Sportstuif Venlo is de plek waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen bewegen! Het is een prachtige locatie, waar lekker veel ruimte is voor allerlei sport en spel activiteiten! Mijn kinderen gaan er iedere week met enthousiasme naartoe.

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Warm weer, watergevecht en supertikkertje in week 26 - 2024

Maandag 24 juni

De nieuwe week is weer aangebroken. Alle kinderen worden door de pedagogisch medewerkers van school gehaald. Het is mooi weer vandaag en we gaan dan ook meteen lekker buiten spelen. We wachten totdat alle kinderen er zijn en dan is het tijd voor het fruit en groente moment. We kletsen over het weekend en drinken allemaal een beker water of ranja. Als alles op is gaan we weer naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag doen we een waterestafette omdat het ontzettend warm is. We zorgen dat de kinderen een beetje in de schaduw blijven tijdens het spelen. De kinderen krijgen per team een spons. Ze zorgen dat deze vol zit met water en leggen het parcours af, om aan het einde van het parcours de spons leeg te knijpen in de emmer. Het team wat als eerste de emmer vol heeft wint het spel. We spelen na de activiteit nog buiten en doen een watergevecht. Met al dit water is het toch lekker om buiten te spelen. Rond het einde van de middag gaan we toch nog even naar binnen om af te koelen. We maken hier tekeningen, spelen gezelschapsspellen en spelen met de klei. We sluiten de middag af met een lekker koekje.

   

 

Dinsdag 25 juni

Ook vandaag is het weer een drukke dag bij BSO Sportstuif Venlo FCV. Alle kinderen worden weer opgehaald om te komen spelen. Ook vandaag is het weer ontzettend warm en we zorgen er dan ook voor dat alle kinderen ingesmeerd zijn en een beetje in de schaduw blijven spelen. Als iedereen gearriveerd is bij de BSO gaan we naar binnen om even af te koelen en groente en fruit te eten. We zorgen ook dat er genoeg gedronken wordt. Als alles op is gaan we weer naar buiten en ook vandaag spelen we weer de waterestafette. De kinderen krijgen per team een spons. Ze zorgen dat deze vol zit met water en leggen het parcours af, om aan het einde van het parcours de spons leeg te knijpen in de emmer. Het team wat als eerste de emmer vol heeft wint het spel. Na dit spel hebben we ook vandaag weer een watergevecht. Aan het einde van de middag ruimen we het water op en mag iedereen vrij spelen. Sommige kinderen willen buiten in de schaduw blijven spelen. Maar de meeste kiezen er toch voor om binnen rustig aan de slag te gaan. Het was weer een gezellige middag.

  

 

Woensdag 26 juni

De Sint Martinus en Nova Montessori school hebben altijd een korte dag vandaag. De kinderen worden dan ook op tijd opgehaald en lunchen gezellig samen bij de BSO. Ze spelen nog even buiten met de waterbaan en dan is het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Als iedereen gearriveerd is mogen de kinderen nog eventjes spelen. Ze bouwen hutten, spelen met de bootjes en ook hebben we nog een klein watergevecht. Dan gaan we naar binnen voor het fruit en groente moment. Ook is het binnen niet zo warm dus kunnen we samen afkoelen. We drinken allemaal genoeg en als alles op is gaan we weer naar buiten. Vandaag staan er mik en gooispellen op het programma. We vormen twee teams en de kinderen mogen om de beurt proberen op een doel te gooien met verschillende voorwerpen. Het is een leuk spel en alle kinderen komen een aantal keer aan de beurt. Dan is het tijd om vrij te spelen. De kinderen spelen voetbal of tikkertje en rond het einde van de middag gaan er ook een aantal kinderen binnen aan de slag met spelletjes. Het was weer een gezellige middag op BSO Sportstuif Venlo FCV.

  

 

Donderdag 27 juni

De zon schijnt weer hard vandaag en het is ontzettend warm buiten. Voordat alle kinderen opgehaald worden, worden de zwembadjes en de buikschuifbaan opgezet. Als alles klaar is gaan de pedagogisch medewerksters de kinderen van school ophalen. De kinderen mogen nadat ze allemaal ingesmeerd zijn meteen lekker buiten met het water gaan spelen. Als alle kinderen gearriveerd zijn gaan we fruit en groente eten. De kinderen die nog niet nat zijn doen dit binnen en de andere kinderen zitten buiten in de schaduw. Zo kan iedereen even afkoelen en drinken we genoeg met dit warme weer. Als alles op is gaan we weer buiten spelen. Er wordt gezellig gespeeld met het water, maar ook wordt er voetbal gespeeld en spelen de kinderen gezellig samen. We zijn dan ook de hele middag lekker buiten en krijgen aan het einde van de middag nog een lekker koekje. Het was ook vandaag weer een gezellige middag.

  

 

Vrijdag 28 juni

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Als alle kinderen zijn opgehaald door de pedagogisch medewerksters beginnen we de middag eerst met vrij spelen. Er wordt buiten gevoetbald en tikkertje gespeeld. Dan is het tijd voor het fruit en groente moment en kletsen we over het weekend dat eraan zit te komen. Als iedereen genoeg gegeten heeft gaan we naar buiten voor de gezamenlijke activiteit. Vandaag spelen we supertikkertje. Alle kinderen zijn tikker en proberen elkaar te tikken. Wordt je getikt dan moet je buiten het veld wachten en vooral goed onthouden welk kind jou getikt heeft. Wordt het kind getikt dat jou getikt heeft dan mag je weer mee doen met het spel. Tikken de kinderen elkaar tegelijk af dan wordt er steen, papier, schaar gedaan en de verliezer moet buiten het veld wachten. Het is even wennen, maar als we het spel een aantal keer gespeeld hebben en de kinderen door hebben hoe het werk doet iedereen goed mee. Na dit spel blijven we lekker buiten en is er nog tijd om vrij te spelen. De kinderen bouwen hutten en spelen met de knikkers. Het was een gezellige middag om de week mee af te sluiten.

  

We wensen iedereen een fijn weekend en tot volgende week!



Ons team

Melanie Walter Vestigingsmanager
Melanie Walter Vestigingsmanager
Sharon-Lee Meijer
Sharon-Lee Meijer
Lotte Herrmann
Lotte Herrmann
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches