Onze zoon gaat met heel veel plezier naar de sportstuif in de vakanties. Hij kan vaak niet wachten tot hij weer mag. Wij brengen hem er met een gerust hart heen en mogen genieten van zijn spannende verhalen als hij weer thuis is! Binnenkort mogen ook zijn broertje en zusje naar school en ook die zullen de sportstuif gaan mogen ontdekken in de vakanties!

Samantha Samantha
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

PSV, BillyBird en waterpret - week 18 - 2024

Maandag 29 april
De meivakantie is in volle gang en dat betekent dat de kinderen weer de hele dag door aanwezig zijn. De ochtend begon met een spannende schattenspeurtocht door het prachtige Veldhoven. Met behulp van foto’s moesten onze speurneuzen op zoek naar de volgende locatie. Ze werden van locatie naar locatie gestuurd, waarbij ze onderweg goed moesten samenwerken. Uiteindelijk bereikten ze het eindpunt, waar een schatkist op hen stond te wachten, verstopt op het terrein van VMHC Basko. Na dit avontuur hadden de kinderen wat lekkers verdiend. Daarom besloten we om samen pizza’s te maken voor de lunch. De kinderen konden ze beleggen met hun favoriete toppings en daarna was het smullen! In de middag was het tijd voor een creatieve activiteit: het maken van vetbollen voor vogels. Met eenvoudige materialen zoals wc-rollen, pindakaas en vogelvoer, gingen de kinderen aan de slag. Vol trots lieten de kinderen aan het einde van de dag hun mooie vetbollen aan hun ouders zien. Samen met hun ouders kozen de kinderen al de juiste plek uit om hun vetbol op te hangen. Al met al was het een dag vol avontuur en plezier.

  

Dinsdag 30 april
Deze dag begon met een vroege start, toen de kinderen zich één voor één op tijd verzamelden bij Sportstuif. We gingen namelijk op bezoek bij een open training van PSV in het PSV Stadion! De drukte en de geur van gemaaid gras verwelkomden ons terwijl we naar binnen liepen. De kinderen konden hun enthousiasme nauwelijks bedwingen toen ze de spelers op het veld zagen rennen, passen en scoren. Maar het hoogtepunt van de ochtend moest nog komen. Een exclusief bezoek aan de skybox van niemand minder dan René van de Kerkhof stond op het programma. Vanuit de box genoten de kinderen nog van het laatste deel van de training. Bij terugkomst op de BSO was het tijd om onze buikjes te vullen met een heerlijke lunch. Hongerig van al het juichen en aanmoedigen, werd de energie weer aangevuld voor het middagprogramma. Na de lunch was het namelijk tijd voor iets creatiefs. We gingen onze eigen dromenvangers maken. De kinderen konden hun eigen fantasie de vrije loop laten en zelf kiezen hoe ze hun dromenvanger wilden maken. De mooiste creaties werden gemaakt en het duurde niet lang voordat de kinderen al bepaald hadden waar ze moesten komen te hangen. Met een grote glimlach op hun gezicht vertelden de kinderen aan hun ouders wat ze die dag hadden meegemaakt. Door al het plezier is de dag voorbij gevlogen en dus duurde het niet lang voordat alle kinderen waren opgehaald.

  

Woensdag 1 mei
Met de zon hoog aan de hemel en de temperatuur die bleef stijgen, stond een leuke dag op ons te wachten. Vandaag zaten we de hele dag bij Sportstuif Basko. De ochtend begon met een potje superbal. De kinderen zaten nog vol energie en veel enthousiasme, terwijl ze de strijd met elkaar aangingen. Na de ochtend was het tijd om onze energie op te laden. Dit deden we met een heerlijke lunch buiten aan de picknicktafel. De boterhammen werden gesmeerd en de buikjes gevuld. In de middag werd het nog warmer en dus was het tijd voor ons om af te koelen. Het was namelijk hoogste tijd voor waterpret! Met de tuinslang in de aanslag en sponzen paraat, begonnen de kinderen elkaar nat te maken. Het gelach van de kinderen vulden het veld terwijl de stralen water vrolijk in het rond spatten. Het was een heerlijke manier om de hitte van de dag te trotseren. Na al dat spetterplezier was het tijd voor een pauze om even aan de zon te ontkomen. Een rustmomentje in de vorm van het kijken van een film. De kussens werden erbij gepakt en de kinderen verzamelden zich voor het scherm. Het duurde niet lang voor de ouders kwamen binnen druppelen. De kinderen werden opgehaald en de eerste helft van de week was alweer voorbij.

  

Donderdag 2 mei
Vandaag stond er een heerlijk avontuur op de planning: een dagje naar BillyBird Park Hemelrijk! Met een groep enthousiaste kinderen vertrokken we 's ochtends vol verwachting naar dit park vol speelplezier en attracties. Bij aankomst werden we meteen verwelkomd door een kleurrijk landschap vol uitdagende speeltoestellen en lachende gezichten. De kinderen konden hun geluk niet op bij het zien van de verschillende attracties die op hen stonden te wachten. Van glijbanen tot klimtoestellen en van waterpret tot avontuurlijke attracties, er was voor ieder wat wils. Terwijl de kinderen zich uitleefden in de speeltuin en op de attracties, genoten we ook van een heerlijke lunch in het park. Er ging niets boven het zien van die stralende gezichten terwijl ze genoten van hun favoriete snacks en drankjes tussen het spelen door. De zon brak door en zorgde voor een extra dosis vrolijkheid en energie bij zowel de kinderen als de begeleiders. Met rode wangen van opwinding en vermoeidheid keerden we aan het einde van de middag terug naar de BSO. Het was een dag vol avontuur, plezier en onvergetelijke herinneringen.

  

Vrijdag 3 mei
Deze ochtend begonnen we met een leuke knutselactiviteit: het maken van pompondieren. Met wol, karton en een beetje creativiteit kwamen er allerlei schattige en kleurrijke diertjes tot leven. De verbeelding van de kinderen kende geen grenzen. Na het knutselen was het tijd voor een sportieve uitdaging. Met verf en penselen in de aanslag gingen we aan de slag met het beschilderen van een spandoek voor onze eigen Olympische Spelen. De kinderen lieten zien hoe goed ze konden verven, terwijl ze de spandoeken versierden met vrolijke kleuren. Na alle drukke bezigheden was het weer tijd voor de lunch, de allerlaatste lunch van deze vakantie. In de middag verruilden we de kwasten voor hockeysticks en begaven we ons naar de naastgelegen hockeyclub, VMHC Basko. Daar stond een speciale hockeyclinic op het programma, waarbij de ervaren coaches de kinderen de basisprincipes van het hockey bijbrachten. Van het vasthouden van de stick tot het dribbelen en passen, de kinderen leerden nieuwe vaardigheden en sommigen ontwikkelden een liefde voor deze teamsport. Terwijl de dag ten einde liep, keerden we terug naar Sportstuif. Het was een laatste vakantiedag vol creativiteit, sportiviteit en vooral veel plezier. Nu is het tijd voor het weekend en maandag gaan de scholen weer open.

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach