Onze kinderen 5 en 7 vinden het fantastisch! Hele leuke leiders en leidster! Kinderen kunnen zich helemaal uitleven bij goed en slecht weer. Onze kids gaan er graag naar toe en willen nooit mee naar huis😁. Ze doen leuke spelletjes zowel binnen als buiten.

Carla Carla
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Chaosdoelenspel, politie-boefje en de Hazewinkel - week 23 - 2024

Maandag 3 juni
Maandagmiddag, de eerste dag na het weekend, is altijd een bijzondere tijd bij Sportstuif. Het is een moment waarop de kinderen hun ervaringen van het weekend kunnen delen en weer rustig in het ritme van de week kunnen komen. Toen alle kinderen gearriveerd waren, begonnen we de middag met een gezonde snack: lekker fruit en groente. Tijdens het eten werd er volop over het weekend gekletst. De verhalen varieerden van spannende avonturen tot gezellige familiebijeenkomsten. Het is altijd weer leuk om te horen wat de kinderen hebben meegemaakt en het versterkt de onderlinge band. Na het fruitmoment en het bijkletsen, besloten we om geen activiteit te doen. In plaats daarvan kregen de kinderen de vrijheid om zelf te kiezen wat ze wilden doen. Deze vrije keuze bleek een schot in de roos te zijn. Sommige kinderen doken meteen in hun favoriete spellen, anderen kozen voor knutselen, en een paar kinderen besloten om lekker buiten te spelen. Deze vrijheid gaf hen de kans om hun eigen interesses te volgen en zelf te bepalen hoe ze hun middag wilden doorbrengen. Buiten klonken vrolijke lachjes en het geluid van voetstappen op het gras. Het was een middag vol plezier, ontspanning en eigen initiatief. We kijken terug op een geslaagde middag en kijken nu al uit naar de volgende.

  

Dinsdag 4 juni
Vandaag een gebruikelijke start van de dag, zoals altijd begonnen we met het ophalen van de kinderen. Zodra de kinderen veilig en wel bij ons aankwamen, begon de middag vol activiteiten en plezier. De jongste kinderen, groep 1 tot en met 3, begonnen hun middag met het spel mummietikkertje. Kinderen rennen enthousiast rond terwijl één van hen, de 'mummie', probeert anderen te tikken en zo in een mummie te veranderen. Het gegiechel en de opwinding vulden de ruimte. Na mummietikkertje was het tijd voor het chaosdoelenspel. De kinderen renden heen en weer, werkend in teams om zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen. Voor de oudere kinderen, groep 4 tot en met 8, begon de middag met het spel levend kwartet. Dit spel vereist niet alleen fysieke inspanning maar ook een goed geheugen en strategie. Het was geweldig om te zien hoe de kinderen samenwerkten, strategieën bedachten en ondertussen ook veel plezier hadden. Na levend kwartet voegden de oudere kinderen zich bij hun jongere maatjes voor het chaosdoelenspel. Met zoveel kinderen die deelnamen, werd het spel nog levendiger en uitdagender. De kinderen waren maar liefst 1,5 uur bezig met het chaosdoelenspel, zonder dat hun energie of enthousiasme afnam. Het was een fantastische manier om de middag door te brengen en de kinderen konden echt al hun energie kwijt. De tijd vloog voorbij. Voordat we het wisten, stonden de ouders alweer op de stoep om hun kinderen op te halen. Het was een drukke maar zeer geslaagde middag. De kinderen gingen moe maar voldaan naar huis.

  

Woensdag 5 juni
De woensdagmiddag was weer een groot succes! Na een smakelijke lunch met een aantal kinderen, kwamen in de middag de andere kinderen erbij. Er werd daarna genoten van het gezamenlijke fruitmoment. Na dit moment was het tijd voor actie! Met de groep bespraken we wat voor activiteit we wilden doen, en al snel ontstond er enthousiasme voor het spel "Politie en Boefje". Een paar kinderen werden aangewezen als boeven en kregen de opdracht zich ergens op het terrein te verstoppen. De rest van de groep werd de politie en moest de boeven opsporen. Het terrein werd zorgvuldig doorzocht, met kinderen die overal zochten, van achter bomen tot onder tafels. Het spel zorgde voor veel beweging en plezier. Tegen het einde van de middag hadden de kinderen rode wangen en waren ze lekker bezweet van al het rennen en verstoppen. Het was geweldig om te zien hoe enthousiast en energiek iedereen was. Deze middag heeft weer eens bewezen hoe waardevol het is om samen activiteiten te bedenken en uit te voeren. De kinderen hadden niet alleen veel plezier, maar werkten ook samen, gebruikten hun fantasie en waren volop in beweging. Kortom, een geslaagde en sportieve woensdagmiddag bij Sportstuif.

  

Donderdag 6 juni
Vandaag was een bijzonder drukke en speciale donderdagmiddag. De kinderen stroomden binnen vol energie en enthousiasme, klaar voor een dag vol leuke en sportieve activiteiten. Het was extra speciaal vandaag, want Sportstuif Basko was bij ons om de middag nog dynamischer te maken! De jongste kinderen, van groep 1 tot en met 3, begonnen hun middag met een uitdagend turnparcours. Ze oefenden hun koprollen, waagden zich op de brug, probeerden een handstand en maakten zelfs radslagen. Het was geweldig om te zien hoe elk kind zijn of haar best deed en steeds beter werd in de oefeningen. De blije gezichten en het aanmoedigen van elkaar zorgden voor een fantastische sfeer. Na het turnen was het tijd voor een andere leuke activiteit: de Chinese Muur. Dit spel bracht de kinderen nog meer in beweging en ze bundelden hun krachten om de muur te trotseren. Voor de oudere kinderen was er een spannende activiteit: eitje leggen tegen de muur. Dit spel combineerde behendigheid en precisie, en het was prachtig om te zien hoe geconcentreerd ze waren. Het competitieve element zorgde voor veel plezier en gezonde spanning. De middag vloog voorbij in een wervelwind van activiteit en gelach. Zowel de kinderen als de begeleiders genoten met volle teugen van de verschillende sporten en spellen. Het was een prachtige dag waarin sportiviteit, samenwerking en plezier centraal stonden. We kijken terug op een zeer geslaagde donderdagmiddag.

  

Vrijdag 7 juni
De vrijdagmiddag brak aan, en de zon straalde hoog aan de hemel, waardoor het de perfecte gelegenheid was om eropuit te gaan met de kinderen. Met veel enthousiasme werden de plannen gesmeed en de rugzakken gepakt voor een avontuurlijke middag in de buitenlucht. De bestemming was de Hazewinkel, een prachtige plek die bekend staat om zijn combinatie van een speeltuin en een kinderboerderij. Bij aankomst werden de kinderen begroet door de vrolijke geluiden van lachende kinderen en de opgewonden dieren op de boerderij. Het was duidelijk dat dit een middag vol plezier en ontdekking beloofde te worden. Terwijl de kinderen zich overgaven aan het verkennen van de speeltoestellen, klommen ze op de klimrekken, gleden ze van de glijbanen en schommelden ze hoog in de lucht. Maar het avontuur stopte daar niet. De kinderboerderij wachtte geduldig om ontdekt te worden. Van wollige schapen tot nieuwsgierige geiten en vriendelijke konijntjes, de kinderen werden verwelkomd door een scala aan dieren die graag wat aandacht kregen. Tijd leek te vliegen terwijl de kinderen genoten van elk moment van hun vrijdagmiddagavontuur. Met rode wangen van opwinding en geluk keerden ze terug naar huis, beladen met verhalen om te delen en herinneringen om te koesteren. Het duurde niet lang voordat de kinderen één voor één werden opgehaald. De week is voorbij en dus is het tijd voor het weekend.

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach