdagen zijn altijd wat langer, de kinderen worden lekker op tijd opgehaald op school en dan lunchen we samen met de kinderen! Tijdens de lunch wordt er gezellig wat gekletst, en als alle lunchbakjes leeg zijn gaan we lekker vrij spelen. We doen het lekker rustig aan, want na het fruit eten vertrekken we met alle kindjes naar een andere Sportstuif locatie. We zijn namelijk uitgenodigd op de opendag van Sportstuif Veldhoven Basko. Alle kinderen krijgen hier een leuk ontvangst met een aftekenkaart, alle spellen hebben een nummer en als je het spelletje goed hebt gedaan wordt het afgetekend. Zo deden we leuke XL games, archery tag, steen papier schaar estafette en stond er een leuk springkussen! Aan het einde van al deze spellen kregen de kindjes nog een lekker zakje chips! Wat was het een geslaagde dag.  Bedankt dat we gezellig mochten komen spelen.
  

donderdag 9 mei

Vandaag zijn wij een dagje gesloten in verband met Hemelvaartsdag. Hopelijk is iedereen aan het genieten van een lekkere vrije dag samen met familie/vrienden!

Vrijdag 10 mei

Vandaag staat er weer een lange dag op de planning, alle kinderen hebben namelijk een studiedag. Dat betekend dat de BSO ook weer om 7.30 uur geopend is. De kinderen komen lekker langzaam binnen druppelen. En het is vandaag extra gezellig, wij zijn namelijk de hele dag lekker spelen op de locatie bij onze Sportstuif collega’s van DBS!
We deden hier mee aan de verschillende activiteiten. We begonnen de ochtend met verschillende tikspelletjes, waaronder wc tikkertje, dit vinden de kinderen altijd super leuk! Ook speelden we koppen-vangen. Dit is een moeilijk spelletje waarbij je goed moet nadenken wat je doet. Je gaat met een groepje bij elkaar staan en 1 iemand staat in het midden. Dan gooi je de bal naar iemand, als je zegt koppen, moet diegene vangen en andersom. Het was moeilijk maar de kinderen vonden het wel super leuk! De rest van de dag hebben de kinderen lekker vrij kunnen spelen in het heerlijke zonnetje.

 

Fijn weekend en tot maandag!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach