Heerlijk buitenspelen, binnen knutselen of sporten! Leuke vlotte en sportieve begeleiders. Kinderen vermaken zich hier super!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spelenkermis, levend kwartet en allesbal - week 22 - 2024

Maandag 27 mei
Maandag is altijd een drukke, maar leuke dag bij Sportstuif. Zodra de school uit is, halen we de kinderen op en beginnen we de middag met een gezonde snack. Vandaag stond er een heerlijke fruitpauze op het programma. De kinderen genoten van sappige appels, zoete druiven en frisse bananen, een perfect begin van de middag. Na het fruitmoment splitsten we de kinderen op in twee groepen voor de activiteiten. De jongste kinderen, van groep 1 tot en met 3, speelden vandaag knakworsttikkertje en poortbal. Bij knakworsttikkertje renden de kinderen achter elkaar aan, terwijl ze probeerden elkaar te tikken. Het was een vrolijke chaos van lachende gezichten en rennende voetjes. Daarna was het tijd voor poortbal, een spel waarbij rennen en tactiek belangrijk waren. De oudere kinderen, van groep 4 tot en met 8, deden mee aan allesbal. Hierbij kwamen verschillende sporten voorbij, zoals voetbal, handbal en trefbal. Het is een geweldige manier om de kinderen actief te houden en hen uit te dagen om verschillende vaardigheden te gebruiken. Met veel energie renden ze over het veld, scoorden punten en verdedigden hun doelen. Het was duidelijk te zien dat ze genoten van het spel! Voor we het wisten, was de dag voorbij gevlogen en kwamen de eerste ouders alweer binnenlopen. Zo eindigde de eerste dag van deze week alweer.

Dinsdag 28 mei
Vandaag was een bijzondere middag op de BSO. Het weer deed raar: het ene moment regende het en het volgende moment was het weer droog. Dit gaf ons de gelegenheid om de kinderen iets speciaals te laten kiezen. Ze konden vandaag zelf beslissen of ze binnen een activiteit wilden doen of mee naar de Dome wilden gaan. In de Dome werd er enthousiast gevoetbald. De kinderen renden heen en weer, joelend en lachend, en genoten van het spel en de beweging. Voor de kinderen die binnen wilden blijven, hadden we iets unieks in petto: levensgroot boter, kaas en eieren. Het werd een middag vol strategisch nadenken en teamwork. Gelach vulde de ruimte terwijl de kinderen probeerden om drie op een rij te krijgen en hun tegenstanders te blokkeren. Toen het weer droog werd, besloten we om ook met de binnen blijvers naar buiten te gaan. Buiten speelden we kwartet, wat altijd een favoriet is. De frisse lucht en de speelse competitie maakten het kwartet nog leuker. Al met al was het een middag vol keuzes, verrassingen en plezier. Ondanks het wisselvallige weer hebben de kinderen zich uitstekend vermaakt, zowel binnen als buiten.

 

Woensdag 29 mei
Woensdag was een rustige dag bij Sportstuif. Het begon allemaal met een heerlijke lunch met een paar kinderen die al aanwezig waren. Ondertussen werd er veel gekletst over school, thuis en het aankomend weekend. In de middag arriveerden de andere kinderen, wat meteen meer leven in de brouwerij bracht. Omdat we een kleinere groep hadden, besloten we om de kinderen zelf te laten kiezen welke activiteiten ze wilden doen. Dit zorgde voor een hoop enthousiasme en betrokkenheid. Na wat overleg en stemming kozen de kinderen voor twee populaire spelletjes: wc-tikkertje en tik-tak-boem. Bij wc-tikkertje renden de kinderen vrolijk heen en weer, hun lach vulde de lucht terwijl ze elkaar probeerden te tikken. Daarna was het tijd voor tik-tak-boem. Dit spel zorgde voor veel spanning en gelach. Wanneer een kind af was, moest het een rondje rennen, wat een leuke manier was om toch actief bezig te blijven en niet te lang stil te zitten. Iedereen deed enthousiast mee en er ontstond een gezonde competitie tussen de kinderen. Het was een dag vol plezier en activiteiten, ondanks de kleinere groep.

 

Donderdag 30 mei
Donderdag was een bijzondere dag. Onze stagiaire had een fantastische spelenkermis georganiseerd die de kinderen een onvergetelijke middag bezorgde. Bij aankomst op de BSO zagen de kinderen meteen het enorme springkussen dat op het grasveld was opgezet. Hun ogen lichtten op van enthousiasme en binnen enkele seconden stonden ze in de rij om hun beurt af te wachten. Naast het springkussen stond een indrukwekkende stormbaan die de kinderen uitdaagde om hun snelheid en behendigheid te tonen. De stormbaan was ongetwijfeld een favoriet onder de kinderen. Maar de spelenkermis had nog meer te bieden. Overal waren levensgrote XL spellen verspreid. Een gigantische versie van Twister zorgde voor hilarische momenten waarin armen en benen in de meest onmogelijke posities belandden. De reusachtige Jenga-toren vroeg om een vaste hand en stalen zenuwen terwijl de kinderen de blokken voorzichtig wegtrokken, hopend dat de toren niet zou instorten. Het labyrint was een ander hoogtepunt. De kinderen moesten samenwerken om de juiste weg te vinden, wat niet alleen leuk maar ook leerzaam was. Het toren van Pisa-spel bracht veel spanning met zich mee. Net als bij Jenga moesten de kinderen de toren opbouwen zonder dat deze omviel. Het zorgde voor veel gelach en spannende momenten wanneer de toren wankelde. Daarnaast waren er nog veel meer spellen zoals snoephappen, 4 op een rij, doelschieten en mikado. De speciale donderdag bij de BSO was een groot succes. Dankzij de inspanningen van onze stagiaire hebben de kinderen genoten van een dag vol spel, plezier en samenwerking.

  

Vrijdag 31 mei
Vrijdagmiddag is altijd een bijzondere tijd. Het is de laatste dag van de week, en je voelt de opwinding in de lucht hangen. Toen alle kinderen binnen waren, begonnen we de middag op een gezonde en gezellige manier. Samen hebben we genoten van verschillende soorten groenten en fruit. Terwijl we knabbelden aan worteltjes, komkommers en sappige stukjes appel, ontstonden er vrolijke gesprekken over de plannen voor het aankomende weekend. De kinderen deelden enthousiast hun ideeën: van logeerpartijtjes en sportwedstrijden tot familie-uitjes en knutselprojecten. Na de gezonde snack was het tijd voor de activiteit van de dag: Levend Kwartet. De kinderen werden verdeeld in teams en kregen de opdracht om bij elkaar spullen te stelen in een poging een kwartet te vormen van een bepaald voorwerp. De spanning en het plezier waren duidelijk zichtbaar terwijl ze door de ruimte renden, strategische plannen maakten en enthousiast op zoek gingen naar de ontbrekende stukken van hun kwartet. Het spel zorgde niet alleen voor veel plezier en gelach, maar ook voor het bevorderen van samenwerking en strategisch denken. Het was geweldig om te zien hoe de kinderen samenwerkten, plannen smeedden en genoten van het spel. Toen de activiteit ten einde liep, was het tijd om de week af te sluiten en ons voor te bereiden op het weekend. De kinderen gingen moe maar voldaan naar huis, met verhalen om te vertellen en avonturen om naar uit te kijken. Vrijdag op de BSO was weer een groot succes. Een perfecte mix van gezonde snacks, gezellig kletsen, en een actieve en spannende activiteit. Nu is het tijd voor het weekend, een welverdiende pauze voor iedereen. Tot maandag!

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach