Leuke Sportieve BSO waarbij kinderen lekker kunnen sporten en bewegen onder begeleiding van een enthousiast team!

Judith de Graaff Judith de Graaff
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Flessenvoetbal, Ballorig en oneiding tikkertje in week 27 - 2024

Maandag 1 juli

De nieuwe week is weer aangebroken. Alle kinderen worden door de pedagogisch medewerkers van school gehaald. Het is mooi weer vandaag en we gaan dan ook meteen lekker buiten spelen. We wachten totdat alle kinderen er zijn en dan is het tijd voor het fruit en groente moment. We kletsen over het weekend en drinken allemaal een beker water of ranja. Vandaag nemen we helaas afscheid van onze stagiair Luca, we hebben een mooie knutsel voor hem gemaakt die we hem geven. Maar er is ook feest vandaag, Lotte (pedagogisch medewerkster) is namelijk jarig en er wordt gezongen en getrakteerd. Als alles op is gaan we weer naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we beat the card. We verdelen de kinderen in 4 teams. Ieder team heeft een bal om het spel mee te spelen. In het midden van de groep liggen spelkaarten en ze mogen er hier een van pakken, het cijfer op de kaart bepaald hoe vaak je de bal binnen je team moet overgooien. Lukt dit, dan mag je de kaart houden en telt het cijfer op de kaart voor het aantal punten dat je verdiend hebt. Ieder team probeert telkens opnieuw een kaart te krijgen door de bal over te gooien. Het team dat aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel. Het is een gezellig en uitdagend spel, waarbij communicatie en samenwerken erg belangrijk is. Na dit spel is er nog tijd om vrij te spelen. Buiten wordt er voetbal gespeeld en hutten gebouwd. Binnen gaan de kinderen met strijkkralen aan de slag en worden er mooie dingen gebouwd met de blokken.

  

 

Dinsdag 2 juli

Ook vandaag is het weer een drukke dag bij BSO Sportstuif Venlo FCV. Alle kinderen worden weer opgehaald om te komen spelen. We spelen buiten of binnen en wachten totdat alle kinderen gearriveerd zijn. Dan is het tijd voor het fruit en groente moment en drinken we samen een beker ranja of water. Dan gaan we met iedereen naar buiten voor de spellen. Vandaag spelen we flessenvoetbal waarbij we een veld uitzetten en iedereen een eigen plekje voor zijn fles mag zoeken. Met drie ballen proberen de kinderen de flessen van elkaar om te schoppen om zo punten te verzamelen. Ook spelen we fopbal in twee groepen. Er staat een kind in de midden van de cirkel en mag de bal naar een kind gooien of juist diegene te proberen foppen door de bal niet te gooien. Het is een grappig spel en we spelen het een paar keer. Dan sluiten we de middag af met vrijspelen. Aan het einde van de middag krijgen we nog een lekker koekje.

     

 

Woensdag 3 juli

De Sint Martinus school heeft altijd een korte dag vandaag. De kinderen worden dan ook op tijd opgehaald en lunchen gezellig samen bij de BSO. Dan is het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Als iedereen er is gaan we meteen fruit en groente eten, want vandaag gaan we naar Ballorig. Het is ontzettend slecht weer en we kunnen dan ook niet naar buiten, maar om toch lekker te kunnen spelen gaan we dus op pad. De kinderen vermaken zich de hele middag met klimmen en klauteren, racen op de fietsen, trampoline springen en glijden van de glijbanen. Dan is het alweer tijd om terug te gaan naar de BSO om de dag af te sluiten. We  eten samen een lekker koekje en de kinderen mogen vrij spelen totdat iedereen is opgehaald. Het was weer een gezellige middag.

  

 

Donderdag 4 juli

Het is ook vandaag weer een drukke dag bij de BSO en zodra de kinderen binnen komen mogen ze gezellig gaan spelen. We wachten totdat alle kinderen opgehaald zijn en gaan dan aan tafel voor het fruit en groente moment. We kletsen over de vakantie die er aan zit te komen en drinken ook samen een beker ranja of water. Dan is het tijd om samen naar buiten te gaan voor de gezamenlijk activiteit van vandaag. Vandaag spelen we oneindig tikkertje. Iedereen is tikker en ook iedereen kan getikt worden. Wordt je door iemand getikt, dan ga je op de hurken zitten. Je bent weer vrij als het kind dat jou getikt heeft zelf getikt wordt. Tik je elkaar dan wort er steen, papier en schaar gespeeld om te bepalen wie er af is. Het is een leuk spel en iedereen speelt gezellig mee. Dan is het alweer tijd om vrij te spelen. Ook vandaag wordt er weer gevoetbald en in de geheime hut gespeeld. Binnen worden mooie tekeningen gemaakt en worden er gezelschapspellen gespeeld.

   


Vrijdag 5 juli

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. De kinderen komen vandaag vandaag eerder want de scholen zijn al om 12 uur klaar. De kinderen worden opgehaald van school en we lunchen dan ook gezellig samen bij Sportstuif. We spelen vrij en rond 15:00 uur is het tijd voor fruit en groente en drinken we een beker ranja of water. We kletsen over de zomervakantie en de kinderen zijn erg enthousiast. Als alles opgegeten is gaan we naar buiten voor de gezamenlijk activiteit. Vandaag gaan we ezelen. De kinderen mogen om de beurt proberen de bal tegen de muur te schieten en hierbij mogen ze de bal maar één keer raken. Lukt dit dan is het volgende kind aan de buurt, maar missen ze de muur dan krijgen ze een letter van het woord ezelen. Hebben ze alle letters van het woord gekregen dan zijn ze af. Het is een uitdagend spel en de kinderen spelen goed mee. Na dit spel sluiten we de week af met vrij spelen. We blijven lekker buiten en voetballen, spelen tikkertje en bouwen een huis.

  

We wensen iedereen een fijn vakantie en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches