De sport BSO vind ik top!l
Lekker veel ruimten om te spelen dus genoeg te doen voor de kids. Ze worden goed begeleid door de begeleiders. Contact/communicatie zijn wij ook heel tevreden over!!!!!

Diane Diane
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, zakdoekje leggen en hoepel werpen - week 25 - 2024

Maandag 17 juni
Het is de eerste dag van de week en zodra alle kinderen gearriveerd zijn, beginnen we met een gezamenlijk fruitmoment. De geur van vers fruit en groente vult de ruimte terwijl de kinderen hun plek aan tafel vinden. Tijdens het fruitmoment vertellen de kinderen enthousiast over hun weekend. Van bezoekjes aan opa en oma tot spannende avonturen in het park, de verhalen zijn even divers als de kinderen zelf. Na het fruitmoment is het tijd voor de activiteiten. De jongere kinderen beginnen met dansen. Hun energie is aanstekelijk en het plezier spat ervan af. Na het dansen spelen ze 'Schipper mag ik overvaren', een klassieker die altijd garant staat voor veel gelach en plezier. Ondertussen hebben de oudere kinderen een andere uitdaging. Zij doen aan hoepel werpen. Het doel is om hun eigen hoepel zo ver mogelijk weg te gooien. Vol concentratie en inspanning zwaaien ze de hoepels door de lucht. Sommigen ontdekken dat het gooien niet zo eenvoudig is als het lijkt, terwijl anderen juist verrast worden door hun eigen vaardigheden. Het competitie-element zorgt voor een gezonde dosis uitdaging en motivatie. De middag vliegt voorbij en voordat we het weten, is het alweer tijd om afscheid te nemen. Terwijl de kinderen opgehaald worden, zien we de tevreden glimlach op hun gezichten.

  

Dinsdag 18 juni
De dag begon helaas met slecht weer. De regen tikte tegen de ramen en de lucht was grijs en somber. Gelukkig haalden we de kinderen op in onze blauwe auto's, zodat ze onderweg droog bleven. In de middag waren er twee opties: meegaan naar de Dome bij Basko om te gaan voetballen, of bij Rood-Wit blijven en geen activiteit doen. De Dome bood een perfecte overdekte ruimte om te voetballen, ondanks het slechte weer buiten. Ze vormden teams, bedachten strategieën en juichten elkaar toe bij elke gescoorde goal. Voor de kinderen die liever bij Rood-Wit bleven, was er genoeg te doen. Sommigen doken meteen in de knutselspullen en begonnen met kleuren. Anderen kozen ervoor om met Lego te bouwen. Daarnaast waren er kinderen die zich vermaakten met verschillende spelletjes. De spellen zorgden voor veel gelach en gezonde competitie. Ondanks de sombere start van de dag, werd het een middag vol plezier en activiteit. De kinderen konden doen waar ze zin in hadden en dat zorgde voor een ontspannen en vrolijke sfeer. Het was mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen invulling aan de middag gaf en hoe de regen uiteindelijk helemaal vergeten werd.

  

Woensdag 19 juni
Op een rustige woensdagmiddag, als de meeste kinderen nog op school zaten, begon onze dag met een gezamenlijke lunch. De middag begon met een kleine groep kinderen. Na de lunch druppelden voegden de andere kinderen zich aan de groep toe. Zodra iedereen er was, maakten we ons klaar voor een fruitpauze. Met volle buikjes en genoeg energie besloten we om samen een paar klassieke spelletjes te spelen. Slingertikkertje was het eerste spel dat we kozen. De kinderen renden en lachten terwijl ze elkaar probeerden te tikken. Na een tijdje slingertikkertje spelen, gingen we zakdoekje leggen spelen. De kinderen zaten in een kring en wachtten gespannen af wie de zakdoek achter zich zou vinden. Gelach vulde de lucht toen kinderen haastig opstonden en rond de kring renden, proberend te voorkomen dat ze getikt werden. Voor we het wisten, kwam de ene na de andere ouder binnenlopen. De kinderen werden opgehaald en zo waren we alweer over de helft van de week heen.

  

Donderdag 20 juni
Donderdagmiddag was een rustige dag. Veel kinderen waren afgemeld, waardoor er een ontspannen sfeer hing. Vandaag stonden er wel veel spellen op de planning. De kleintjes genoten van verschillende spelletjes die hun energie prikkelden. Ze begonnen met het hamburgerspel. Vervolgens gingen ze over op knakworsttikkertje, waarbij de kinderen rennend en lachend over het veld renden. Daarna was het tijd voor wc-tikkertje, waarbij het spel nog grappiger werd door de gekke houdingen waarin ze moesten staan als ze getikt waren. Als afsluiter speelden ze Chinese muur. De oudere kinderen hadden hun eigen avontuur met een potje levend Stratego. Twee teams werden gevormd, elk met hun eigen vlag die ze zorgvuldig moesten verstoppen. De spanning steeg terwijl ze strategieën bedachten om de vlag van het andere team te vinden en te veroveren. Deze rustige donderdagmiddag bood de kinderen om te genieten van een wat kalmere sfeer dan normaal. De verschillende spelletjes zorgden ervoor dat iedereen, jong en oud, zich vermaakt voelde en de tijd voorbijvloog.

  

Vrijdag 21 juni
De vrijdagmiddag was een relaxte afsluiting van de week. Na een drukke week vol school en activiteiten konden de kinderen even helemaal tot rust komen en doen waar ze zelf zin in hadden. Het was een middag zonder vastgestelde activiteiten, wat bij de kinderen goed in de smaak viel. Een groep kinderen besloot al snel om naar buiten te gaan om te kunnen voetballen. Er werden teams gevormd en al snel was iedereen fanatiek bezig. Binnen was de sfeer minstens zo gezellig. Sommige kinderen kozen voor de rust van een tafel met kleurplaten en stiften. Er werd geconcentreerd getekend en gekleurd. Anderen doken in de wereld van LEGO en Knex. Met uiterste precisie werden de meest uiteenlopende dingen gemaakt. Aan een andere tafel werd een spannend bordspel gespeeld. Het was mooi om te zien hoe elk kind op zijn of haar manier genoot van de middag. De een zocht de actie van het voetbal op, terwijl de ander juist de rust vond in het tekenen of bouwen. Zo kon ieder kind op zijn eigen manier ontspannen en de week afsluiten. Toen het tijd was om naar huis te gaan, was er bij sommigen enige tegenzin. Ze hadden het duidelijk naar hun zin gehad en wilden eigenlijk nog wel even blijven. Het duurde niet lang voordat ook de laatste kinderen werden opgehaald. Tijd voor weekend.

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach