Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Oer-Hollandse spelletjes, Buikschuiven, Vlaggetjes maken, IJsje halen - Week 28

Maandag 8 juli 2024

De vakantie is van start en hierdoor ziet de week er heel anders uit dan normaal. Hieronder lees je hoe een dag tijdens de vakantie bij ons eruitziet.

Vanaf 7:30 openen wij de deuren en zijn de kinderen welkom. Zodra ze binnenkomen, hebben ze de tijd om vrij te spelen en kunnen ze nog alles doen. Rond 10:00 hebben wij het eerste fruitmoment van de dag, want op een vakantiedag hebben we er twee. Dit is het moment om even uit te rusten en wat te eten en drinken, zodat we klaar zijn om aan de activiteit te beginnen.

Deze ochtend hebben we Oer-Hollandse spelletjes gedaan. Dit zijn superleuke spelletjes die veel van onze kinderen al kennen. Maar omdat we op onze BSO ook veel kinderen hebben die uit een ander land en cultuur komen, is het voor velen de eerste keer dat ze deze spelletjes doen. De spelletjes die we hebben gedaan zijn: blikgooien, spijkerpoepen, stoelendans, spijkerbroek hangen en natuurlijk koek happen!

Na de activiteit mochten de kinderen even vrij spelen, maar dat was niet al te lang. Om 12:00 gingen we weer verzamelen en was het tijd voor de lunch. Tijdens de vakantie verzorgen wij altijd de lunch en proberen we een gevarieerd aanbod te hebben, zodat er voor iedereen iets lekkers tussen zit! Na de lunch kunnen de kinderen weer vrij spelen.

Om 15:00 is het tijd voor het tweede fruitmoment van de dag en daarna gaan we door naar de middagactiviteit. Die activiteit is een Rubik's Cube oplossen; de kinderen proberen ervoor te zorgen dat de kleuren netjes op een rij komen te liggen en de Rubik's Cube op te lossen!

Na de activiteit is het even vrij spelen en ronden we de dag af met gezellig een film kijken.

 

Dinsdag 9 juli 2024

Op dag twee hebben we de waterspelletjes en de buikschuifbaan uit de kast gehaald. We hebben met alle kinderen de hele dag genoten van de zon en lekker buiten gespeeld. Met dit weer denken we er natuurlijk aan om de kinderen voldoende in te smeren!

In de ochtend hebben we frisbee slagbal gespeeld. Dit spel is ontzettend leuk voor alle leeftijden omdat het in zijn kern niet heel moeilijk is. Hierdoor kunnen ook de kleine kinderen fanatiek meedoen en heeft iedereen ervan genoten!

Deze activiteit werd gevolgd door een rustgevende lunch, lekker in de schaduw, genietend van de boterhammen. Uitkijkend naar het buikschuiven zaten alle kinderen te genieten van de lunch.

Zoals eerder vermeld, bestond de middagactiviteit uit buikschuiven. Door veel zeep op het zeil te gooien en emmer na emmer water erop te gieten, hebben de kinderen lang genoten van de verfrissing en het plezier van deze activiteit. Zelfs nadat de activiteit officieel klaar was, gingen nog veel kinderen lekker door!

Al met al een dag met als succesfactor de zon die goed heeft meegeholpen!

 

Woensdag 10 juli 2024

Ook in de vakanties zijn de woensdagen onze rustigste dagen, maar dat is niet erg. Met alle drukte en de lange dagen is het voor onze kinderen soms fijn om het wat rustiger aan te doen. Vandaag gebeurt er ook iets heel belangrijks, al is dat niet op de BSO: Nederland moet vanavond spelen in het EK en dat thema komt vandaag zeker terug!

De ochtendactiviteit bestaat uit vlaggetjes maken, natuurlijk met een voetbalthema. We maakten allemaal een Nederlandse vlag die we kunnen gebruiken om ons elftal vanavond te steunen. Maar we hebben niet alleen de Nederlandse vlag gemaakt. Omdat we kinderen hebben met verschillende afkomsten, hebben sommige kinderen ook een vlag gemaakt van het land waar ze vandaan komen!

Na deze creatieve ochtend hebben we nog even buiten gespeeld voordat we eindelijk kunnen gaan lunchen; we krijgen namelijk allemaal wel trek!

Na een korte regenbui zijn we snel naar buiten gegaan voor onze middagactiviteit. Om in de EK-stemming te blijven, gaan we lekker voetballen. We begonnen met de bal naar elkaar overspelen en daarbij wat dribbelen. Na dit te hebben gedaan, zijn we gaan schieten oefenen. Als afsluiting gingen we gewoon lekker de bal naar elkaar overschieten en konden we vrij voetballen.

We hebben lekker gevoetbald en in de avond Oranje gesteund met onze zelfgemaakte vlaggetjes. Al heeft dat helaas niet geholpen en heeft Nederland verloren.

 

Donderdag 11 juli 2024

Omdat veel kinderen gisteravond voetbal hebben gekeken, is het een kort nachtje geweest voor hen. Zo zien wij nog wat slaperige kinderen die nog even wakker moeten worden. Gelukkig hebben ze hier nog even de tijd voor. We hebben ook nog een fruitmoment voordat we beginnen aan de ochtendactiviteit.

Dat was deze keer dobbelsteentikkertje. Twee tikkers proberen alle andere kinderen te tikken. Ben je getikt, dan maak je een kommetje achter je rug en wacht je tot iemand een dobbelsteen in jouw handen legt. Gebeurt dat, dan mag je weer meedoen en probeer je iemand anders te bevrijden. Word je getikt met een dobbelsteen, dan moet je die inleveren en is er een dobbelsteen minder in het spel. Het was de eerste keer dat we dit spel deden en de kinderen vonden het superleuk!

We hebben een fijne ochtend gehad, maar de middag was toch echt het hoogtepunt van de dag. Op de planning stond namelijk dat we naar de speeltuin zouden gaan. Om bij de speeltuin te komen, moesten we een stukje lopen. We hebben namelijk niet zomaar een speeltuin uitgekozen! We hebben een speeltuin gekozen waar heel toevallig iets langs zit, namelijk Saint Marco’s ijssalon. En waar hadden de kinderen nou zin in na een lekkere tijd spelen? Een ijsje natuurlijk! We hebben de kinderen getrakteerd op een ijsje en zodra iedereen de zijne op had, was het tijd om terug te lopen naar de BSO.

We kunnen wel stellen dat het een geslaagde dag is geweest en de kinderen er goed van hebben genoten!

 

Vrijdag 12 juli 2024

Het was vandaag net voor het weekend een grijze en donkere dag. Door het slechte weer hebben we helaas de hele ochtend binnen moeten blijven.

Gelukkig konden we met de activiteit fruitspiesjes maken lekker bezig blijven. Alle kinderen maakten de meest originele creaties. De kinderen combineerden van alles aan groenten en fruit en zo had iedereen net wat anders!

Na lekker te hebben geluncht, hebben we binnen Pictionary met sprongetjes gespeeld.

Gelukkig konden we na het fruitmoment wel naar buiten en hebben we het hartstikke leuke tikspel safaritikkertje gedaan. Hier zijn de kinderen al mee bekend en proberen de dieren te ontsnappen van de jager!

Al met al een leuke dag zo net voor het weekend; onze dag is in elk geval niet in het water gevallen!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach