Heerlijk buitenspelen, binnen knutselen of sporten! Leuke vlotte en sportieve begeleiders. Kinderen vermaken zich hier super!!

Maaike Maaike
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Superheldentikkertje, sportstuifdans en pannatikkertje - week 21 - 2024

Maandag 20 mei
De BSO was gesloten in verband met Pinksteren.

Dinsdag 21 mei
Vandaag was een iets andere dag dan normaal. We zaten namelijk met al onze kinderen bij Sportstuif Basko. Onze middag begon verder zoals altijd met het ophalen van de kinderen van school. Nadat iedereen veilig was gearriveerd, begonnen we met een gezonde snack: fruit en groente. Vanwege het regenachtige weer besloten we om de activiteiten binnen in de Dome te houden. Dit gaf ons de kans om te beginnen met een nieuw spelletje: superheldentikkertje. Met veel enthousiasme en gelach transformeerden de kinderen zich in hun favoriete superhelden. Spiderman en Superman waren natuurlijk de grote sterren van het spel. Het doel was simpel: als je getikt werd, moest je bevriezen tot een superheld je kwam bevrijden. Na superheldentikkertje verdeelden we de kinderen in groepjes voor het lintjesspel. Eén kind stond buiten de kring en moest proberen een lintje te stelen. De spanning en het enthousiasme waren voelbaar in de lucht terwijl de kinderen hun best deden om het lintje te pakken of te verdedigen. Het spel zorgde voor veel gelach en een goede samenwerking onder de kinderen. Ondanks het slechte weer buiten, hebben we een fantastische middag gehad in de Dome. De kinderen konden hun energie kwijt, plezier maken en samenwerken. Het was een perfecte manier om de schooldag af te sluiten en de kinderen met een lach op hun gezicht naar huis te laten gaan.

  

Woensdag 22 mei
Het begon allemaal met een gezellige lunch met een groepje kinderen. Samen aan tafel zitten, kletsen en genieten van het eten is altijd een mooi moment om de dag te starten. Na de lunch was het tijd voor vrij spel. De kinderen hadden alle ruimte om even te kleuren, een spelletje te spelen of buiten actief bezig te zijn. Later in de middag voegden de andere kinderen zich bij de groep. In de middag hadden we een paar spannende spelletjes op het programma staan, gekozen door de kinderen zelf. We begonnen met kat-en-muis-tikkertje. De energie en het enthousiasme spatten ervan af terwijl de kinderen rondrenden, elkaar achterna zaten en probeerden te ontkomen aan de muis. Daarna was het tijd voor pannatikkertje. Dit snelle en behendige spel zorgde voor veel plezier en competitie. De kinderen toonden hun beste trucjes en skills terwijl ze de bal door de benen van de ander probeerden te spelen. Na al die actie was het tijd om de middag rustig af te sluiten. En wat is er nou een betere manier om dat te doen dan met een heerlijk ijsje? De kinderen genoten zichtbaar van hun koude traktatie, een perfect einde van een warme en levendige dag.

  

Donderdag 23 meiDonderdagmiddag betekent altijd veel gezelligheid en plezier, maar vandaag was het extra bijzonder. Met zoveel kinderen aanwezig hadden we een speciale activiteit gepland. We begonnen de middag met het leren van onze eigen sportstuifdans. Deze dans hebben we zelf gecreëerd en iedereen deed enthousiast mee. Het was geweldig om te zien hoe snel de kinderen de bewegingen oppikten en samenwerkten om de dans tot een succes te maken. Het ritme, de energie en de vrolijke gezichten zorgden voor een fantastische sfeer. Na de sportstuifdans was het tijd voor een spannend spel: iemand-is-hem-niemand-is-hem. Dit spel bracht een hoop actie met zich mee. Het idee was simpel: als je afgegooid werd, moest je een rondje om de pannakooi rennen voordat je weer mee mocht doen. Het rennen hielp de kinderen om hun energie kwijt te raken. De middag vloog voorbij. Voor we het wisten, was het alweer tijd om naar huis te gaan. De kinderen hadden niet alleen veel plezier, maar ook samengewerkt, gelachen en nieuwe vaardigheden geleerd.

 

Vrijdag 24 mei
Afgelopen vrijdag was het weer zo'n dag die je het liefst binnen doorbrengt: regen, regen en nog eens regen. Toch hebben we ons geen moment verveeld! Aan het begin van de middag was er gelukkig een korte pauze in de regenbuien. Snel trokken we onze jassen aan en gingen naar buiten. Het was heerlijk om even de frisse lucht in te kunnen ademen. De voetballiefhebbers onder ons grepen hun kans en speelden een paar fanatieke potjes. Er werd gerend, gescoord en flink gejuicht. Na het voetballen renden we allemaal nog een rondje om het veld. Met rode wangen gingen we weer naar binnen toen de eerste druppels opnieuw begonnen te vallen. Binnen hebben we ons vermaakt met een heleboel leuke activiteiten. We hebben een aantal gezelschapsspelletjes uit de kast getrokken en de sfeer was direct gezellig. Van Mens erger je niet tot UNO, er werd fanatiek gespeeld en gelachen. Sommige kinderen kozen ervoor om te kleuren. Ook de LEGO-dozen kwamen op tafel. Het mooie van een regenachtige dag is dat het ons de kans geeft om te laten zien hoeveel plezier je binnen kunt hebben. Hoewel we graag buiten spelen, zijn deze momenten binnen net zo waardevol. De dag kwam ten einde en de kinderen werden opgehaald. Het is tijd voor weekend.

  



Ons team

Judith Lammers
Judith Lammers Vestigingsmanager
Lian van Gils
Lian van Gils
Rick Michiels
Rick Michiels
Celine van Nuland
Celine van Nuland
Rachelle Scheepers
Rachelle Scheepers pedagogisch coach