Leuke Sportieve BSO waarbij kinderen lekker kunnen sporten en bewegen onder begeleiding van een enthousiast team!

Judith de Graaff Judith de Graaff
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Omgekeerd verstoppertje, trefbal en vissen vangen in week 21 - 2024

Maandag 20 mei

Vandaag zijn wij gesloten want het is tweede pinksterdag.

 

Dinsdag 21 mei

Er is weer een nieuwe week aangebroken en vandaag beginnen we vroeg wat Nova Montessori heeft studiedag. Als iedereen gearriveerd is eten we samen fruit en groente en gaan daarna spelen bij Roefe Mart. Rond de middag gaan we terug naar de BSO om samen te lunchen en na de lunch gaan we de andere kinderen ophalen. Iedereen speelt gezellig buiten totdat alle kinderen gearriveerd zijn bij de BSO. Dan is het tijd voor ons fruit en groente moment en kletsen we met iedereen over het weekend. Helaas begint het hard te regenen als we naar buiten willen en gaan we even binnen aan de slag. Er wordt kwartet gespeeld, mooie tekeningen gemaakt en gebouwd met de blokken. Als het dan even droog is gaan we snel naar buiten om vrij te spelen, maar ook dat is helaas snel afgelopen door de regen en we sluiten de middag af door binnen nog even aan de slag te gaan. Aan het einde van de middag krijgt iedereen nog een lekker koekje. De kinderen die als laatste overblijven kunnen nog eventjes lekker naar buiten en gaan samen voetballen.

  

 

Woensdag 22 mei

Ook vandaag komen er weer kinderen gezellig spelen bij de BSO. We starten rustig binnen op en iedereen heeft even de tijd om wat voor zichzelf te doen. Er worden spelletjes gespeeld en er wordt gebouwd met de magneten. Dan is het tijd voor ons fruit en groente moment en drinken allemaal een glaasje ranja of water. Na het eetmomentje gaan we naar buiten en spelen we omgekeerd verstoppertje. Een van de kinderen mag zich gaan verstoppen en de andere kinderen gaan zoeken, heb jij het kind gevonden dan ga je er stil bijzitten en wachten we totdat iedereen de verstopper gevonden heeft. Het is een leuk spel en iedereen mag zich een keertje verstoppen. Na het gezamenlijk spelletje is er nog even tijd om vrij te spelen en omdat het zonnetje lekker schijnt blijven we buiten. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

  

 

Donderdag 23 mei

Vandaag was het weer heerlijk weer en zodra de kinderen bij BSO Sportstuif Venlo FCV komen gaan we dan ook gelijk lekker buiten spelen. Als iedereen gearriveerd is, gaan we eventjes naar binnen voor het fruit en groente moment. We kletsen samen over de schooldag en drinken een beker ranja of water. Na dit rustmomentje gaan we weer naar buiten, we hebben een jarige dus eerst vieren we feest. Daarna is het tijd voor de activiteiten. De oudere kinderen spelen vandaag trefbal, door het afgooien van de tegenstander kun je een lintje verdien met een extra kracht. Je mag bijvoorbeeld afweren met je handen of een stuk in het veld van de tegenstander gooien. Het gaat er fanatiek aan toe bij het trefballen en iedereen doet gezellig mee. De jongeren kinderen spelen het tikspel politie en boef. Ben je getikt dan moet je naar de gevangenis en kunnen de andere kinderen je bevrijden door de ‘handboeien’ los te maken met de sleutel. Na de spellen hebben we nog tijd om vrij te spelen. Er wordt voetbal gespeeld, tikspellen gedaan en hutten gebouwd. Het is een gezellige middag.

  

 

Vrijdag 24 mei

Helaas hebben we vandaag wat minder geluk met het weer. Door de regen moeten we binnen blijven, maar dat mag de pret niet drukken. We maken binnen mooie tekeningen en er wordt gespeeld met de gastbezoeker van vandaag, Rikkie de aap. Dan eten we fruit en groente en kletsen we over het weekend. Daarna is het tijd voor de activiteit van vandaag. We gaan namelijk vissen. De kinderen mogen met hun hengel proberen zo veel mogelijk vissen te vangen. Het spel gaat door totdat alle vissen uit de vijver gehaald zijn. Het kind met de meeste vissen heeft het spel gewonnen. Ook hebben we nog tijd om vrij te spelen, zo wordt er met de magneten mooie creaties gebouwd en spelen we Anne-Maria koekkoek. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

  

Wij wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches