Sportstuif Venlo is de plek waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen bewegen! Het is een prachtige locatie, waar lekker veel ruimte is voor allerlei sport en spel activiteiten! Mijn kinderen gaan er iedere week met enthousiasme naartoe.

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slingertikkertje, flipperkast, verstoppertje en waterpret! Week 26-2024

Maandag
De maandag begon met een heerlijk zonnetje! Lekker buitenspelen dus en goed insmeren! Met de jongste kinderen hebben we eerst flipperkast gespeeld. 1 kindje staat in het midden en de rest staat er met de benen uit elkaar omheen, én met de rug naar het midden! De kinderen moeten proberen de bal tegen degene in het midden aan te rollen. Het kindje in het midden moet proberen de bal te ontwijken, lastig! Daarna hebben we ook nog slingertikkertje gedaan. Als je getikt bent dan hoor je bij de tikker en moet je hand in hand rennen, als bijna iedereen is getikt is er dus een hele lange slinger! 

De ouderen hebben het spelletje 'rond de tafel' gedaan. Eigenlijk hetzelfde als op een echte pingpongtafel maar dan op de grond. 2 gelijke teams starten aan beide kanten van het speelveld. De eerste speler mag de bal opslaan, en rent dan door naar de andere kant. Degene die de bal ontvangt moet hem 1x laten stuiteren en mag hem dan naar het andere vak slaan, en snel doorrennen! Als je te laat bent, of de bal stuitert 2x in je vak ben je af. Als je nog maar met 3 spelers bent moet je dus heel hard rennen!

Ook hebben we nog lekker buiten gevoetbalt en verstoppertje gedaan!

 

  

 

Dinsdag
Het was weer super warm buiten! We zijn daarom begonnen met lekker voetballen onder de overkapping. Daarna hebben we lekker fruit gegeten en was het tijd voor de activiteit. Omdat het zo warm was gingen we lekker waterspelletjes doen! Als eerste moesten we als ober het glaasje water naar de overkant brengen. We hadden een bordje met een bekertje water er op, en je mocht het maar met 1 hand vasthouden! We moesten slalommen door de hoedjes en dan het bekertje snel legen in de ranja kan. Welk team heeft als eerste de ranja kan helemaal gevuld? 
Daarna speelden we sponzen estafette. We moesten de spons vullen in de emmer water, slalommen door de hoedjes en over de pion springen. Daarna weer snel de spons legen in de ranja kan. Welk team heeft het meeste water in de kan zitten na 3 minuten? Ook speelden we nog obertje. Iedereen kreeg een dienblad met een bekertje water er op en je mag door het speelveld lopen als een echte ober. Pas op, want de andere obers mogen jouw dienblad omgooien! Jij mag natuurlijk ook bij andere het dienblad omgooien, wie heeft nog het meeste water in zijn bekertje? 
Als laatste moesten we overgooien met een zakje water, hopelijk knapt hij niet in je handen! 

  

 

Woensdag
Vandaag hadden we geen kinderen op de BSO, dus hebben we thuis gewerkt! We zijn vooral bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor de zomervakantie! Benieuwd wat we allemaal gaan doen? Houd vooral onze instagram en facebook in de gaten! 

Donderdag
Vandaag waren we op bezoek bij Sportstuif Helmond Brandevoort! Omdat het super warm weer was hebben we ons eerst allemaal goed ingesmeerd. Daarna hebben we lekker fruit gegeten en was het vervolgens tijd voor de activiteit. De groep werd opgesplitst in 3 groepen, elke groep ging een ander spelletje met water doen! De kleinste deden spons tikkertje. De spons goed vullen in de bak met water en probeer iemand te tikken met de spons, daar werden we een beetje nat van, lekker verfrissend! De middelste groep ging vuistbal doen. Je moest elkaar proberen af te gooien maar je mag alleen je vuisten gebruiken. De bal opgooien en met de vuist slaan of gewoon de bal weggooien met je vuisten. Tussendoor liep een PM'er met een waterpistool iedereen nat te maken, daar moest je ook nog voor uitkijken! De oudste groep ging proberen over te gooien met sponsballetjes of herbruikbare waterballonnen. Als het overgooien lukte, mocht je een stap naar achter zetten, wie kan het verste weg gooien? Uiteindelijk sloten een paar kinderen nog af met een watergevecht, lekker! Verder hebben we nog even lekker gevoetbalt en zochten we binnen ook de afkoeling op. 

Vrijdag
Bijna weekend! We waren op bezoek bij Sportstuif Venray MHCV, zij hebben deze week jubileumweek! De hele week vol met leuke activiteiten, vandaag stond bingo op het programma! Er waren allemaal leuke prijzen gehaald die de kinderen konden winnen! Daarna kreeg iedereen nog een plakje cake die we lekker versierd hebben. 

Benieuwd wat we volgende week allemaal gaan doen? Houd onze blogs en socials goed in de gaten! 



Ons team

Janne Smets Vestigingsmanager
Janne Smets Vestigingsmanager
Thomas Höppener
Thomas Höppener
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches