Sinds de zomervakantie (2017) gaan onze kinderen (5 en 7 jaar) naar de Sportstuif. We kwamen er mee in aanraking via Sjors Sportief en waren meteen enthousiast. Onze kinderen kunnen er heerlijk sporten, spelen en ravotten en regelmatig maken ze leuke uitstapjes. De focus op buiten spelen en bewegen vinden wij een echte plus. Daarnaast is de begeleiding van de jonge, maar zeker ervaren begeleiders verfrissend. Leuk en verantwoord in de omgang met onze kinderen en prettig in de communicatie met ons. Heel blij dus met onze keuze voor deze naschoolse opvang. Aanrader!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blind voetbal, stop en do en bamboe bouwen - week 40

Maandag 2 oktober
Een Nieuwe Week Begint!

Het is weer maandag, het begin van een nieuwe week vol avonturen op de BSO. We starten met het ophalen van de kinderen en het welbekende fruitmoment, waarbij de hoogtepunten van het weekend worden gedeeld. De kinderen vertellen enthousiast hun weekendverhalen, terwijl anderen aandachtig luisteren. Na deze korte pauze is het tijd voor actie! Op maandag hebben we twee geweldige activiteiten op het programma staan: "Stop & Do" en Diamantroof. Tijdens Stop en Doe worden de kinderen uitgedaagd om nummertjes te onthouden en snel te stoppen wanneer dat nodig is. Bij nummer 1 tik je bijvoorbeeld de grond aan, nummertje 2 is allemaal de andere kant op draaien en nummertje 3 is zo snel mogelijk van plek wisselen met degene tegenover je. De verwarring en spanning zorgen voor veel plezier. In "Diamantroof" worden de kinderen omgetoverd tot slimme juwelendieven, die proberen kostbare diamanten te stelen zonder gepakt te worden. Het spel is een opeenstapeling van spanning en strategie. Na al het plezier is het tijd voor een welverdiend koekje voordat de ouders hun avonturiers komen ophalen. De eerste dag van de week is weer voorbijgevlogen!
 

Dinsdag 3 oktober
De tweede dag van deze week is aangebroken! Zoals gewoonlijk beginnen we de dag met het ophalen van de kinderen en eten we voor de activiteiten eerst lekker een bordje fruit. Vandaag staan er twee activiteiten op het programma: Blind Voetbal en dierentikkertje. Bij blind voetbal ervaren de oudere kinderen de uitdaging van voetballen zonder te kunnen zien, wat zorgt voor veel gelach en een goede samenwerking. In duo’s wordt er om de beurt een blinddoek bij iemand opgedaan en moet je blind kunnen vertrouwen op degene naast je. Bij dierentikkertje leven de kinderen zich helemaal in als een echt dier en spelen ze zo verschillende varianten. Na alle actie en avonturen is het tijd voor een lekker koekje voordat de ouders hun enthousiaste kinderen weer komen ophalen.

 

Woensdag 4 oktober
Het is vandaag dierendag! De kinderen kwamen vol enthousiasme naar de BSO voor leuke activiteiten in het teken van dierendag. Vandaag stond de dierenestafette op het programma. Dierenestafette is een leuk spel waarbij de kinderen in teams worden verdeeld. Elk team krijgt de taak om dierennamen te raden en uit te beelden in een estafettevorm. Bijvoorbeeld, als het team het woord "olifant" krijgt, moeten ze samenwerken om het woord uit te beelden door te trompetteren en grote slurfbewegingen te maken. Het andere team moet raden welk dier ze uitbeelden. En tegelijkertijd zo snel mogelijk het parcours afleggen. De kinderen genoten van het buiten spelen, lachen, rennen en het tonen van hun creativiteit.

 

Donderdag 5 oktober
Vandaag was het een speciale dag, want het was een studiedag voor alle scholen en dat betekende dat de kinderen de hele dag op de BSO waren en genoten van een gevarieerd programma vol leuke activiteiten. In de ochtend gingen de oudere kinderen de uitdaging aan met bamboe bouwen, waar ze in teams samenwerkten om fantastische constructies te creëren. Wie de hoogste toren kon bouwen met zijn team, had gewonnen. De jongere kinderen daarentegen werden enthousiast betrokken bij een boeiend reactiespel, waarbij snel denken en behendigheid centraal stonden. Na het boterhammen eten werd er kort even een filmpje opgezet, want daar was iedereen wel even aan toe. In de middag voegden we nog het spel Chinese Muur toe. Bij dit spel moeten de kinderen in een rij staan, hun handen vasthouden en proberen te voorkomen dat een 'indringer' de muur probeert te doorbreken door tussen hun handen door te kruipen. Het is een test van teamwork, behendigheid en strategie. Deze dag bood een geweldige kans voor iedereen om te leren, spelen en plezier te hebben, en het was een dag vol teamwork, creativiteit en vreugde voor de kinderen.

 

Vrijdag 6 oktober
Opnieuw was er een studiedag, en dit keer gingen we op avontuur naar de kinderboerderij en de speeltuin De Hazenwinkel. De ochtend begon met enthousiaste gezichten terwijl we de dieren op de kinderboerderij bewonderden. Na wat geknuffel met de konijnen en het zien van alle andere dieren, brachten we de rest van de ochtend door in de speeltuin, waar de kinderen konden klimmen, glijden en spelen. We waren hier gezellig samen met Basko naartoe gegaan, omdat ook zij kinderen hadden die een studiedag hadden. Toen we in de middag boterhammen gingen eten, kwam een deel van de andere kinderen, waarna we rond de klok van 3 weer compleet waren met iedereen. Na het fruit eten, werd er in de middag energie vrijgelaten in een spannend potje trefbal. De kinderen waren ongelooflijk fanatiek en genoten van elke worp en ontwijkende beweging. De dag eindigde met vermoeide maar voldane glimlachen, wetende dat ze een fantastische week vol avonturen hadden beleefd! Tot volgende week!

 



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach