Leuke Buitenschoolse Opvang, waar extra aandacht besteed wordt aan bewegen en spel met de kids!

Pim Pim
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hazewinkel, duwval en een open dag - week 19 - 2024

Maandag 6 mei
Na de vakantieperiode zijn de kinderen weer terug bij Sportstuif Rood-Wit! De eerste dag na de vakantie is altijd een mix van emoties. De dag begint zoals gewoonlijk met het ophalen van de kinderen van verschillende scholen. Eenmaal verzameld, nemen we even de tijd om bij te praten en te genieten van een gezonde snack. De bordjes zijn gevuld met verschillende soorten fruit en groente. Na het eten is het tijd voor actie! Onze eerste activiteit van de dag is er een om niet te vergeten. De kinderen krijgen namelijk onze eigen gemaakte Sportstuif dans geleerd. Stap voor stap worden de pasjes aangeleerd. Het duurde niet lang voordat de kinderen de dans kenden. Maar daar stopt het niet. Na het oefenen van onze dans, sluiten we af met een tikspelletje. De kinderen rennen, lachen en genieten van de vrijheid van het buiten zijn. Het is een perfecte manier om de middag door te brengen. Na al dat rennen en spelen, is het tijd om even op adem te komen. We verzamelen ons weer binnen en sluiten de dag af met een traktatie - een heerlijk koekje voor iedereen. De glimlachen op de gezichten van de kinderen zeggen genoeg - deze eerste dag na de vakantie was een groot succes.

  

Dinsdag 7 mei
Op een typische dinsdagmiddag bij de Sportstuif is het altijd een drukte van jewelste. Kinderen stromen binnen na een lange dag op school, vol energie en klaar voor de avonturen die hen te wachten staan. Vandaag stonden er meerdere activiteiten op de planning. De oudere kinderen worden uitgedaagd met een pittige warming-up: duwval. In dit spel is het de bedoeling om elkaar uit balans te brengen en omver te duwen, wat gegarandeerd zorgt voor gelach. Ondertussen vermaken de jongere kinderen zich met een spelletje stopdans. Na deze opwarmertjes is het tijd om alle leeftijden samen te brengen voor een spannend reactiespel. Dit spel zorgt voor een mix van plezier, concentratie en competitie. Voordat je het weet, is de middag voorbij en worden de kinderen alweer opgehaald door hun ouders. De tijd vliegt wanneer je plezier hebt, en Sportstuif biedt altijd een gevarieerd programma dat zorgt voor een middag vol avontuur en gezelligheid.

  

Woensdag 8 mei
Op woensdagmiddag bij BSO Rood Wit was het weer een dag vol activiteiten. Nadat we een groepje kinderen van school hadden opgehaald, was het tijd voor een heerlijke lunch. De kinderen genoten van hun boterhammen en kletsten vrolijk met elkaar. Na de lunch was het tijd om vrij te spelen. In de loop van de middag sloten de andere kinderen aan, waardoor de groep compleet was. Samen genoten ze van een gezamenlijk fruitmoment. Daarna was het tijd voor een avontuur. En wat voor een avontuur was dat! We trokken eropuit naar Sportstuif Basko voor hun open dag. Daar stonden verschillende activiteiten op het programma, variërend van archery tag tot een uitdagend springkussen en XL-games. De kinderen waren dolenthousiast en deden fanatiek mee aan alles wat er te doen was. Het hoogtepunt was misschien wel het steen-papier-schaar spel. Om ervoor te zorgen dat alle activiteiten werden uitgeprobeerd, kregen de kinderen een bingokaart mee, die ze konden afstrepen na elke voltooide uitdaging. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten kwamen de ouders alweer binnenlopen.

  

Donderdag 9 mei
De BSO was gesloten in verband met Hemelvaart.

Vrijdag 10 mei
Vandaag was het een bijzondere dag bij onze buitenschoolse opvang, want het was de dag na Hemelvaart en dat betekende dat alle kinderen de hele dag bij ons waren. De ochtend begon met een gezellig uitje naar speeltuin De Hazewinkel. Samen met de kinderen hebben we genoten van de verschillende speeltoestellen, van de schommels tot de glijbanen. Na het ochtendavontuur was het tijd om onze buiken te vullen met een lekkere lunch. Gezellig met z'n allen aan tafel, kletsend over de plannen die de kinderen het aankomend weekend hebben. In de middag stond er een creatieve activiteit op het programma. Een deel van de kinderen heeft prachtige armbandjes gemaakt. De andere kinderen kozen ervoor om lekker met water te spelen, verkoeling te zoeken en te genieten van het zonnige weer. Zo vloog de dag voorbij. Eén voor een vertrokken de kinderen op weg naar huis, om lekker weekend te houden. Volgende week hebben wij een speciale week met extra uitbundige activiteiten.

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach