Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, Chinees voetbal en Smokkelpad in week 22 - 2024

Maandag 27 mei

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij BSO Sportstuif Venlo FCV. Alle kinderen worden van school opgehaald door de pedagogisch medewerkers. We beginnen met vrijspelen en wachten zo totdat alle kinderen gearriveerd zijn bij de BSO. Dan is het tijd voor het fruit en groente moment en kletsen we gezellig over afgelopen weekend. Ook krijgt iedereen een beker ranja of water. Als alles op is, is het tijd voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag staat lasergamen op de planning. We delen de groep op in 2 gebaseerd op leeftijd. De ouderen kinderen beginnen en worden onderverdeeld in team rood en team blauw. Ze krijgen even de tijd om zich te verstoppen en mogen dan beginnen. Het doel is de tegenstander uit te schakelen door hem/haar te raken op de lasergun. Het is mega leuk en iedereen is dan ook fanatiek aan het rennen en verstoppen. Na een tijd is het tijd voor de jongeren kinderen en ook zij worden onderverdeeld en krijgen dezelfde opdracht. Na het lasergamen is er nog tijd om vrij te spelen en wordt er buiten gevoetbald en bouwen ze hutten. Met de laatste kinderen wordt de middag afgesloten met een schaakspel.

  

 

Dinsdag 28 mei

Vandaag halen we alle kinderen weer op van school en spelen we lekker buiten in de zon. Als alle kinderen bij de BSO zijn gaan we naar binnen voor het fruit en groente moment. We eten samen alles op en als iedereen klaar is gaan we naar buiten voor het gezamenlijke spel. Vandaag spelen we het safari spel. De kinderen worden opgedeeld in 3 groepen en krijgen allemaal een dierennaam. De tikker die in het midden van het speelveld staan mag een van de 3 dieren noemen en die kinderen moeten oversteken naar het lege vak. Maar wordt je onderweg getikt, dan mag jij de volgende ronde de tikker meehelpen met tikken. Het is een leuk en actief spel en iedereen doet goed mee. Dan is het tijd om te gaan vrij spelen. Er wordt gevoetbald en ook wordt er een geheime hut gebouwd. Helaas gaat het regenen en moeten we de middag binnen afsluiten. Binnen gaan de kinderen nog creatief aan de slag en chillen ze lekker op de bank. Het was weer een gezellige middag.

  

 

Woensdag 29 mei

Ook vandaag worden alle kinderen weer opgehaald door de pedagogisch medewerksters. We spelen gezellig binnen, want helaas is het slecht weer vandaag. Dan is het tijd voor het fruit en groente moment. We kletsen gezellig samen en drinken een beker ranja of water. Na dit eetmoment gaan we starten met de gezamenlijke activiteit, vandaag spelen we airhockey. De kantine wordt omgebouwd en we maken 2 banen. De kinderen kunnen of 1 tegen 1 spelen of in 2 tallen tegen elkaar. We wisselen na een aantal minuten af zodat alle kinderen tegen elkaar gespeeld hebben. Na deze activiteit mogen we nog vrij spelen en aan het einde van de middag kunnen we met de laatste kinderen zelfs nog eventjes naar buiten. Daar bouwen we nog een hut en duikelen we aan de afrastering van het voetbalveld. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

  

 

Donderdag 30 mei

De kinderen worden ook vandaag weer van school gehaald door de pedagogische medewerkers. We spelen lekker buiten om op iedereen te wachten. Als iedereen gearriveerd is, is het tijd voor het fruit en groente moment. We nemen lekker de tijden, vertellen moppen en praten over de schooldag. Als iedereen genoeg gegeten en gedronken heeft is het tijd om weer naar buiten te gaan. We starten meteen met de activiteit van vandaag. Er staat namelijk Chinees voetballen op de planning. Een leuk spel dat we met de hele groep samen kunnen doen. De kinderen maken een grote cirkel en maken van hun benen en poortje. Er komen twee ballen in het spel en de kinderen mogen door de bal te rollen proberen te scoren in het benenpoortje van een van de andere kinderen. Lukt dit, dan krijgt het kind waarbij scoort is een beperking. Ze mogen nog maar één hand gebruiken of moeten met de rug naar het midden gaan staan. Als we het spel een aantal keer gespeeld hebben, is het tijd om nog vrij te spelen. We doen dit nog eventjes buiten, maar helaas voelen we al snel druppels en moeten we snel naar binnen. Binnen wordt er nog geschaakt, tekeningen gemaakt en wordt er een hut gebouwd. Het was weer een gezellige middag op de BSO.

  

 

Vrijdag 31 mei

De kinderen hebben vandaag vrij van school en dat betekend dat BSO Sportstuif Venlo FCV ook al in de ochtend open is. We starten de ochtend met lekker vrij spelen. Als iedereen gebracht is eten we fruit en groente en vertellen we wat de planning is vandaag. We gaan namelijk na het fruit en groente moment richting het Smokkelpad. Het is wel wat nat, maar gelukkig heeft iedereen regenlaarzen mee en kunnen we dus op pad. We wandelen over het Smokkelpad en trotseren verschillende obstakels. Het is een uitdagende route. Als we hier mee klaar zijn heeft iedereen dan ook wel wat lekkers verdiend en dat krijgen ze ook, want we lunchen vandaag bij het pannenkoekenhuis. Na de lunch gaan we weer terug naar de BSO. De rest van de middag spelen we nog lekker buiten en hebben we ons laatste fruit en groente moment. Net voordat iedereen wordt opgehaald delen we nog een lekker koekje uit en sluiten we de middag af.

  

Wij wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches