Heerlijk buitenspelen, binnen knutselen of sporten! Leuke vlotte en sportieve begeleiders. Kinderen vermaken zich hier super!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Springkussenfestijn, hoepel werpen en voetvolley - week 27 – 2024

Maandag 1 juli

Vandaag was het een bijzondere dag op de BSO. Het is de eerste dag van de laatste week voor de vakantie, en de kinderen zijn al helemaal in vakantiestemming. De sfeer was ontspannen en vrolijk toen we de kinderen van school haalden. Na een korte wandeling of rit naar de BSO was het tijd voor een gezonde snack. De kinderen genoten van fruit en groente, en het was fijn om even samen te zitten en te kletsen over hun dag. De activiteiten van vandaag waren divers en afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Voor de jongere kinderen hadden we een paar leuke spellen klaargezet. Ze speelden knakworsttikkertje, waarbij ze elkaar moesten tikken en dan stil moesten blijven staan als een knakworst totdat ze weer bevrijd werden. Daarna gingen ze mikken in hoepels, wat hun motorische vaardigheden op een speelse manier verbeterde. De oudere kinderen hadden hun eigen spannende activiteit: voetvolley. Dit combineert de vaardigheden van volleybal en voetbal, en het was geweldig om te zien hoe competitief en energiek ze waren. Ze werkten goed samen in teams en moedigden elkaar aan. De middag vloog voorbij en voor we het wisten, was het tijd om naar huis te gaan. De kinderen keerden moe maar voldaan terug naar hun ouders, met verhalen over hun avonturen van de dag. Het was een mooie start van de laatste week voor de vakantie, vol plezier en activiteit.

Dinsdag 2 juli

Op dinsdagmiddag was het weer tijd voor de BSO-activiteiten, en deze keer hadden we maar liefst vier verschillende activiteiten gepland om de kinderen bezig te houden. Voor de jongere kinderen hadden we hoepeldans en het vierhoekenspel met kleuren op het programma staan, terwijl de oudere kinderen zich konden uitleven met trefbal en een nieuwe activiteit: chaoskeeperbal. De middag begon met de jongere kinderen die zich verzamelden voor de hoepeldans. Dit spelletje combineert muziek en beweging. Het enthousiasme was aanstekelijk en het was prachtig om te zien hoe de kinderen elkaar aanspoorden om nieuwe dansmoves uit te proberen. Daarna was het tijd voor het vierhoekenspel met kleuren.

Voor de oudere kinderen hadden we een echte klassieker: trefbal. Deze activiteit is altijd een groot succes. Rondspringende ballen, ontwijkende kinderen en fanatieke teamgenoten zorgden voor een energieke sfeer. Tot slot hadden we een nieuwe activiteit geïntroduceerd voor de oudere kinderen: chaoskeeperbal. Dit spel bleek een schot in de roos. Bij chaoskeeperbal spelen meerdere teams tegelijkertijd op één veld, elk met hun eigen doel. Het doel van het spel is om de bal in de doelen van de andere teams te krijgen, terwijl je je eigen doel verdedigt. De chaos en het plezier waren compleet, en het was duidelijk dat deze nieuwe activiteit een blijvertje is. De kinderen genoten zichtbaar van de variatie in activiteiten en de mogelijkheid om zich op verschillende manieren uit te leven. We kijken nu al uit naar de volgende keer!

Woensdag 3 juli

Woensdagmiddag is altijd een bijzondere tijd, maar deze keer was het extra speciaal. Het was namelijk tijd voor het langverwachte springkussenfestijn! De kinderen konden hun geluk niet op, want er stond een hele middag vol plezier op het programma. Onze dag begon bij Sportstuif Basko. Tegen drie uur stroomden de kinderen binnen, klaar voor een middag vol avontuur en lol. Dit keer hadden we maar liefst 100 kinderen die zich hadden aangemeld voor het springkussenfestijn. De opwinding in de lucht was voelbaar! Voor dit grote evenement hadden we verschillende opblaasattracties klaargezet. Er waren springkussens in allerlei vormen en maten, een uitdagende stormbaan waar de kinderen hun vaardigheden konden testen, een bungeerun voor de echte durfals, en zelfs een XXL dartvoetbalspel waar kinderen hun precisie konden oefenen door voetballen tegen een enorm dartbord te schieten. De kinderen renden van de ene attractie naar de andere, met rode wangen en grote glimlachen op hun gezichten. Het springkussenfestijn was een groot succes. De kinderen hebben zich kostelijk vermaakt en keerden moe maar voldaan naar huis.

Donderdag 4 juli

De zon schijnt fel en een zacht briesje waait door de bomen. Zodra de school uit is, verzamelen we alle kinderen en brengen we ze naar Rood-Wit. De lachende gezichten en vrolijke stemmen laten zien dat iedereen er zin in heeft. Bij aankomst begint onze middagtraditie: gezamenlijk fruit eten. Terwijl we genieten van het fruit, delen de kinderen hun vakantieplannen met elkaar. Na het fruit eten is het tijd voor de activiteit van de dag: hoepel werpen. We verzamelen op het grasveld en leggen de regels uit. De kinderen worden in duo’s verdeeld en de uitdaging is simpel maar spannend: gooi de hoepel zo ver mogelijk weg en ren er daarna zo snel mogelijk naartoe. Het eerste duo dat de overkant bereikt, wint. De eerste ronde gaat van start en het veld vult zich met lachende en rennende kinderen. De hoepels vliegen door de lucht, soms in een rechte lijn, soms met een onverwachte boog. Het rennen in duo’s zorgt voor extra plezier en teamwork. Sommige kinderen zijn sneller, anderen vinden creatieve manieren om de hoepel te gooien. De middag vliegt voorbij en voor we het weten is het tijd om te stoppen. De kinderen zijn moe maar voldaan, met blosjes op hun wangen en grote glimlachen op hun gezichten. Het was weer een geslaagde middag vol beweging, plezier en samenzijn.

Vrijdag 5 juli

Vrijdag, de allerlaatste dag voor de zomervakantie. Sommige kinderen hadden studiedag en zij begonnen de dag met knutselen. Ze maakten prachtige knutselwerken van bordjes, kurk, glitters, knopen, papier en glitter. Na het knutselen genoten ze van een gezonde fruitsnack met appels, bananen, druiven en komkommer. De lunch was een gezellig boel, vol verhalen en lachende gezichtjes. Daarna was het weer tijd om lekker vrij te spelen. Iets na de lunch kwamen de laatste kinderen aan, waarna we nogmaals fruit aten en de aankomende vakanties afgingen. De middag stond in het teken van spelletjes zoals stekkertikkertje, het pizzaspel en knakworsttikkertje. Bij het pizzaspel werd de groep in vieren verdeeld en was iedere groep een topping. Degene in het midden, wilde natuurlijk zoveel mogelijk toppings op zijn/haar pizza en moest daarvoor zoveel mogelijk kinderen tikken. De kinderen vonden het erg leuk en hebben luidkeels gelachen. De dag was een perfecte afsluiting van dit schooljaar en de start van een welverdiende zomervakantie!



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach