Leuke Buitenschoolse Opvang, waar extra aandacht besteed wordt aan bewegen en spel met de kids!

Pim Pim
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buskruit, boswandeling en levend Among us - week 46

Maandag

Hopelijk is iedereen goed uitgerust dit weekend, want wij hebben weer zin in een nieuwe week met veel beweging en leuke spelletjes.

Vandaag mochten de kinderen van Sportstuif zelf kiezen welk spelletje we doen. Er wordt collectief gekozen voor ‘buskruit’. Eigenlijk is buskruit een vorm van verstoppertje maar dan met een bal. Er is één tikker en die heeft de bal. De rest mag zich verstoppen terwijl de tikker met de ogen dicht telt. Vervolgens gaat de tikker iedereen zoeken terwijl de bal achterblijft. Vindt de tikker je dan rent hij terug naar de bal en roept je naam. Maar, je voelt hem al aankomen, dat is niet alles. Wanneer een van de kinderen de bal wegschopt is iedereen weer vrij en kan zich opnieuw gaan verstoppen. De tikker mag pas weer gaan zoeken wanneer hij de bal gevonden heeft. Gelukkig mag de bal maar twee keer weggeschopt worden waarna iemand anders de tikker is.

Na dit spel werd het alweer snel donker. Onze voetballers vinden dat niet erg, zij blijven voetballen totdat hun ouders er zijn. De andere kinderen spelen gezellig binnen verder.

Dinsdag

Ook vandaag werd er natuurlijk weer veel gesport. Ondanks het soms koud kan zijn, blijven wij toch lekker naar buiten gaan. Als je genoeg beweegt krijg je het vanzelf warm! Met de kleinste kinderen doen we een voetbaltraining. Ieder kind krijgt een bekertje. In het spel zijn er twee voetballen. Je probeert het bekertje van de andere kinderen om te trappen, maar… je moet ook je eigen bekertje blijven verdedigen. Wie kan zijn beker het langst laten rechtstaan?

Met de oudere kinderen deden we een boks les. Zij kunnen goed hun energie kwijt op deze manier. Als ze goed luisteren naar de PMér (wat ze ook allemaal deden), doet niemand zich pijn en kunnen ze toch kijken wat hun eigen krachten zijn 😊.

Woensdag

Wiehoe! Het is alweer woensdag. Wij vinden het super gezellig als we samen met de kinderen kunnen lunchen. Dit is altijd even een ‘rust moment’ voordat we weer in actie komen.

Er worden vandaag veel tekeningen gemaakt voor Sinterklaas, er wordt gevoetbald en natuurlijk wordt er met Lego weer grote gebouwen gemaakt, heel erg knap! Hierna zijn we samen met Basko een boswandeling gaan doen. Iedereen zocht enthousiast mee naar paddenstoelen en andere wilde dieren 😊.

Donderdag

Natuurlijk starten we de dag weer met heel veel fruit. We gaan weer volop in beweging vandaag en dan heb je ook genoeg energie nodig. Wanneer alle buikjes vol zijn en er genoeg is gedronken, beginnen we aan ons spel.

De kleine kinderen spelen vandaag een tikspelletje ‘politie & boef’. Er zijn twee politieagenten (dit zijn de tikkers), de andere kinderen zijn de boeven. Wanneer de politieagent een boef kan tikken, gaat deze in de cel. Op het veld liggen ook sleutels, de andere boeven kunnen deze sleutels pakken en een andere boef bevrijden. Waren er op het einde van het spel nog veel boeven vrij, of heeft de politie iedereen in de cel kunnen zetten? Hierna speelden we ook nog ‘Annemaria koekoek’. Dit blijft vooral voor onze kleinste kinderen een leuk spelletje.

Met de ouderen kinderen speelden we ‘Among us’ maar dan levensecht. De kinderen zijn gesplitst in twee rollen. Één rol is ‘crewmate’ de andere rol is ‘imposter’. De crewmates moeten proberen om de imposters te ontmaskeren voordat de imposters iedereen heeft vermoord. De imposters proberen alle crewmates te vermoorden door op hun schouder of rug te tikken. Wanneer een crewmate vermoord is, moet hij op de grond gaan zitten. Wanneer iemand anders het ‘’lijk’’ vindt, roept hij: ’’LIJK’’. Dan is er een meeting waarbij de bevindingen kunnen worden besproken. Na een aantal minuten moet er gestemd worden, de persoon die dan eruit gestemd wordt, mag laten zien wat hij was. Zijn alle imposters gevonden dan winnen de crewmates!

Vrijdag

De week is bijna om en iedereen is klaar voor het weekend. We aten weer samen, er werden gezelschapsspellen gespeeld, gevoetbald, en veel fruit gegeten. Natuurlijk werden er ook genoeg Sinterklaastekeningen gemaakt. Veel kinderen mogen dit weekend hun schoen zetten, dus dan moeten ze natuurlijk een mooie tekening hebben voor Sint en piet. Om 16u speelden we nog een kaartspelletje. Iedere groep heeft hun eigen figuur. Je loopt om de beurt naar de andere kant van de kamer, hier draai je één kaart om. Heb je de kaart met je figuur op, mag je deze meenemen. Welke groep heeft als eerste hun 13 kaarten?

Na dit gezellige spelletje eindigen we met een film! De kinderen kregen een lekker koekje, snoepje en ranja. Nu nog wachten tot de ouders er zijn en het weekend kan starten! Tot volgende week.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach