Sportstuif Venlo is de plek waar de kinderen na schooltijd lekker kunnen bewegen! Het is een prachtige locatie, waar lekker veel ruimte is voor allerlei sport en spel activiteiten! Mijn kinderen gaan er iedere week met enthousiasme naartoe.

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pionnenroof, annemariakoekoek en memory! Week 27-2024

Het is alweer de laatste week voor de zomervakantie! Ook deze week hebben we weer leuke spellen gedaan! 

Maandag
We begonnen de week met pionnenroof. Een tikspel waarbij je de pionnen van de tegenstander probeert te stelen, maar als je getikt wordt tijdens het spelen moet je de pion teruggeven. Heel spannend en heel lastig! Daarna hebben we ook nog superbal gespeeld omdat iedereen hier zin in had! Goed onthouden wie jou heeft afgegooid, als diegene af is mag jij weer meedoen. Uiteraard spelen we ook op maandag altijd een aantal potjes verstoppertje, met én zonder buut! Gelukkig bleef het droog vandaag en konden we lekker de hele dag buiten blijven! 

  

Dinsdag
Vandaag waren we met 3 kinderen in plaats van 2, uitbreiding! Voordat we de activiteit gingen doen, gingen we nog even vrij spelen buiten. Janne liep met de buitenspeelbak naar buiten, en voordat ze het wist..... scheurde de hele bak kapot en alles viel op de grond! Janne ging dus snel een nieuwe buitenspeelbak scoren en de kinderen konden nog even lekker buiten spelen en fruit eten. Het eerste spelletje wat we gingen spelen was pionnendans. Er was een vierkant gemaakt waar de kinderen omheen moesten rennen, hinkelen, springen op de muziek. Wanneer de muziek stopt, moesten de kinderen snel in het vak rennen en een pionnetje weten te bemachtigen. Na elke ronde ging er een pionnetje weg, net als bij stoelendans! Daarna hebben we ook nog annemariakoekoek gespeeld, dat was leuk! Één iemand staat met het gezicht naar de muur en roept annemariakoekoek, en draait zich in 1x om. In de tussentijd moeten de andere kinderen zo snel mogelijk richting de muur rennen, en als ze zich omdraait moet iedereen zo stil als een standbeeld blijven staan. Dat was spannend! Iedereen is een keer aan de beurt gekomen met roepen.

  

Woensdag
Op de helft van de week! Vandaag was een langere dag op de BSO, dus we begonnen eerst gezellig samen met de boterhammen eten. Nu hebben we ook energie om lekker buiten te gaan spelen! Ondanks dat het regende zijn we bijna de hele middag buiten geweest. Eerst even onder de overkapping wat spelletjes gedaan, en daarna zelfs in de regen gerent! Het was tijd voor de eerste activiteit, mik en gooi spellen! We hadden verschillende stationnetjes klaargezet onder de overkapping waar je met een bal door de hoepels moest gooien, de bal in de bak gooien, met de bal de pionnen van tafel gooien en met de bal de pionnen om bowlen. Het was super leuk, en goed om te oefenen!

Daarna hebben we ook nog estafette memory gedaan. De extra grote memory kaarten lagen op de grond. Daar moest je naartoe rennen, 2 kaarten omdraaien, goed onthouden en weer terug rennen. Dan mag de volgende rennen om 2 kaarten om te draaien, als je ze goed hebt dan mag je nog een keer draaien! Zo is van een denkspelletje ook nog een sportief spelletje gemaakt! Verder hebben we lekker onder de overkapping gespeeld en zijn we de hele middag bezig geweest.

  

donderdag
Vandaag gingen we op bezoek bij Sportstuif Venlo FCV. We konden heerlijk buiten in het zonnetje spelen! Als activiteit hebben we iemand is 'm niemand is 'm gedaan. Waarbij er 1 tikker is en als je iemand tikt dan wordt diegene de tikker, goed opletten dus wie de tikker is! Daarna hebben we nog lekker gevoetbalt en bij de hut gespeelt

Vrijdag
De laatste dag van de week ging Janne bij Sportstuif Venray SV in de ochtend werken, er was namelijk één kindje die een studiedag had. We zijn toen lekker naar bij Nijholt geweest, een hele grote speeltuin binnen en buiten én ook nog met dieren erbij! We hebben lekker gesprongen, geskeltert en verstoppertje gespeeld. Het was een super gezellige ochtend! 

 

Volgende week is de eerste week van de zomervakantie. Er staan super leuke activiteiten op het programma, dus houd onze blogs in de gaten!

 



Ons team

Janne Smets Vestigingsmanager
Janne Smets Vestigingsmanager
Thomas Höppener
Thomas Höppener
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches