Sportstuif Venlo is de plek waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen bewegen! Het is een prachtige locatie, waar lekker veel ruimte is voor allerlei sport en spel activiteiten! Mijn kinderen gaan er iedere week met enthousiasme naartoe.

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De vloer is lava, het safarispel en sommen estafette in week 20 - 2024

Maandag 13 mei

De meivakantie is weer voorbij en er start weer een nieuwe week. De kinderen worden weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers. We spelen buiten om zo te wachten totdat alle kinderen gearriveerd zijn. Dan is het tijd voor het fruit en groente moment. Om eventjes af te koelen doen we dit vandaag gewoon binnen. We kletsen over de meivakantie en afgelopen weekend en drinken ranja of water. Als alles op is gaan we naar buiten. Om de oudere kinderen wat extra uitdaging te geven mogen zij vandaag helpen met de gezamenlijke activiteit klaar zetten en uitleggen. Vandaag spelen we de vloer is lava, waarbij de kinderen zich over hindernissen verplaatsen en alleen getikt kunnen worden als ze op de grond staan. Het is een leuk spel en we spelen het een aantal rondes. Dan is het tijd voor een extra drinkpauze en zoeken we eventjes de schaduw op om uit te rusten. We sluiten de middag af met vrij spelen en eten samen nog lekker een koekje.

   

 

Dinsdag 14 mei

Ook vandaag is het een zonnige dag en kom er weer veel kinderen gezellig spelen bij BSO Sportstuif Venlo FCV. We spelen vrij totdat alle kinderen opgehaald zijn en dan kunnen we aan tafel voor het fruit en groente moment. Ook vandaag zien we veel kinderen weer voor de eerste keer na de vakantie en kletsen we dan ook over hoe de vakantie was voor iedereen. Als alles op is gaan we naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we het safarispel waarbij 1 kind de jager is. In drie hoeken staan drie groepen met kinderen, de dieren. Een groep is bijv. de leeuwen, een ander de olifanten en de laatste de giraffen. De jager noemt een van deze dieren. De kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Wanneer ze getikt zijn, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af. Het is een leuk spel en iedereen doet enthousiast mee. Dan is het tijd om eventjes binnen af te koelen met een extra drinkpauze en daarna is het tijd om vrij te spelen. Een deel gaat toch nog eventjes naar buiten om te voetballen en hutten te bouwen en het andere deel gaat binnen creatief aan de slag met tekeningen. Het is een gezellige middag die we afsluiten met een koekje.

  

 

Woensdag 15 mei

Als alle kinderen opgehaald zijn op school starten we eventjes kort binnen. We spelen en wachten tot de regen stopt om dan nog gezellig buiten te spelen. De kinderen bouwen hutten en we spelen politie en boef. Dan is het tijd om binnen fruit en groente te eten en ranja of water te gaan drinken en kletsen we gezellig samen. Helaas is het een regenachtige dag en we besluiten dan ook binnen te blijven. Binnen spelen we samen het spel vissen, de kinderen worden verdeeld in 2 groepen en mogen met een hoepel spullen binnen vissen. De kinderen vissen snel de hele ‘vijver’ leeg en spelen het spel een aantal keer. Dan is het tijd om vrij te spelen. De kinderen maken tekeningen, spelen memorie en bouwen een hut.

  

 

Donderdag 16 mei

Vandaag begint de dag vroeg pakken want groep 1 tot en met 4 van de Sint Willibrordus school hebben studiedag. We spelen rustig binnen in de ochtend om op te starten en als alle kinderen er zijn eten we samen fruit en groente en drinken we ranja of water. Na het eten gaan we snel naar buiten om te spelen, want de zon is gaan schijnen. We bouwen een katapult en spelen samen tikkertje. Na het spelen gaan we naar binnen om kijkdozen te maken en de mooiste creaties worden gemaakt. Dan is het tijd om te gaan lunchen en na de lunch kan de middag beginnen. De andere kinderen worden van school gehaald door de pedagogisch medewerkers en als iedereen bij de BSO is gaan we gezamenlijk fruit en groente eten. Dan is het tijd om nog snel even naar buiten te gaan en spelen we sommen estafette met de oudere kinderen, ze mogen sommen oplossen en aan de hand van de uitkomsten mogen ze stappen zetten om zo snel mogelijk bij de finish te komen. Met de jongere kinderen bouwen we een gevangenis en spelen we politie en boef. Dan moeten we snel naar binnen want er komt een behoorlijke bui aan. Binnen gaan we creatief aan de slag met tekeningen en klei en spelen we gezelschapsspelletjes.  

  

 

Vrijdag 17 mei

We sluiten de week af met een regenachtige dag. We starten dan ook met het dagelijkse fruit en groente momentje en kletsen gezellig over het weekend. Dan gaan we aan de slag met tekeningen maken. Na het tekenen spelen we samen levend ganzenbord en mega memorie. Het is een leuke manier om toch nog samen aan de slag te gaan ondanks het slechte weer en iedereen doet dan ook goed mee. We spelen de spellen een aantal keer en als iedereen uitgespeeld is, is er nog tijd om eventjes vrij te spelen. We sluiten de week af met een lekker koekje.

   

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches