Leuke Sportieve BSO waarbij kinderen lekker kunnen sporten en bewegen onder begeleiding van een enthousiast team!

Judith de Graaff Judith de Graaff
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Superbal, Kamelenrace en de open dag! Week 25-2024

Maandag 
De week begon weer met 2 leuke spellen. Als eerste hebben we superbal gespeeld! Een trefbalspel waarbij je goed moet kijken wie jou heeft afgegooid, want als dit kindje af is dan mag jij zelf weer meedoen. Goed opletten dus! Daarna hebben we ook nog hoepelpong gedaan. Dit spel speelden we in tweetallen. Ieder tweetal staat achter hun eigen 3 hoepels en proberen de bal in één van de hoepels van het andere tweetal te gooien. Als dit gelukt is, dan wordt die hoepel weggehaald. Wie heeft het eerste alle 3 de hoepels weggespeeld? We hadden nog een extra regel toegevoegd namelijk, als je met een trickshot scoort moeten er 2 hoepels weg! Bijvoorbeeld achterstevoren gooien, door de benen of koppend, dat was lastig! Op het einde van de middag hebben we nog even lekker getekend. 

   

Dinsdag
Vandaag was het echt heel slecht weer.... Het heeft de hele middag geregend. Gelukkig kunnen wij buiten lekker onder de overkapping spelen! Het eerste spelletje was beat the card. Hierbij rennen we naar het stapeltje kaarten, pakken we de bovenste kaart, en rennen we terug. Dan moeten we zo vaak overgooien als het cijfer op de kaart! Als dit is gelukt mag je het kaartje houden en ga je snel de volgende halen. Welk duo heeft de meeste kaarten? 

Het tweede spelletje van vandaag was de kamelenrace. Er lagen een aantal hoepels achter elkaar op de grond, met een pionnetje ernaast (de kameel). We moesten vanaf de startlijn met pittenzakjes proberen in de hoepel te gooien. Als dit was gelukt dan mocht de kameel een hoepel verder gezet worden en moest je in de volgende hoepel gooien. Welke kameel is als eerste bij de finish? Het was echt super spannend! 

Vandaag was het ook perfect weer om de nieuwe spelletjes in onze spellenkast te testen, en natuurlijk nog even tekenen! 


Woensdag

Vandaag was het dan eindelijk zover.... onze open dag! Gelukkig was het veel beter weer dan gister, het zonnetje heeft de hele middag geschenen! De kinderen van Sportstuif Venlo FCV en Sportstuif Tegelen kwamen ook langs om te spelen. Er waren ook veel aanmeldingen van nieuwe kinderen om te komen spelen, super leuk! We hadden dus ook een aantal leuke spellen klaar staan voor de kinderen. De opblaas stormbaan stond klaar om bestormt te worden! We hadden 2 goaltjes neergezet om knotshockey te spelen of om lekker te voetballen. En we hadden nog een mikspelletje klaar staan waarbij je met pittenzakjes door de hoepels moest gooien! Ook stond ons andere buitenspeelgoed klaar natuurlijk: de skeelers, hoelahoeps, frisbees, springtouwen en ballen in alle soorten kleuren en maten! Omdat het zo warm was buiten, en iedereen zo hard gespeeld had, gingen we even lekker binnen wat ranja drinken en fruit eten. Even wat zonnebrand op, en daarna weer naar buiten! 

Het was een super gezellige en geslaagde middag! Kijk vooral onze aftermovie terug op Facebook of Instagram!

 

Donderdag

We sloten de week af met super leuke estafette spellen! We speelden eerst geluksestafette. Er worden 2 teams gemaakt en elk team heeft een parcourtje voor zich met daar achter 6 blokjes achter elkaar. De eerste speler van elk team mag dobbelen, het getal waar de dobbelsteen op komt is het blokje wat omgelegd mag worden. Zo snel mogelijk het parcourtje afleggen, het blokje om en terug rennen! Dan mag de volgende speler dobbelen en rennen. Wanneer de dobbelsteen op een getal komt wat je al hebt gehad, moet je evengoed naar het blokje toe rennen. Wie heeft als eerste alle blokjes omgelegd? Daarna speelden we nog een normaal estafette spel. Ook weer een parcour waarbij we moesten slalommen, helemaal door de hoepel en door de ringen springen. Elk team had 4 balletjes die naar de overkant gebracht moesten worden, de volgende in je team mag pas beginnen als je een high five geeft! Wie heeft als eerste alle balletjes naar de overkant gebracht? 

We vonden de spellen zo leuk om te doen, dat de kinderen zelfs nog een estafette spel zélf bedacht hadden! Helemaal zelf een parcours bedacht, uitleggen aan de begeleiders en starten maar! 

 

 



Ons team

Janne Smets Vestigingsmanager
Janne Smets Vestigingsmanager
Thomas Höppener
Thomas Höppener
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches