Sportstuif Venlo is de plek waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen bewegen! Het is een prachtige locatie, waar lekker veel ruimte is voor allerlei sport en spel activiteiten! Mijn kinderen gaan er iedere week met enthousiasme naartoe.

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ballorig, Kamelenrace en Roeffen Mart in week 23 - 2024

Maandag 4 juni

De groepen 1 en 2 van basisschool aan de Vijver hebben vandaag studiedag en dat betekend dat BSO Sportstuif Venlo FCV vroeg open is. Als alle kinderen gearriveerd zijn hebben we eventjes tijd om vrij te spelen. Daarna is het tijd om inkopen te gaan doen bij de supermarkt, we halen hier fruit, groente en koekjes. Ook spelen we nog eventjes in de speelhoek bij de supermarkt. Dan is het tijd om weer terug te gaan. Bij de BSO maken we het fruit en groente klaar voor het eetmoment. We eten samen en drinken een beker ranja of water. Alles op is gaan we naar buiten om te gaan voetballen en als we dit een tijdje gedaan hebben gaan we binnen creatief aan de slag met armbandjes maken. De ochtend vliegt voorbij en voordat we het weten is het alweer tijd voor de lunch. Na de lunch gaan we de rest van de kinderen van school halen. Als alle kinderen gearriveerd zijn bij de BSO spelen we vrij buiten. Rond 15.15 uur is het tijd voor nog een fruit en groente moment. We kletsen met iedereen en hebben het over afgelopen weekend. Na dit eetmoment starten we met de gezamenlijke activiteit van vandaag, vlag veroveren. De kinderen worden verdeeld in 2 teams en ieder team krijgt een eigen vlag om te verstoppen. Dan mogen beide teams opzoek naar de vlag van de tegenstander. Wordt de vlag gevonden dan moet deze zo snel mogelijk naar het afgesproken punt gebracht worden, lukt dit zonder getikt te worden door het andere team dan win je het spel. Het is een spannend spel en iedereen doet goed mee. Na de gezamenlijke activiteit is er tijd om vrij te spelen. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

  

 

Dinsdag 5 juni

Ook vandaag heeft basisschool aan de Vijver weer een studiedag, maar dit keer voor alle klassen. We starten dus vroeg op in de ochtend en beginnen rustig binnen met vrij spelen. We gaan dan vrij snel naar buiten om te voetballen en na een poosje is het tijd voor het fruit en groente moment. Als iedereen genoeg gegeten heeft pakken we onze spullen en gaan we naar Ballorig. Hier spelen we de rest van de ochtend. Net na de middag is het tijd om terug te gaan naar de BSO om te gaan lunchen. Na de lunch is het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. We spelen vrij buiten en wachten totdat alle kinderen bij BSO Sportstuif Venlo FCV zijn. Daarna eten we nog een keertje fruit en groente met iedereen. We gaan na dit eetmoment naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we niemand is hem, iemand is hem. Er zijn 2 ballen in het spel die worden weggegooid door de pedagogisch medewerkers. Alle kinderen mogen proberen de bal te pakken of juist zo ver mogelijk weg te rennen van de bal. Wordt de bal gepakt door een van de kinderen dan mag diegene niet meer lopen. Ze mogen met de bal proberen iemand af te gooien. Lukt dit dan moet dit kind op de grond gaan zitten. Je kunt jezelf weer bevrijden door een langskomende bal te pakken en hiermee een kind af te gooien of de bal te rollen naar een kind wat ook af is. Het is een leuk spel en we spelen het een aantal keer. Na het spel sluiten we de middag af met vrijspelen, er wordt voetbal gespeeld, hutten gebouwd en tikkertje gespeeld. Het was weer een leuke dag.  

  

 

Woensdag 6 juni

Ook vandaag worden alle kinderen weer opgehaald door de pedagogisch medewerksters. We spelen samen buiten totdat het tijd is voor het fruit en groente moment. We eten gezellig samen en drinken een beker ranja of water. Na het fruitmoment gaan we naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we Chineese muur met iedereen. Er wordt 1 tikker aangewezen die de kinderen probeert te tikken als ze van de ene kant van het veld naar de andere kant rennen. Wordt er een kind getikt dan gaan ze op de middenlijn staan en mogen ze zonder te open proberen de tikker te helpen met het tikken van kinderen. Wordt er nog een kind getikt mag deze naast de andere kinderen gaan staan op de middenlijn en zo gaat er langzaam een muur van kinderen gevormd worden totdat het erg moeilijk wordt voor de overgebleven kinderen om het veld over te steken. Na het spel mogen de kinderen nog buiten vrijspelen. Ze spelen tikkertje, politie en boef en chillen lekker op het gras in de zon. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

  

 

Donderdag 6 juni

De basisschool Sint Martinus heeft vandaag studiedag en dat betekend dat de BSO Sportstuif Venlo FCV weer vroeg open is. De kinderen mogen beginnen met vrij spelen om rustig op te starten. Dan is het tijd voor het fruit en groente moment en drinken we samen een beker ranja of water. Na het eetmoment gaan we op stap. Vandaag gaan we naar speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst om lekker buiten te spelen. Het is lekker rustig in de speeltuin en de kinderen kunnen samen spelen en klauteren. Net voor de lunch gaan we weer met de blauwe Sportstuifauto richting de BSO om daar te lunchen. Als iedereen de lunch op heeft is het alweer tijd om alle andere kinderen van school te halen. We spelen buiten met iedereen totdat alle kinderen van school gehaald zijn door de pedagogisch medewerksters. Als alle kinderen er zijn eten we samen fruit en groente en kletsen we over de schooldag. En als al het fruit en groente op is gaan we naar buiten met iedereen voor de gezamenlijk activiteit, vandaag spelen we Kamelenrace. We delen de kinderen op in 2 groepen op basis van leeftijd om zo wat meer uitdaging te geven aan het spel. De kinderen krijgen ieder hun eigen hoepel en een balletje en ze mogen vanaf de lijn proberen de bal in de hoepel te gooien. Lukt dit dan mag de hoepel een keertje worden omgedraaid, ze blijven dit proberen totdat de hoepel helemaal bij het eindpunt heeft. Diegene die dit als eerste lukt wint het spel. Het is een leuk spel voor alle leeftijden en het blijkt best een uitdaging te zijn om de balletjes in de hoepel te gooien, vooral als de hoepel verder weg ligt. Als iedereen een keertje de gezamenlijke activiteit gespeeld heeft is er nog tijd om vrij te spelen. Ook deze dag vloog weer voorbij en het was weer een gezellige middag.

  

 

Vrijdag 7 juni

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Als alle kinderen opgehaald zijn van school gaan we aan de slag met een knutselwerkje voor de poetsvrouw die binnenkort gaat stoppen. Als dit klaar is gaan we aan tafel voor het fruit en groente moment. We kletsen gezellig en blijven zitten totdat alles op is. Na dit moment gaan we naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we het oversteekspel. Een kind staat in het midden van het vak en is de tikker. De tikker noemt iets van eten op en de andere kinderen rennen of naar de kant van niet lekker of naar de kant van wel lekker, maar als ze moeten oversteken kunnen ze getikt worden. Wordt je getikt dan wordt jij de nieuwe tikker. Het is een grappig spel en iedereen doet goed mee. Het is mooi weer dus ook na de gezamenlijke activiteit blijven we lekker buiten. We sluiten de middag af met een koekje.

  

 

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches