Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Sponstrefbal, Ren je rot-quiz, Ninja-spel, Blinde parcour - Week 29

Maandag 15 juli

Het is alweer de tweede week van de vakantie en we gaan een stralende week tegemoet. Er is namelijk lekker weer voorspeld en dat helpt zeker mee aan de zomerse sfeer hier op de BSO!

We trappen deze week af met een potje Raak en Haal in de ochtend, een super leuk en makkelijk gooi-spel waarbij je de pionnen van de tegenstanders probeert te raken. De tegenstanders gooien natuurlijk ook op jouw pionnen en die wil je beschermen. Dat kan je met heel je lichaam doen, bij dit spel kan je namelijk niet af gaan! Dit was een leuk spel om te spelen en heeft de toon goed gezet!

Met dit warme weer en het vele sporten hebben we weer wat energie nodig. Daarom kon voor veel kinderen de lunch maar niet snel genoeg komen. Toen het eenmaal tijd was, sprintten de kinderen naar binnen om hun handen te wassen en hun beker te pakken, waardoor ze snel klaar zaten om te gaan eten. Zodra iedereen zat, konden we snel beginnen want ze waren haast niet meer te houden!

Eenmaal klaar met eten konden we er voor de middag weer tegenaan. Er was een ruime periode van vrij spelen voordat we fruit gingen eten en de tweede activiteit kon starten. Tijdens het fruit eten kwam er steeds een opmerking vanuit de kinderen: “juf/meester, we hebben het warm!” Nou dat begrijpen wij natuurlijk met al dat sporten en daarom gaan we een afkoelende activiteit doen. Dat is Sponstrefbal geworden. Met een natte spons probeer je de andere kinderen af te gooien. Normaal vinden de kinderen het niet leuk om geraakt te worden, maar als het door een natte spons is, vinden ze het niet erg! Het is heerlijk verkoelend en veel kinderen laten zich zelfs expres afgaan om maar nat te worden.

We hebben de week goed gestart en gaan ervoor zorgen dat de rest van de week ook zo leuk is!

 

Dinsdag 16 juli 2024

We proberen het momentum van gisteren voort te zetten naar vandaag om weer een fijne dag te hebben. De zon schijnt al snel, dus dat gaat goedkomen!

We starten de dag met een activiteit waarbij de algemene kennis van de kinderen op de proef wordt gesteld. We doen een Ren je rot-quiz, een meerkeuzequiz waarbij je keuze hebt uit A, B en C. Je moet samen met je team gaan staan bij het antwoord waarvan jij denkt dat het waar is. De vragen begonnen makkelijk en eindigden moeilijk. Naarmate de vragen moeilijker werden, konden er meer punten verdiend worden. Uiteindelijk hadden we een winnaar en scheelde het maar één punt met de andere teams. Het was dus zeker spannend!

Rond het middaguur is het tijd om te gaan lunchen, alleen komt er iets onverwachts. Het begint ineens ontzettend hard te regenen en dat zorgt er helaas voor dat we naar binnen moeten om te schuilen. Vooral voor de voetballers onder ons was dit een tegenvaller en was het jammer dat ze naar binnen moesten. Gelukkig kon de activiteit ook binnen gedaan worden en ging het gewoon door!

Voor de middagactiviteit hebben we het Ninja-spel gedaan. De kinderen staan in een kring en spelen om de beurt 1 tegen 1. Hierbij is er een aanvaller en een verdediger. De aanvaller heeft een kans om de hand van de verdediger aan te tikken! Lukt dat, dan moet de verdediger die hand op zijn rug houden en heeft die voor de volgende ronde maar één arm om mee aan te vallen of om te beschermen. Wordt de laatste arm geraakt, dan ben je af, zo blijft er uiteindelijk één ninja over die de beste is!

 

Woensdag 17 juli 2024

Met het kleinere woensdagclubje beginnen we de dag rustig en hebben we genoeg tijd om vrij te spelen zodat iedereen zijn eigen gang kan gaan. De een is binnen tafelvoetbal gaan doen en de ander lekker buiten op de step aan het rondrijden.

Uiteindelijk was het tijd om gezamenlijk bij elkaar te komen voor de activiteit. Deze ochtend is dat Anne-Maria-Koekoek. We hebben vandaag wat jongere kinderen, dus spelen we ook een wat makkelijker spel. De kinderen genieten altijd van deze klassieker en konden het zichzelf zo moeilijk maken als ze wilden door op gekke en leuke manieren stil te staan en te bevriezen.

Na een welverdiende lunch en weer even uitgerust te hebben, gaan we door naar de middagactiviteit. En dat is vandaag een hele leuke! Met dit warme weer wilden de kinderen heel graag iets doen om af te koelen. Dan kunnen wij niets beters bedenken dan een waterpistoolgevecht! Twee teams proberen elkaar nat te schieten en zelf droog te blijven. Maar in dit geval viel dat tweede weg en wilden de kinderen natuurlijk juist nat worden!

Zo konden wij nog lekker afkoelen voordat we de dag afsloten met het kijken van een film!

 

Donderdag 18 juli 2024

We beginnen de dag met een proef voor de kinderen waarbij ze elkaar compleet moeten vertrouwen. De kinderen lopen namelijk een blinde parcours af. Dit was vooral voor onze jongste kinderen nog best spannend! Maar het spel is enorm geslaagd en zorgde voor veel plezier!

Als middagactiviteit hebben we Rupsje Nooitgenoeg gedaan, een aangepaste versie in verband met het materiaal. Dit maakte het een stuk uitdagender en eigenlijk te moeilijk, desalniettemin vonden de kinderen het wel leuk.

 

Vrijdag 19 juli 2024

Het is alweer de laatste dag van de week en wat gaat de tijd toch snel. Het is fantastisch weer geweest en we hebben hele leuke activiteiten gedaan. En daar gaan we vandaag natuurlijk weer aan toevoegen.

In de ochtend doen we dat met twee activiteiten. We zijn begonnen met zakdoekje leggen maar dan met een spons! Dit was een leuke variant en op die manier zochten we al op tijd in de ochtend wat verkoeling op. Dit is wel nodig want het was vandaag de warmste dag van de week! Verder hebben we ook nog de stopdans gedaan om er lekker wat beweging in te krijgen en lekker te kunnen dansen!

In de middag was het weer lekker lunchen en zo konden we er weer tegenaan voor de rest van de dag!

In de middag was het op zijn heetst en wilden de kinderen heel graag iets met water doen om te kunnen afkoelen. Daarom gingen we Sponstikkertje doen. Er was niets fijner dan lekker te kunnen rennen en dat er regelmatig een natte koude spons tegen je aan kwam. En dan is het natuurlijk ook leuk om zelf iemand anders nat te mogen maken!

De vakantie vliegt voorbij en week twee zit er alweer op. We hebben ons goed vermaakt en gaan dit doorzetten voor de resterende weken!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach