Een super leuke sportieve BSO! Ieder kind kan zich na schooltijd lekker uitleven op het mooie sportpark van RKVVO! Enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een leuke, sportieve sfeer en bieden elk kind een veilige en leuke omgeving om te sporten en spelen! 

Yvonne Hurkmans Yvonne Hurkmans
5 /5
bij Google reviews

Waterpistooltikkertje, Sponstikkertje, Sponstrefbal, Oberrace - Week 26

Maandag 24 juni 2024

Het heeft lang geduurd dit jaar, maar het goede weer is eindelijk aangekomen. Laten we hopen dat het niet eenmalig is! Met dit weer gaan we lekker buiten spelen en halen we alle waterpistolen en dergelijke uit de kast om verkoeling te zoeken. We houden er ook extra rekening mee om de kinderen goed in te smeren en extra gezamenlijke drinkmomenten te organiseren.

De spellen van deze week, waaronder vandaag, staan allemaal in het teken van waterspelletjes. De oudste kinderen spelen waterpistooltikkertje: twee kinderen beginnen met een waterpistool en proberen iemand anders te raken. Raak je iemand? Dan is die de nieuwe tikker!

De jongere kinderen doen mee aan een lekke flessenrace. Ze vullen een fles met water en zetten die op hun hoofd. Ze moeten zo snel mogelijk naar de overkant rennen om de lege emmer te vullen. Er is geen tijd om te treuzelen, want er zitten gaten in de fles waardoor het water langzaam weglekt. Hoe sneller je bent, hoe meer water je overhoudt om in de emmer te krijgen!

Wat hebben we vandaag genoten van dit heerlijke weer, eindelijk het zomergevoel! Hopelijk blijft het zo.

 

Dinsdag 25 juni 2024

Zodra de kinderen binnenkomen, smeren we ze snel in en dan kunnen we gaan spelen! Voor het fruitmoment mogen de kinderen altijd vrij spelen en zich even uitleven voordat we fruit gaan eten. Dat is altijd een moment van ontspanning en rust voordat we aan de activiteiten beginnen.

Vandaag staan er opnieuw waterspelletjes op het programma. De oudere kinderen hebben 'Wie gooit er 6?' gespeeld. Ze zitten met hun groepje rond een emmer met water en twee kleine balletjes. Om de beurt gooien ze met de dobbelsteen en als iemand 6 gooit, moet die snel opstaan en de balletjes uit de emmer halen om de andere kinderen nat te maken. Dit klinkt makkelijker dan het is, want zodra er 6 wordt gegooid, mogen de andere kinderen wegrennen!

De jongere kinderen speelden sponstikkertje. Twee kinderen zijn de sponsgooiers en proberen de andere kinderen met een natte spons af te gooien. Ben je geraakt, dan ben je af en kom je aan de kant staan. Dit spelen we tot iedereen is afgetikt. Door al het rennen hadden de kinderen het zo warm dat ze zelfs expres door de spons geraakt wilden worden om nat te worden!

Het was een geslaagde middag en we hebben ons super vermaakt! Het water was heerlijk verkoelend en zo komen we lekker de dag door.

 

Woensdag 26 juni 2024

Normaal lunchen we altijd binnen aan tafel, maar vandaag leek het ons leuk om buiten te picknicken. We hebben een paar kleedjes in de schaduw op het gras gelegd. Omdat we een klein groepje hebben, is er meer dan genoeg ruimte voor iedereen om lekker te zitten. Het picknicken was heel gezellig en met dit weer veel fijner dan binnen zitten. Dit gaan we dus vaker doen!

De activiteit van vandaag is een spelletje dat we gisteren ook hebben gedaan, omdat het zo leuk was. We spelen opnieuw 'Wie gooit er 6?' met een andere groep kinderen. We maken een kring rondom een emmer met water en twee balletjes erin. Om de beurt dobbelen de kinderen en als iemand 6 gooit, mag die met de balletjes de andere kinderen proberen te raken.

Verder was het een relaxte dag en hebben we het rustig aan gedaan met deze hitte.

 

Donderdag 27 juni 2024

Vandaag is misschien wel de warmste dag van de week, maar zelfs met deze hitte zijn we met de kinderen lekker buiten aan het spelen en sporten. Natuurlijk doen we dat wel op een iets lager tempo. We smeren ons goed in en drinken voldoende. Om snel verkoeling te zoeken, beginnen we direct met de activiteiten.

De oudste kinderen spelen sponsentrefbal. De naam zegt het al: het doel is om elkaar af te gooien met sponzen! Normaal is het vervelend om afgegooid te worden, maar vandaag is dat helemaal niet erg. Het nat worden is zo verkoelend dat de kinderen zelfs expres af gaan!

De middelste groep kinderen doet een waterdoorgeefrace. Twee teams maken een lange rij en het eerste kind vult steeds een beker met water. Deze beker wordt doorgegeven aan de volgende in de rij tot de laatste het water in een lege emmer giet. De teams racen om de lege emmer zo snel mogelijk te vullen. Hoe sneller ze willen gaan, hoe groter de kans dat ze water op zichzelf laten vallen!

De jongste kinderen spelen 'Vis, vis, hoe laat is het?'. Dit is een variant op 'Reus, reus, hoe laat is het?'. De vis staat aan de overkant met een waterpistool. De kinderen vragen "Vis, vis, hoe laat is het?" en de vis antwoordt met een tijd. Als het tijd is om nat te maken, draait de vis om en probeert de kinderen nat te maken met het waterpistool.

Het was een toffe dag en we hebben ons zeer goed vermaakt!

 

Vrijdag 28 juni 2024

Vandaag is de afsluiter van de week en gaan we nog een dag genieten van dit heerlijke weer! Als activiteit hebben we een oberrace. Iedereen heeft wel eens een ober met een dienblad vol drinken zien lopen. De kinderen ontdekken vandaag hoe moeilijk dat is. Ze krijgen een tennisracket als dienblad en een beker die ze vullen met water. Ze proberen met het dienblad zo snel mogelijk naar de overkant te komen om het water in een lege emmer te gieten. De kinderen merken snel hoe lastig het is om snel te zijn zonder iets te laten vallen.

We hebben een heerlijke middag gehad en de week mooi afgesloten.

Bedankt voor het lezen en een fijn weekend!



Ons team

Ann Schoonbrood
Ann Schoonbrood Vestigingsmanager
Kim Mulder
Kim Mulder
Rick Nijs
Rick Nijs
Koen-Jiskoot
Koen Jiskoot
Esther de Wijs
Esther de Wijs
Déwi Zonnevijlle
Déwi Zonnevijlle

Pedagogisch coach