Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buikschuiven, sponzentrefbal en een waterparcours - week 26 - 2024

Maandag 24 juni
Het was een perfecte dag om buiten te spelen en de kinderen leken al bij aankomst vol energie en enthousiasme te zitten. We begonnen de dag met een gezond moment van fruit en groente, wat altijd een goed begin is om de kinderen vol energie aan de activiteiten te laten beginnen. Na het eten van het fruit zorgden we ervoor dat alle kinderen goed ingesmeerd waren met zonnebrandcrème. Met de kinderen goed voorbereid op de dag, begonnen we aan een van hun favoriete spellen: sponzentrefbal. Dit spel werkt net als traditioneel trefbal, maar met een leuke twist. In plaats van ballen gebruiken we natte sponzen. Het spel zorgde voor veel gelach en plezier, want de kinderen genoten van de verfrissing die de natte sponzen brachten op deze warme dag. De natte sponzen vlogen door de lucht, en hoewel sommigen aanvankelijk een beetje terughoudend waren om nat te worden, deden uiteindelijk alle kinderen enthousiast mee. De middag vloog voorbij in een wervelwind van activiteiten en gelach. Het was een geweldige start van de week, waarbij de combinatie van mooi weer, gezonde snacks en een leuk spel zorgde voor een onvergetelijke dag bij Sportstuif Rood-Wit.

  

Dinsdag 25 juni
Weer een hele warme dag vandaag, en dus werden ook vandaag de waterspullen uit de kast gehaald. De kinderen konden bij aankomst meteen deelnemen aan een watergevecht. Gelach en gespetter vulden de lucht terwijl de kinderen elkaar achterna renden met waterpistolen en emmers, genietend van het verfrissende water dat in alle richtingen vloog. Toen iedereen aanwezig was en de waterpret even op pauze werd gezet, verzamelden we ons voor een gezamenlijke fruithap. Na de fruithap was het tijd voor het waterparcours. De kinderen moesten een bakje water boven hun hoofd houden en zo het parcours afleggen zonder al te veel water te verspillen. Dit bleek een hilarische uitdaging te zijn. Met uiterste concentratie en een hoop gegiechel zagen we hoe de kinderen hun uiterste best deden om droog aan de finish te komen. Het water spatte soms alle kanten op, maar de lol was er niet minder om. De middag vloog voorbij in een waas van gelach, gespetter en stralende gezichten. Het was weer een geslaagde middag bij Sportstuif.

  

Woensdag 26 juni
Vandaag was het een rustige dag met maar een laag aantal kinderen. De zon scheen fel en de temperatuur steeg tot wel 32 graden, een echte zomerse dag. Ondanks de hitte hadden de kinderen en wij er zin in om er een leuke middag van te maken. Veiligheid stond natuurlijk voorop, dus werden alle kinderen eerst goed ingesmeerd met zonnebrandcrème om hen te beschermen tegen de felle zon. Met de zon hoog aan de hemel en de temperatuur die maar bleef stijgen, werd al snel besloten om de buikschuifbaan klaar te leggen. Dit is altijd een favoriet onder de kinderen. Het vooruitzicht om te kunnen glijden en spetteren in het koele water zorgde voor veel blije gezichtjes. Naast de buikschuifbaan werd er ook een ouderwets spelletje Maria Koekoek gespeeld, maar dan met een verfrissende twist. Gewapend met een tuinslang zorgden de begeleiders voor een constante stroom van water, wat zorgde voor een extra uitdaging en natuurlijk voor de nodige verkoeling. Het was een heerlijke middag waarbij de hitte van de dag werd verzacht door het plezier en de verkoeling van het water.

 

Donderdag 27 juni
Het was weer veel te warm. Dus net als gisteren hebben we de buikschuifbaan uitgelegd. De kinderen mochten zelf kiezen of ze hierop wilden gaan of niet. Sommigen waren meteen enthousiast en renden naar de baan, terwijl anderen aarzelden en eerst toekeken. Voor de kinderen die geen zin hadden in de buikschuifbaan, waren er genoeg andere activiteiten. Buiten stonden bakken vol met sponzen en water klaar. Een groepje kinderen begon een spontaan watergevecht, waarbij ze elkaar nat spetterden en renden om niet zelf geraakt te worden. Ondertussen zochten andere kinderen de schaduw op onder de overkapping. Hier konden ze in alle rust een spelletje spelen of een tekening kleuren. De tafels lagen vol met kleurpotloden, stiften en stapels papier. Het was een vrije middag met vrije keuze vandaag. Zo kabbelde de middag voort, met waterpret, creativiteit en ontspanning. Tegen het einde van de middag werden de handdoeken tevoorschijn gehaald, droge kleren aangetrokken en de laatste spelletjes afgemaakt. De kinderen leken moe maar voldaan, hun gezichten nog stralend van het plezier dat ze hadden gehad.

  

Vrijdag 28 juni
Vrijdagmiddag is altijd een bijzondere tijd van de week. De kinderen hebben de schoolweek achter de rug en kijken uit naar een ontspannen middag vol plezier. Vandaag stond er geen specifieke activiteit op de planning, wat betekende dat er alle ruimte was voor vrij spelen. Bij aankomst was het meteen duidelijk: de kinderen hadden energie voor tien. Voetballen bleek de grote favoriet te zijn. De bal rolde al snel over het veld en binnen de kortste keren waren er teams gevormd. Naast het voetbal waren er ook diverse spelletjes die gespeeld werden. Van klassiekers als tikkertje en verstoppertje tot creatieve eigen verzinsels van de kinderen zelf. Voor de kinderen die liever binnen bleven, waren er ook genoeg opties. In de hoek van de speelruimte waren er bakken met Lego en Knex klaargezet. Met geconcentreerde gezichten werden er de meest fantasierijke bouwwerken gecreëerd. De middag vloog voorbij en voor we het wisten, was het tijd om op te ruimen en naar huis te gaan. De kinderen verzamelden hun spullen, namen afscheid van hun vriendjes en vertelden enthousiast over hun belevenissen aan hun ouders. We konden terugkijken op een geslaagde middag vol sport, spel en creativiteit.

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach