Sportstuif is TOP! Onze dochter maakt kennis met tal van sporten. Zij leert omgaan met verliezen. Actief en met elkaar buiten spelen en sporten is het devies, maar binnen spelletjes doen kan zeker ook. En als je kindje even alleen iets voor zichzelf wil tekenen of knutselen dan is daarvoor ook alle ruimte. Kortom, voor elk wat wils! Verder, zorgzame begeleiding, fijne ophaalservice en maatwerk voor iedereen. En bij het ophalen altijd even een fijne terugkoppeling van de middag. AANRADER!!!

Ton Ton
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Acrogym, slagbal met obstakels en boksen - week 22

Dinsdag 30 mei
Na het heerlijke lange weekend, mochten de kinderen vandaag weer gezellig spelen bij de BSO. Vandaag hebben we eerst lekker met z’n allen fruit gegeten toen iedereen compleet was en daarna moesten we helaas afscheid nemen van een van onze begeleiders. Gijs opent deze week zijn eigen nieuwe vestiging in Weert en gaat ons team daarom verlaten. Natuurlijk kan dit niet zonder te trakteren, dus na het fruit, kreeg iedereen lekker een zakje snoep. Hierna was het natuurlijk tijd om naar buiten te gaan en met de activiteit te beginnen. Er waren vele verschillende papieren met voorbeelden van poses acrogym uitgeprint. De kinderen kijken naar de plaatjes en beslissen zelf welke ze in groepjes gaan namaken. Schoenen uit en proberen piramides, handstanden en bruggetjes te maken. Van de ene naar de andere pose, samenwerken en deze proberen zo ongeveer vijf seconden vast te houden. Na al deze acrobatische oefeningen was het tijd voor een koekje en mocht iedereen nog even lekker vrij spelen.

Woensdag 31 mei

Deze middag was het weer zo warm dat we besloten hadden om de activiteitenplanning om te gooien en iets met water te gaan doen. Rond de klok van 12 gingen we eerst eens rustig lunchen en lekker boterhammetjes eten. Tot dat alle andere kindjes er waren, konden we lekker nog even vrij spelen en alvast het fruit snijden. Een bordje fruit eten met z’n allen toen we compleet waren en alvast eens wat flessen met water vullen. Want we gaan leuk flessenvoetbal doen in de pannakooi. We spelen twee varianten. De ene is in twee teams en de ander is individueel. Iedereen krijgt hierbij een fles met water er in en moet er voor zorgen dat deze zo vol mogelijk blijft.

Donderdag 1 juni

Het zou deze dag wel lekker weer worden, maar niet bijzonder heet. Toch toen we allemaal bij de BSO waren, ging de zon ineens fel schijnen. Iedereen dus toch maar eens goed ingesmeerd en we hebben eens iets nieuws uit te kast getoverd. Er stond vandaag slagbal op de planning, maar niet zo maar slagbal, slagbal met obstakels. Na een hele zoektocht naar een tuinslang, konden we twister splash in het parcours verwerken. De kinderen werden in twee teams verdeeld, een slagteam en een veldteam. Iedereen kwam een keer aan de beurt om de bal te slaan. Daarna moest het parcours naar de vier honken afgelegd worden. Tussen twee honken in, moest er een opdracht uitgevoerd worden. Zo moest er gehinkeld worden, slalommen, onder een net doorgekropen worden en tot slot door de sproeiers van de twister heen rennen. Kwam je op tijd binnen, kreeg je een punt voor je team. Toen iedereen aan de beurt was geweest met slaan, was er alleen nog maar oog voor de Twister Splash. Iedereen wilde zich lekker afkoelen in het water en zo waren er heel wat kinderen die zich daarna konden opdrogen in de zon.

Vrijdag 2 juni

Deze vrijdag staat weer de vrijdagmiddag activiteit op de planning. Net zoals op de woensdagmiddag, is dit een activiteit in een bepaald thema en mogen hier ook kinderen van buitenaf zich voor aanmelden. We zitten deze dag ook gezellig bij Basko, zodat er nog meer kindjes mee kunnen doen. Deze middag staat er boksen op het programma. Alle kinderen krijgen twee bokshandschoenen aan en gaan zo in verschillende slag en stootvormen oefenen met boksen in tweetallen. We doen in twee groepen boksen omdat zo iedereen handschoenen aan kan en tegelijk kan spelen. De andere groep gaat in de tussentijd wat tikspelletjes doen zoals vies lekker land, kat en muis en schipper mag ik overvaren. De kinderen konden geen genoeg krijgen van het boksen en dan ook nog eens heerlijk in het zonnetje. Toch was het op een gegeven moment tijd om naar huis te gaan en weekend te gaan vieren. We zien jullie volgende week weer.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach