Een hele fijne BSO. Ze doen heel veel met sport en spel. Onze kinderen gaan er elke week met veel plezier heen. Ook de leidsters en leiders zijn top.

Sanne Oversier Sanne Oversier
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Frisbee golf, flipperkast en de XL games in week 23-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray MHCV! Een week bom vol leuke activiteiten, gezelligheid en plezier. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 3 juni
We begonnen de week weer fris en fruitig, we gingen aan de slag met het klaarmaken van de BSO. Zo sneden we het fruit en vulde we de kannen met ranja. Toen alles er helemaal klaar voor stond konden we op pad. We haalden alle kinderen op en brachten ze naar de BSO. Toen alle kinderen op de BSO aangekomen waren konden we gezamenlijk fruit gaan eten. Er werd al gezellig gekletst over het weekend. Toen alle bordjes met fruit leeg waren konden we naar buiten voor een leuke activiteit.

We speelden deze middag een leuk, nieuw spelletje namelijk Boompje gooien. Bij dit spelletje zijn er 3 groepjes en die gooien met een ring in de hoepel, is dit gelukt dat mag je een hoepel (blaadje) pakken en deze erachter leggen. Als de hoepels op zijn, kijk je wie de langste boom heeft en dat groepje heeft gewonnen. De andere kinderen gingen frisbee golf spelen waarbij ze verschillende punten hadden om in te gooien. Er werd fanatiek gespeeld tot dat het tijd was om zelf te gaan spelen. Tijdens het vrij spelen werd er veel buiten gevoetbald, gedanst en met de bal gespeeld. Daarnaast werd er binnen getekend en spelletjes gespeeld. Zo sloten we de eerste dag van de week langzaam alweer af.

 

Dinsdag 4 juni
Op de dinsdag begonnen zoals gewoonlijk weer met alles klaarzetten voor de komst van de kinderen. Hierna was het al snel tijd om de auto’s in de stappen en de kinderen te gaan halen op de scholen. We reden langs verschillende scholen om zo alle kinderen te kunnen ophalen. Hierna werd er lekker fruit gegeten zodat we daarna vol nieuwe energie naar buiten konden voor de activiteiten van vandaag. We verdeelden de groep in tweeën, zodat de kinderen mochten kiezen welk spelletje ze wilde gaan spelen.

Aan de ene kant speelden we flipperkast, waarbij je de bal moet ontwijken. Aan de andere kant werd er gedanst want we deden hoepeldans met verschillende beweegvormen. De rest van de middag werd er nog lekker buiten en binnen gespeeld en kreeg iedereen een lekker en verdiend koekje, zo vloog de dinsdag alweer voorbij.

  

Woensdag 5 juni
Het midden van de week. We begonnen de dag vroeg en met een zonnetje want de zesde peutergym stond alweer op ons te wachten. De ouders bewegen hierbij gezellig mee met de peuters. Allerlei vaardigheden en bewegingselementen komen aan bod om de motoriek van de kinderen te bevorderen. Wil jij volgende keer ook meedoen met onze peutergym? Geef je dan op via www.samenbijsportstuif.nl!

Rond 12 uur gingen we de kinderen van school ophalen en was het tijd om onze hongerige buikjes te vullen met een lekkere boterham. Tijdens de lunch komen altijd de leukste verhalen naar voren of leuke moppen. Nadat iedereen zijn lunch op gegeten had, handen hadden gewassen en de monden schoon waren gemaakt was het tijd voor vrij spelen. Tijdens het vrij spelen komt altijd de Lego doos naar voren maar ook de spelletjes worden uit de kast gehaaldHierna was het tijd voor een lekker stukje fruit en was het tijd voor om in de auto te stappen en naar de speeltuin te gaan, deze keer samen met alle kinderen van Sportstuif Venray SV. Hier hebben we heerlijk in het zonnetje gespeeld, zijn we van de glijbanen afgegaan en hebben we geschommeld.  Na al deze gezelligheid in de speeltuin gingen we alweer terug en mochten de kinderen iets voor hun zelf doen en was de woensdag alweer voorbij.
  

Donderdag 6 juni
Het is alweer donderdag, het weekend staat voor de deur. Maar niet voordat we er nog een gezellige donderdag van maken. Nadat al het fruit gesneden was en de ranjakannen gevuld waren konden we vertrekken richting de kinderen. Toen we allemaal weer terug waren op de BSO konden we aan tafel. De bordjes vol met fruit en groente gingen iedereen langs, deze keer hadden we heerlijke watermeloen, mmm dat was lekker! Toen al het fruit op was konden we lekker naar buiten.

Het zonnetje scheen af en toe, heerlijk, we hadden de XL games buiten gezet en de muziek aan en zo kon iedereen kiezen wat ze wilde spelen, dit was omdat de avond4daagse van start ging, dus dit betekend dat iedereen op tijd op gehaald werd en zo nog even vrij konden spelen. Nog een lekker koekje en zo was iedereen alweer opgehaald en zo was de donderdag alweer voorbij.
  

Vrijdag 7 juni
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen en hebben hierna samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld.

Na het fruit eten gingen wen naar buiten, Superbal was de activiteit van vandaag, Superbal is al een bekend spel op de BSO maar blijft superleuk en de kinderen worden er altijd lekker fanatiek van. Bij superbal kan je elkaar afgooien met de bal, word je geraakt dan ben je af en ga je aan de zijkant staan. Je moet dan goed onthouden door wie je bent afgegooid want wordt hij of zij ook afgegooid dan mag jij weer terug in het spel. Zo gaat het spel bijna altijd eindeloos door, want als jij iemand afgooit komt er vaak weer iemand terug in spel in. We gingen nog even vrij spelen en hierna stonden al snel de papa’s en mama’s op de stoep want ook vandaag waren er veel kinderen die de avond4daagse gingen lopen! Tot volgende week allemaal 😉

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches