Flexibel, kleinschalig, sportief, prettige communicatie 👍

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Expeditie Sportstuif, peanutball en tovertikkertje - week 24 - 2024

Maandag 10 juni
Maandagmiddag, de eerste dag van de week. Bij ons stond vandaag weer een leuke en actieve middag op het programma. Nadat de kinderen waren opgehaald van school, begonnen we de middag rustig met een gezond tussendoortje: fruit en groente. Ondertussen werd er al druk gepraat over het afgelopen weekend en wat de middag zou brengen. Het enthousiasme was voelbaar; iedereen had zin in de activiteiten die gepland stonden. Om de spieren op te warmen en het bloed te laten stromen, startten we met een spelletje tovertikkertje. De regels zijn simpel: als je getikt wordt, moet je een rondje om de pannakooi rennen om weer vrij te zijn. Na de intensieve warming-up was het tijd voor de hoofdactiviteit van de middag: een mini-wandelvierdaagse. De kinderen werden in groepjes verdeeld. Elk groepje moest een route volgen en onderweg op een aangewezen manier voortbewegen. Het was prachtig om te zien hoe de kinderen elkaar hielpen en samenwerkten. De kinderen leerden dat het niet alleen om snelheid ging, maar ook om slim nadenken en goed samenwerken. De blije gezichten en het gevoel van trots maakten deze maandagmiddag tot een succes.

  

Dinsdag 11 juni
Zodra de schoolbel gaat, halen we de kinderen op en brengen we ze veilig naar onze gezellige locatie. De sfeer zit er meteen goed in, want de kinderen weten dat er weer leuke activiteiten op het programma staan. Voordat we beginnen met de activiteiten, nemen we even de tijd om rustig samen fruit te eten. Deze gezonde snack geeft hen de energie die ze nodig hebben voor de komende uren vol plezier en beweging. Na het fruit eten splitsen we de kinderen op in twee groepen op basis van hun leeftijd. De jongsten, kinderen van groep 1 t/m 3, beginnen met een spannende loopestafette. Gelach en aanmoedigingen vullen de lucht terwijl ze elkaar aflossen en hun uiterste best doen om als eerste over de finish te komen. Na de estafette is het tijd voor het wereldkampioenschap overgooien. De kinderen worden in groepjes verdeeld en proberen zo vaak mogelijk de bal heen en weer te gooien zonder dat deze op de grond valt. De oudere kinderen, van groep 4 t/m 8, hebben hun eigen set activiteiten. Zij beginnen met pannenkoektikkertje. Er wordt veel gelachen en gerend, en iedereen doet zijn uiterste best om de tikker te ontwijken. Vervolgens gaan ze verder met duo-voetbal. De middag vliegt voorbij en voor we het weten is het alweer tijd om naar huis te gaan. De kinderen zijn voldaan en moe van al het rennen, spelen en lachen.

  

Woensdag 12 juni
Wat een geweldige dag was het vandaag! Vandaag stond er iets echt spectaculairs op het programma: Expeditie Sportstuif. De kinderen werden verdeeld in verschillende kampen, klaar om de uitdagingen van de dag aan te gaan. Elk kamp had zijn eigen naam en vlag. Expeditie Sportstuif bestond uit diverse spannende onderdelen. Eén daarvan was de bekende eetproef. Dit keer stonden er geen enge insecten op het menu, maar wel verrassende combinaties van smaken. Een ander spel was levend memory. Daarna volgde een uitdaging waarbij precisie en teamwork essentieel waren. Met behulp van regenpijpen moesten de kinderen water van de ene emmer naar de andere overbrengen, zonder een druppel te morsen. De spanning liep hoog op terwijl de emmers zich langzaam vulden. In het eilandenspel moesten de kinderen proberen aan de overkant te komen zonder de grond te raken. Daarnaast lag er een zwaar parcours klaar voor de kinderen. Dit was een uitdagend hindernisparcours met allerlei obstakels die de kinderen moesten overwinnen. Als afsluiting van de dag was er het eindspel, waarin alle kampen het tegen elkaar opnamen. Het was een ultieme test van alles wat ze die dag geleerd hadden: samenwerken, strategisch denken en vooral plezier hebben. Uiteindelijk gingen alle kinderen naar huis met een voldaan gevoel, trots op hun prestaties en de avonturen die ze hadden beleefd.

  

Donderdag 13 juni
Onze donderdagmiddag begon zoals altijd met de vertrouwde routine. Onze blauwe auto's reden door de buurt om de kinderen op te halen van school. Bij aankomst op de BSO begonnen we met het gezamenlijke fruitmoment. Na het fruitmoment stond er iets speciaals op het programma: peantuball! Voor degenen die niet bekend zijn met dit spel, peantuball is een mix van honkbal en softbal. De kinderen werden verdeeld in twee teams. Het ene team begon als slagteam en het andere team als veldteam. Het slagteam probeerde de bal zo hard mogelijk te raken en deze zo ver mogelijk weg te slaan, terwijl het veldteam probeerde de bal zo snel mogelijk bij het thuishonk te krijgen. De kinderen renden door het veld, lachten en moedigden elkaar aan. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, was het tijd om te wisselen. Het ene na het andere punt werd gescoord. Helaas kwam ook aan deze activiteit weer een einde. De kinderen waren het er allemaal over eens: peantuball moest zeker nog een keer terugkomen op het programma! Daarna was het tijd om even op adem te komen. De middag vloog voorbij en voordat we het wisten, was het alweer tijd voor de kinderen om naar huis te gaan.

  

Vrijdag 14 juni
Vandaag was het weer een gezellige vrijdagmiddag. We zaten samen met onze kinderen bij Sportstuif Basko. De kinderen hadden de hele ochtend naar deze middag uitgekeken en we begonnen met een heerlijke lunch. Iedereen genoot zichtbaar van het eten en de ontspannen sfeer. Na de lunch was het tijd voor vrij spel. De kinderen konden kiezen uit verschillende activiteiten, van klimmen en klauteren tot rustig knutselen of bouwen met blokken. Het was mooi om te zien hoe ze zich vermaakten en hun eigen avonturen beleefden. In de middag sloten de andere kinderen aan en hebben we samen fruit gegeten. Het was een fijne en gezonde onderbreking voordat we aan de grote activiteit van de dag begonnen: "Schipper mag ik overvaren". Dit keer speelden we het spel samen met kinderen van beide locaties, wat het extra leuk maakte. De kinderen renden enthousiast heen en weer, probeerden slimme manieren te bedenken om de overkant te bereiken en hadden vooral veel plezier met elkaar. De dag vloog voorbij en voor we het wisten, was het alweer tijd om naar huis te gaan. De kinderen werden vroeg opgehaald, moe maar voldaan na een actieve en leuke middag. We kijken alweer uit naar volgende week.

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach