Sinds korte tijd gaat mijn dochter naar de sportstuif. Ze vind het daar helemaal geweldig. Lekker buiten spelen, sporten, bomen klimmen en hutten bouwen en met echt slecht weer lekker binnen ravotten, dansen, spelletjes spelen en knutselen. Vrij om eigen keuzes te maken en genoeg plek voor iedereen. Hele fijne begeleiding, weten wat ze doen en zien elk kind. Goede communicatie en zeer flexibel in de mogelijkheden. Echt een aanrader!!!!!

Silvia Silvia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kamelen-race, museumbewakers en in de Dome spelen - week 49

Maandag

We starten weer een sportieve week. Er staan leuke spellen op de planning waar iedereen leuk aan kan meedoen. Het eerste spel heet ‘Kamelen-race’. Vanaf de streep moeten de kinderen een bal in een hoepel gooien. Lukt dit? Dan mag jouw kameel één stap naar voren stappen. De kameel die het eerste op het einde is, heeft gewonnen. Het tweede spel van vandaag heet ‘Lummelen’. Eén iemand staat in het midden. De andere kinderen proberen de bal over te gooien zonder dat de bal wordt onderschept door de lummel. Dit ging zo goed waardoor we het een beetje moeilijker maakten. De lummel mag je nu ook tikken als je de bal nog vast hebt.

Het was leuk om te zien hoe iedereen graag wilde winnen. De kinderen zetten zich op een sportieve manier in en daarom werden ze beloond met een koekje!

 

Dinsdag

Het was vandaag weer super gezellig. De kinderen vertellen leuk over pakjesavond en de leuke cadeautjes die ze hebben gekregen van Sinterklaas. Ze kunnen er niet over zwijgen 😁. Ook vandaag spelen we weer twee leuke spellen. Met de kleinere kinderen spelen we ‘museumbewakers’: alle kinderen verspreiden zich. Eén kind is de museumwachter. Hij/zij telt hardop met zijn rug naar de groep tot 10. Alle kinderen bevriezen als een standbeeld. Vervolgens gaat de wachter door het “museum” lopen. Elke keer als de bewaker niet kijkt, moeten de kinderen van pose veranderen. Wie durft er te lopen? Let op; geen geluiden maken als beeld! Wanneer je betrapt wordt, moet je gaan zitten en ben je helaas af.

Met de grotere kinderen spelen we ‘Makers en krakers’: er worden drie groepen gemaakt; de makers, de krakers en de rust/ tijdbewakers. In het veld staan overal pionnen rechtop. De makers moeten ervoor zorgen dat deze rechtop blijven staan. De krakers tikken ze allemaal om (alleen met de handen!). De tijdbewakers houden met de stopwatch de tijd bij. Wie heeft er na drie minuten gewonnen, de makers of de krakers?

Woensdag

De tijd vliegt als je je amuseert! Het is alweer woensdag en dat weten onze kinderen ook. Om de dag te starten spelen we vandaag ‘auto-tikkertje’. De tikker gaat op de middenlijn van het veld staan en hij/zij mag hier niet vanaf komen! Het is extra moeilijk om vanaf één rechte lijn te tikken. De andere kinderen proberen steeds om over de lijn te lopen. De tikker mag wel één extra hulpmiddel gebruiken, een bal. Word je getikt, ga jij de tikker ook helpen vanaf de middenlijn.

Het weer viel helaas een beetje tegen, het begon te regenen.. we zijn snel naar binnen gelopen en zijn begonnen aan onze training. We hebben een dobbelsteen met allemaal verschillende oefeningen op. Iedereen mag één keer gooien en dan voeren we deze oefening uit. Denk bijvoorbeeld aan sit-ups, planken,…

Jullie begrijpen vast dat de kinderen hierna moe genoeg waren. Daarom sluiten we de dag af met een film en eten we alle overgebleven pepernoten op 😋.

Donderdag

Donderdag is het steeds onze drukste dag, dus dat betekent, veel spellen op de planning. We spelen vandaag ‘Annemaria-koekoek’, ‘steen- papier- schaar’ en ‘Mens erger je niet’.

Bij mens erger je niet wordt er een veld met middenlijn gemaakt. Aan beide uiteinden van het veld staan X aantal poortjes, gemaakt met pionnen. In elk poortje staat een kind. Dat poortje moeten ze verdedigen. Er zijn verschillende ballen in het veld. Met deze ballen mogen ze gooien of schoppen naar een willekeurig poortje aan de overkant. Je mag met alles tegenhouden. Gaat de bal door je poortje, dan ben je af en sluit je achteraan in de wisselrij. Gaat er een pion om die je deelt met een buurman/vrouw, zijn jullie allebei af!

Wie was de beste keeper van vandaag?

Vrijdag

Iedereen klaar voor het weekend? Laten we hopen dat het Nederlands elftal het goed doet vanavond, dan kan het weekend zeker niet meer stuk! Ook wij eindigen de week sportief. We spelen vandaag in de Dome bij Basko. Ze waren daar zo lief om ons een namiddag uit te nodigen. De Dome is een grote overkapping met grote velden. We spelen hier verschillende spelletjes zoals voetbal, trefbal, tikkertje en met de nerf geweren! Zeker de Nerf geweren waren populair.

Veel plezier met de wedstrijd deze avond en tot volgende week lieve kinderen 😊.



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach