Sportstuif Venlo is de plek waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen bewegen! Het is een prachtige locatie, waar lekker veel ruimte is voor allerlei sport en spel activiteiten! Mijn kinderen gaan er iedere week met enthousiasme naartoe.

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stoeispellen, Ballorig en open dag week 25 - 2024

Maandag 17 juni

De nieuwe week is weer aangebroken. Alle kinderen worden door de pedagogisch medewerkers van school gehaald. Het is mooi weer vandaag en we gaan dan ook meteen lekker buiten spelen. We wachten totdat alle kinderen er zijn en dan is het tijd voor het fruit en groente moment. We kletsen over het weekend en drinken allemaal een beker water of ranja. Als alles op is gaan we weer naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag staan er stoeispellen op de planning. Zo wordt er touwgetrokken en ook worden er tweetallen gemaakt en mogen ze proberen een bal van elkaar af te pakken. Het zijn leuke spellen en iedereen doet goed mee. Als de gezamenlijke activiteit erop zit is het tijd om vrij te spelen. De kinderen bouwen hutten, spelen tikkertje en ook wordt er voetbal gespeeld. Aan het einde van de middag krijgt iedereen nog een lekker koekje en sluiten we de middag af.

   

 

 Dinsdag 18 juni

Ook vandaag is het weer een drukke dag bij BSO Sportstuif Venlo FCV. Alle kinderen worden weer opgehaald om te komen spelen. Helaas is het regenachtig weer vandaag en moeten we binnen opstarten. Er worden mooie tekeningen gemaakt, ook spelen we gezelschapspellen en wordt er met de klei gespeeld. Dan is het tijd voor het fruit en groente moment. We eten rustig alles op en kunnen zo gezellig met iedereen kletsen over schooldag. Helaas als we klaar zijn met eten is het nog steeds vies weer buiten. We laten vandaag de kinderen zelf kiezen wat ze willen doen. De kinderen die toch buiten willen spelen mogen hier met een bal tegen de muur schoppen of gooien. Zo kunnen ze een beetje onder het afdak blijven en worden we niet kletsnat. Ook wordt er buiten nog tikkertje gespeeld. De andere kinderen blijven lekker binnen en gaan op de beurt met onze stagiair aan de slag, die leuke spelletjes heeft bedacht zodat iedereen toch even actief bezig is. Aan het einde van de middag vieren we een verjaardag en krijgen we allemaal een heerlijke traktatie. De kinderen mogen dan nog vrij spelen totdat iedereen opgehaald is.

  

 

Woensdag 19 juni

De Willibrordus school heeft studiedag vandaag en dat betekend dat BSO Sportstuif Venlo FCV vandaag vroeg open is. We beginnen de dag lekker buiten om even rustig op de starten. Na het eerste fruit en groente moment pakken we onze spullen en gaan we richting Ballorig om hier de rest van de ochtend te gaan spelen. De kinderen klimmen en klauteren op de toestellen en komen rond de middag weer terug bij de BSO. We lunchen gezellig samen en na de lunch hebben we nog kort even tijd om buiten met de knikkers te spelen. Dan is het tijd om de rest van de kinderen op te halen. Als iedereen is opgehaald gaan we richting Sportstuif Vrijenbroek, hier is namelijk open dag vandaag. De kinderen kunnen lekker buiten spelen. Ook Sportstuif Tegelen is gezellig hier om te spelen. Zo spelen ze frisbee, wordt er geoefend met hoela hoepen en wordt er gesproken op het luchtkussen. Ook is er tijd voor een fruit en groete moment waar we gezellig samen met alle kinderen aan tafel zitten. Rond 16:00 uur vertrekken we weer en stoppen we onderweg eventjes voor een lekker waterijsje. We sluiten de middag af met vrijspelen. Het was een hele gezellige dag.

  

 

Donderdag 13 juni

Ook vandaag is Sportstuif weer wat eerder open. School ’t Sterrenpad heeft namelijk studiemiddag en dat betekend dat de kinderen gezellig bij BSO Sportstuif Venlo FCV komen lunchen. We eten onze broodtrommels leeg en drinken een beker water of ranja. Dan gaan de kinderen binnen creatief aan de slag. Ze maken tekeningen en bouwen mooie creaties met blokken. Om 13:30 uur is het tijd om de rest van de kinderen te gaan ophalen. Helaas als we aankomen bij de BSO begint het hard te regenen en moeten we binnen opstarten. De kinderen spelen verstoppertje, spelen met de klei en maken mooie tekeningen. Als alle kinderen opgehaald zijn gaan we aan tafel voor het fruit en groente moment. Als alles op is, lijkt het buiten ook beter weer en gaan we beginnen met de gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we iemand is hem, niemand is hem en de kinderen mogen proberen de bal af te weren met de handen als er op hen gegooid wordt. We sluiten de middag af met vrij spelen. De kinderen spelen in de hut en spelen voetbal. Aan het einde van de middag krijgt iedereen nog een lekker koekje.

  

 

Vrijdag 14 juni

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Als alle kinderen zijn opgehaald door de pedagogisch medewerksters beginnen we de middag eerst met vrij spelen. Er wordt buiten gevoetbald en tikkertje gespeeld. Dan is het tijd voor het fruit en groente moment en kletsen we over het weekend dat eraan zit te komen. Als iedereen genoeg gegeten heeft gaan we toch even naar buiten om te spelen. Omdat het toch wel hard regent blijven we een beetje in buurt van het afdak. We springen in de plassen en spelen met de bal. Ook spelen we samen met de knikkers en versieren we de tegels. Tegen het einde van de middag gaan we ook nog even binnen aan de slag met gezelschapsspelletjes en bouwen we het winkeltje op. Het was weer een gezellige week bij BSO Sportstuif FCV.

  

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches