Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Safari spel, levend kwartet, Chinese muur tikkertje, 3 is teveel, bowlen --- week 46

Maandag 13 november

De nieuwe week is weer van start gegaan en dat betekend weer een week vol leuke activiteiten! Maar voor het zo ver is worden eerst alle kinderen opgehaald.
In de auto's wordt er gezellig gekletst, over het weekend, sporten, familie bezoeken maar natuurlijk ook... sinterklaas. Want die komt natuurlijk bijna! En natuurlijk de grote vraag.... '' Juf kijken wij op de BSO ook het sinterklaas journaal?
Tuurlijk lieve kindjes kijken wij ook het sinterklaas journaal, wij willen natuurlijk ook niks missen! Eenmaal aangekomen op de BSO wordt er lekker vrij gespeeld totdat alle kinderen zijn opgehaald van school. De kinderen gaan hun handen wassen, krijgen een heerlijk glaasje ranja en natuurlijk goed gevulde bordjes met fruit. Onder het fruit eten kijken we gezellig naar het sinterklaar journaal en luisteren aandachtig wat er zich allemaal afspeelt.
Daarna trekt iedereen zijn jas aan en gaan we lekker buiten aan de slag met twee activiteiten. We spelen het safari spel en levend kwartet.
Het safari spel is bij de kleine kinderen een van de favorieten. Het is een ren-tikspel in het thema van safari! Levend kwartet vinden de grotere kinderen ook altijd leuk. Er ligt in het midden allerlei klein speelgoed, van ieders 4 want kwartet is een setje van 4. Elk groepje heeft een eigen honk, hier beginnen ze in tijdens het aftellen. Ze rennen naar het midden en pakken bijvoorbeeld een tennisbal. Zij proberen dus als team een kwartet te krijgen van 4 tennisballen. Wel mogen de andere spelers je aftikken als je iets in je handen hebt tijdens het rennen, en mag er ook speelgoed bij jou honk weggepakt worden. Het is dus zeker niet alleen een ren spel, maar je moet ook tactisch nadenken. Dit maakt het spel zo leuk en veelzijdig!

 

Dinsdag 14 november

Het was vandaag helaas een beetje slecht weer. Maar toch proberen wij altijd een momentje te vinden om lekker naar buiten te gaan. Soms voor een lekkere lange tijd maar soms ook even snel tussen de buien door zoals vandaag.
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich na een lange dag op school in een klaslokaal gezeten te hebben zich lekker kunnen uitleven en hun energie kwijt kunnen.
Nadat alle kinderen zijn opgehaald en we lekker ranja hebben gedronken en fruit hebben gegeten wordt er natuurlijk weer aandachtig naar het sinterklaas journaal gekeken. Daarna gaan we lekker naar buiten.
We spelen vandaag een tik - ren spel namelijk 3 is teveel. Voor veel kinderen was het een nieuw spel, maar juist daarom leuk en uitdagend. Al gauw snapten de kinderen de regels en zijn we lekker aan de slag gegaan. Met de andere groep speelden we Chinese muur tikkertje. Ook een ren spel, met een tikker, en uiteindelijk iedereen die getikt is vormd een slinger, waardoor het uiteindelijk voor de renners steeds moeilijker wordt. Daarna was het tijd voor een koekje en gingen de kinderen weer lekker vrij spelen!

 

Woensdag 15 november

Op woensdag hebben de kinderen altijd een lekkere korte schooldag. We lunchen daarom gezellig met alle kinderen samen op de BSO. Tijdens de lunch kletsen we gezellig en bespreken we de dag. Omdat er op woensdag nog niet super veel kindjes zijn besluiten we om een leuk uitstapje te maken. We gaan vandaag bowlen bij https://www.flying-bowling.nl/Het is een activtiteit die veel kinderen niet kennen of nog nooit gedaan hebben. Maar bij sportstuif houden we van uitdagingen. We vinden het belangrijk om de kinderen kennis te laten maken met sport-spel activiteiten maar ook met overige activiteiten waar ze nog niet zo erg bekend mee zijn. Eenmaal aangekomen bij de bowlingbaan wisselen we onze schoenen en gaan we lekker aan de slag! Sommige kinderen kunnen het al (deels) zelfstandig en sommige hebben iets meer hulp nodig. Maar bovenal heeft iedereen plezier, en dat is af te lezen aan alle blije snoetjes!
En dan is de dag eigenlijk al geslaagd! Eenmaal terug op de BSO gaan de kinderen lekker vrij spelen, eten we nog heerlijk fruit en sluiten we de dag af met een leuke kleurplaat!

 


Donderdag 16 november

Vandaag was het weer een heerlijke dag. We merken allemaal dat het kouder wordt. Maar daar hebben we onze heerlijke warme jassen voor. Zolang het droog is zijn wij lekker buiten te vinden!
Vandaag stond er voor de kleine kinderen een leuk ballonnenspel op de planning. Ze verzamelde zich in de middencirkel van het voetbalveld. Kregen allemaal een touwtje met daaraan een ballon aan hun enkel en begonnen te rennen. Ze moeten proberen elkaar ballon kapot te trappen, en te zorgen dat je eigen ballon heel blijft! Met de grote kinderen speelden we een leuk spel namelijk koning van het veld. Er werden tweetallen gemaakt en in tweetallen ging je met elkaar de battle aan. Elk tweetal mocht de dobbelsteen gooien, diegene met de hoogste aantal ogen mocht kiezen welke sport. Ze konden kiezen uit ; voetbal, hockey en handbal. Eenmaal in het veld werd het wedstrijdje gespeeld. Werd er gescoord wisselen we door, en het winnende team mocht blijven staan. Het was onwijs spannend, en iedereen was lekker fanatiek!
 

Vrijdag 17 november

Op vrijdag zijn er helaas nog maar weinig kinderen.
Ben jij op zoek naar een sportieve BSO?
Er is DIRECT plek beschikbaar op woensdag en vrijdag!
Neem contact met ons op voor een kennismaking en rondleiding!

 



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach