Leuke Sportieve BSO waarbij kinderen lekker kunnen sporten en bewegen onder begeleiding van een enthousiast team!

Judith de Graaff Judith de Graaff
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Flipperkast, levend Stratego en spelen bij Ballorig in week 24 - 2024

Maandag 10 juni

De nieuwe week is weer aangebroken. Alle kinderen worden door de pedagogisch medewerkers van school gehaald. Helaas is het een regenachtige dag en moeten we binnen opstarten. We spelen gezelschapsspellen en gaan creatief aan de slag. Als alle kinderen zijn opgehaald gaan we aan tafel voor het fruit en groente moment. We kletsen over het weekend en eten lekker alles op. Ook na het eetmomentje is het helaas nog niet droog en blijven we nog eventjes binnen. We houden het weer goed in de gaten en zodra het zonnetje tevoorschijn komt gaan we met iedereen naar buiten. We spelen een kort gezamenlijk spel, namelijk politie en boef. We bouwen een gevangenis waar de gevangen boeven ingezet kunnen worden en de kinderen mogen allemaal een keer de politie (tikker) zijn. Na dit spel kan iedereen nog even vrij spelen, alleen is dit als snel voorbij en moeten we weer naar binnen voor de regen. Daar heeft dan iedereen nog tijd om iets voor zichzelf te doen. Er wordt geschaakt, met de tent gespeeld en er worden armbandjes gemaakt. Aan het einde van de middag is het gelukkig weer droog en spelen we buiten verstoppertje met de kinderen die er nog zijn en wordt er gevoetbald. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

  

 

Dinsdag 11 juni

Vandaag worden ook alle kinderen weer van school gehaald. We spelen lekker buiten met iedereen totdat het tijd is voor het fruit en groente moment. Ook hebben we bezoek vandaag van Sportstuif Vrijenbroek, zij spelen gezellig mee vanmiddag. Als de fruit en groente op zijn gaan we snel naar buiten voor het gezamenlijke spel. Vandaag spelen we iedereen is hem, niemand is hem. Er wordt een kind aangewezen die de bal vanuit de midden van het veld weg mag gooien. Alle andere kinderen rennen zo ver mogelijk weg van de bal, maar moeten wel goed opletten, want wordt jouw naam geroepen door het kind dat de bal weg gooit dan moet je deze snel gaan halen. Heb je de bal te pakken, dan roep je hard stop en moeten alle andere kinderen blijven staan op hun plek. Je probeert dan met de bal bij het dichtsbijzijnde kind door de benen te rollen. Het is een leuk en actief spel en we spelen het een paar keer. Dan is het tijd om nog eventjes vrij te spelen. De kinderen bouwen hutten, spelen voetbal en ook wordt er tikkertje gespeeld. Het is weer een gezellige middag. 

  

 

Woensdag 12 juni

Vandaag is het mooi weer dus we gaan meteen naar buiten om te spelen. Als iedereen gearriveerd is gaan we naar binnen voor het fruit en groente moment. We kletsen met iedereen en drinken een beker ranja of water. Na dit eetmoment gaan we weer naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we eerst flipperkast. De kinderen gaan in een cirkel staan met hun gezichten naar de buitenkant. Het kind wat in de midden van de cirkel staat mag niet geraakt worden door de bal, terwijl de andere kinderen proberen door hun eigen benen de bal tegen het kind in de midden proberen te gooien. Lukt dit, dan wisselen de kinderen van plek. Ook spelen we vandaag poorttikkertje, waarbij een kind de tikker is en probeert de andere kinderen te tikken. Lukt dit dan mag het getikte kind van zijn of haar benen een poortje maken en mogen de andere kinderen dit kind proberen te bevrijden, ze moeten dan door de benen kruipen. Na deze twee spellen is het tijd om vrij te gaan spelen. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

  

 

Donderdag 13 juni

Gelukkig hebben we ook vandaag weer mooi weer. We beginnen dan ook meteen met vrij buiten spelen. Als alle kinderen zijn opgehaald door de pedagogisch medewerksters is het tijd voor het fruit en groente moment. Als al het groente en fruit op is en iedereen wat gedronken heeft is het tijd voor de gezamenlijke activiteit. We gaan hiervoor naar het grote voetbalveld, want vandaag spelen we levend Stratego. De kinderen worden opgedeeld in twee groepen en iedere groep mag hun eigen vlag verstoppen. Dan krijgt ieder kind zijn eigen stratego kaartje en gaat het spel beginnen. Het is de bedoeling dat je de vlag van de tegenstander zo snel mogelijk vindt zonder getikt te worden en je kaartje te laten zien. We spelen het spel twee keer en iedereen doet gezellig mee. Na dit spel is het tijd om de middag af te sluiten met vrij spelen. Er wordt voetbal gespeeld, hutten gebouwd en ook een aantal kinderen gaan binnen creatief aan de slag. Het was weer een gezellige middag die we afsluiten met een lekker koekje.

  

 

Vrijdag 14 juni

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. We beginnen de dag vandaag op tijd. Onze mooie blauwe Sportstuif bussen verdiende wel wat extra aandacht vandaag. Ze werden mooi schoongemaakt en er moesten een aantal lampjes vervangen worden. Nu zijn ze weer helemaal klaar om volgende week alle kinderen op te halen. Als de middag aanbreekt gaan we alle kinderen weer ophalen en beginnen vandaag meteen met het groente en fruit moment. Als iedereen alles op heeft gaan we namelijk bij Ballorig spelen. De kantine van FCV Venlo wordt namelijk vandaag gebruikt voor een wijktoernooi, dus wij gaan met de kinderen op pad om de drukte te mijden. We spelen de hele middag bij Ballorig, er wordt geklommen, voetbal gespeeld, gesprongen op de trampoline en gefietst. Het was zeker een leuke manier om zo de week af te sluiten.

  

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches