Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Verstoppertje, sporttoernooi, Zeskamp, Overlooptrefbal, Hoepeltikkertje - Week 24

Maandag 10 juni 2024

Net als vorige week heeft een andere school deze week ook een studieweek. Dat betekent dat we de hele dag aanwezig zullen zijn en met plezier de kinderen zullen opvangen!

We beginnen de week echter met slecht weer, het is een regenachtige ochtend. Daarom doen we een binnenactiviteit. En verstoppertje is het spel dat we gaan spelen! Alle kinderen zoeken een plek om zich te verstoppen en één iemand moet ze gaan zoeken. Dit was een leuke aanpassing en zo hebben we toch lekker kunnen spelen!

Gelukkig klaart het voor de middag op en blijft het redelijk droog, dus kunnen we lekker naar buiten. In tegenstelling tot de afgelopen tijd is het wel behoorlijk fris, dus we doen de jassen aan en gaan gewoon door!

De grote kinderen gaan tikkende tijdbom spelen. Er loopt een timer af en de kinderen proberen de ballen steeds in het vak van de tegenstanders te gooien. Gaat de timer af en is de bal (bom) in jouw vak, dan krijg je een punt. Bij dit spel wil je juist weinig punten hebben, want het team met de minste punten heeft gewonnen!

De kleine kinderen spelen museumwachter. De museumwachter doet zijn ogen dicht en alle andere kinderen, de standbeelden, gaan in het veld staan. Zodra de museumwachter zijn ogen opent, kijkt hij of hij de standbeelden ziet bewegen. Word je gezien als standbeeld, dan ben je af. Bij dit spel is het de uitdaging om als standbeeld te bewegen zonder gezien te worden!

De week is weer van start en we zijn goed begonnen!

 

Dinsdag 11 juni 2024

Na het grote succes van de vorige keer gaan wij vandaag met een andere groep kinderen naar de Dino-show bij de Coppelmans in Nuenen. We hebben vandaag ook een echte kenner meegenomen. Hij kon namelijk elke dinosaurussoort die hij zag opnoemen, hij wist zelfs meer dan de juf! En dat allemaal op vierjarige leeftijd! Hierdoor kunnen we wel zeggen dat deze ochtend fantastisch is verlopen en we veel nieuwe dingen hebben geleerd!

We zouden hier in de middag graag naartoe willen, maar helaas hebben we daarvoor te veel kinderen. Dat betekent echter niet dat we niks leuks gaan doen. We hebben vandaag namelijk een klein sporttoernooi, georganiseerd door onze stagiair Joy! Er worden vier groepjes gemaakt die het steeds tegen elkaar opnemen in hockey- en voetbalwedstrijden. Zo zien we wie de echte sportkampioen van onze BSO is. We hebben ook nog een los spel wat we gaan spelen, namelijk waterballonnen overgooien. De kinderen gooien steeds de ballon over en als dat goed gaat, zetten ze een stap naar achter zodat het steeds moeilijker wordt. Ze moeten wel voorzichtig zijn, want we willen niet dat de ballon in onze handen kapot knapt en we nat worden!

Tussen door hebben we ook een verjaardag gevierd en kunnen we dit weer een succesvolle dag noemen met veel blije en lachende kinderen!

 

Woensdag 12 juni 2024

Het is een bijzondere dag, vandaag is het namelijk de Nationale Buitenspeeldag! Op deze dag proberen alle scholen, BSO’s en andere instanties kinderen te motiveren om lekker naar buiten te gaan en te spelen. Wij organiseren samen met RKVVO een grote zeskamp. Dit gebeurt niet zomaar, want we zijn al weken bezig om dit voor te bereiden en hebben de hele ochtend nodig gehad om alles op te zetten! Maar dan staat het klaar en zijn wij er helemaal klaar voor. Met maar liefst 120 aanmeldingen plus alle BSO-kinderen belooft het een groot feest te worden. Zelfs de mascotte van RKVVO is komen kijken en heeft natuurlijk veel kinderen blij gemaakt met zijn aanwezigheid! Na het opstarten is het eindelijk tijd om te beginnen. En wat hebben we een fantastische middag gehad. We hebben genoeg spellen en activiteiten, van stormbanen tot bubble voetbal en een vliegend tapijt. Voor kinderen, groot en klein, was dit een fantastische middag. Maar we speelden niet zomaar de spellen, het was ook een groot toernooi waarbij het beste team een beker kon winnen. Dit zorgde voor nog meer motivatie en uiteindelijk waren er ook winnaars!

Als team Sportstuif RKVVO konden wij dit natuurlijk niet alleen doen. Wij willen al onze collega’s, personeel van RKVVO en alle hulpouders ontzettend bedanken voor jullie inzet! Zonder jullie was het ons niet gelukt om dit soort evenementen te organiseren! Mocht je dit nou hebben gelezen en zou je ook graag mee willen doen aan dit soort evenementen? Houd dan onze "Samen bij Sportstuif"-pagina in de gaten en check ook regelmatig onze socials. Hierop laten wij altijd weten als we weer iets gaafs hebben gepland!

 

Donderdag 13 juni 2024

Na het knallende succes van gisteren keren we vandaag weer terug naar ons normale programma en gaan we in de ochtend weer op uitstapje met de kinderen van de studieweek. We keren terug naar De Splinter om ons daar lekker uit te leven en alle energie kwijt te kunnen. Na een ochtend daar gespeeld te hebben, gaan we terug naar de BSO om te lunchen en alle andere kinderen op te halen.

Eenmaal compleet en met de buikjes vol van het fruit gaan we door met de activiteiten. Ditmaal hebben we er weer drie! De allerkleinste kinderen gaan overlooptrefbal spelen. Er zijn twee gooiers die alle andere kinderen proberen af te gooien terwijl ze de overkant van het veld proberen te halen. Stuk voor stuk worden er kinderen afgegooid en uiteindelijk blijft er maar één kind over!

Op donderdag hebben we ook een middengroep kinderen en die spelen fopbal. Er staat een fopper in het midden van de cirkel en die probeert de kinderen te foppen door de bal nep te gooien, waardoor de kinderen hun handen laten zien en ze af zijn. Of de bal wordt echt gegooid, maar het kind dat niet kan vangen is dan ook af. Uiteindelijk blijft er één kind over en zal dat de nieuwe fopper worden!

De grootste kinderen spelen cirkelbal. Elk kind heeft zijn eigen hoepel die hij probeert te beschermen zodat er geen bal in wordt gegooid. Dit in combinatie met dat je zelf ook in andere hoepels probeert te gooien. Gebeurt dat, dan ben je af! Je zult dus een goed balans moeten zoeken tussen aanvallen en verdedigen!

De spellen waren leuk en zijn goed verlopen. Na lekker vrij gespeeld te hebben, loopt de dag richting zijn einde en wordt iedereen opgehaald!

 

Vrijdag 14 juni 2024

Dit is de laatste ochtend van de week en we hebben deze ochtend een creatieve activiteit op de planning staan. Wij gaan namelijk Pokémons tekenen. Het leukste aan Pokémons tekenen is dat je een bestaande Pokémon kunt proberen na te tekenen, maar dat je ook gewoon je eigen kunt verzinnen en een naam geven! Je kunt alles maken en het een Pokémon noemen, en dat is er nou zo leuk aan: jij bepaalt het zelf!

En als allerlaatste activiteit van deze week gaan we hoepeltikkertje spelen. Iedereen staat in een hoepel, op twee kinderen na. Eén van hen is de tikker en de ander is de loper. Als de loper in de hoepel van iemand anders stapt, wordt diegene de nieuwe loper en op deze manier wisselt dat steeds door. Als je getikt wordt, wissel je van rol met de tikker: dan ben jij de nieuwe tikker en is de ander de nieuwe loper.

Met dit leuke tikspel sluiten wij de week af en hopen wij dat iedereen het weer naar zijn zin heeft gehad!

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach