Onze kinderen werden helemaal enthousiast van jullie flyer en wilden meteen kennis gaan maken. Ze genieten sindsdien iedere woensdagmiddag van jullie sportieve programma en de leuke uitjes. De communicatie gaat open en vlot en ook over de flexibiliteit hebben we niets te klagen. Een absolute aanwinst voor Venray!

Linda Sleicher-Cornet Linda Sleicher-Cornet
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het dino ei spel, overlooptrefbal en eierlopen in week 40- 2023

Vorige week stonden er weer allemaal leuke activiteiten op onze planning. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!
 

Maandag 2 oktober
Een nieuwe week is weer van start bij Sportstuif MHCV Ook vandaag hebben we weer leuke dingen gedaan. Zoals gewoonlijk hebben we eerst alle kinderen van school gehaald en hebben we fruit gegeten en ranja gedronken. Toen alles op was gingen de kinderen nog even snel naar de wc en was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteit. Davey vandaag maar liefst 3 activiteiten bedacht namelijk, knotshockey, superbal en kat en muis tikkertje. De kinderen mochten zelf kiezen welke activiteit ze wilden doen. Superbal en kat en muis tikkertje was zoals gewoonlijk weer druk bezocht. Bij knotshockey waren er niet zoveel kinderen maar dit mocht de pret niet drukken. Onze pegagogisch medewerkers doen namelijk graag een potje mee en zo waren er twee volwaardige teams. Fanatiek dat alle kinderen waren vandaag, er werd hard gerend en gespeeld. Iedereen ging voor de winst. Toen alle kinderen uitgeput waren konden ze lekker uitrusten met een heerlijk koekje. Ze mochten nog vrij spelen en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!

 

Dinsdag 3 oktober
De dinsdag is alweer aangebroken. Dit is vaak ook een drukkere dag bij ons met veel gezellige en enthousiaste kinderen. De kids waren weer van school gehaald, vuldden hun buikjes met ranja en fruit en mochten weer meedoen met de activiteiten. Vandaag stond tikkertje met de geheime verlosser op de planning. We vinden het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan spelen, vandaar dat we de kinderen waren in twee groepen verdeeld, de ouderen en de jongeren kinderen. Nadat iedereen zijn ogen had dicht gedaan was het voor pedagogisch medewerkster Loes om de tikkers en verlossers aan te tikken. Werd je één keer getikt was je een tikker en werd je twee keer op je rug aangetikt dan was je de verlosser. De tikkers moesten er proberen achter te komen wie de verlossers waren, dus ze moesten niet alleen veel kinderen af tikken maar ook goed op letten wie de kinderen bevrijden. Na een aantal minuutjes wisten de meeste tikkers wie de verlossers waren en was het tijd voor een nieuw potje. De kinderen deden enthousiast mee en er werd natuurlijk hard gerend! Na dat de activiteit alweer afgelopen was hebben de kinderen zoals gewoonlijk weer veel vrij gespeeld. Er werd tussen de buien door gefietst, gevoetbald en veel binnen gespeeld. Het was een natte dag maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken!

Woensdag 4 oktober
En toen was het alweer woensdag. Altijd een rustigere dag maar toch altijd een gezellige dag. In de ochtend gaven we samen met Sportstuif SV onze eerste peutergymles van de 2e reeks. Van 9.00 tot 9.45 vond deze les plaatst in gymzaald de Coninxhof. De les was helemaal volgeboekt, er waren maar liefst 15 peuters aanwezig, super tof! De peuters hebben heerlijk geklommen, gerend en tussen alle obstakels heen gekropen, een echte peutersles!  Na de les was het alweer tijd om de kinderen op te halen van school. Wanneer alle kinderen op zijn gehaald, mogen de kinderen hun handen wassen en hun lunch uit hun tas halen. Want op de woensdagmiddag doen wij altijd samen lunchen met de kinderen, vaak samen met Sportstuif SV, net zoals vandaag. Nadat we geluncht hebben kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Even later moeten de rest van de kinderen ook van school gehaald worden, dit is altijd rond een uur of 14:00. Als we dan helemaal compleet zijn gaan we gezamenlijk fruit eten. Na het fruitmoment is het natuurlijk tijd voor de activiteit, vandaag speelden we de eierloop. Pedagogisch medewerksters Eefje en Evie hadden een leuk parcour uitgezet. De kinderen moesten met een tennisbal op de lepel dit parcour foutloos zien uit te lopen. Het was ontzettend spannend maar iedereen heeft kei goed zijn best gedaan. Een paar eitjes zijn helaas kapot gevallen maar dat hoort er natuurlijk bij! Na de activiteit hebben de kinderen nog heerlijk samen gespeeld en rond gerend. Een geslaagde woensdag!

 

Donderdag 5 oktober
De drukke donderdag is weer aangebroken. Toen alle 43 kids waren opgehaald en de buikjes vol waren was het tijd voor de activiteiten. Pedagogisch medewerker Davey had weer twee leuke activiteiten bedacht namelijk overlooptrefbal en het Dino ei spel. Bij overlooptrefbal moeten de kinderen proberen om van lijn naar lijn te rennen zonder dat ze geraakt worden door een bal die via de zijkanten worden gegooid. Werd je toch geraakt dan mocht je wisselen. Degene die jou afgooiden mocht weer tussen de lijnen gaan staan en jij mocht de bal gaan halen en andere kinderen af gaan gooien. Zo gingen we een aantal rondes door en daarna was het tijd om te gaan wisselen. De kinderen gingen naar het Dino ei spel, dit is ook een trefbal spelletje waarbij ze het ei van de dino moeten beschermen. Wanneer het ei werd geraakt door de tegenstander krijgt dat team een punt. Zo gingen we door totdat een team 5 punten binnen had gehaald. Het was even spannend maar uiteindelijk kon er maar 1 de winnaar zijn. De kinderen hebben super goed meegedaan en hiervoor worden ze natuurlijk ook beloond. Eerst werd er nog een verjaardag gevierd en rond 17.30 kregen de kinderen nog een lekker koekje. Een geslaagde gezellige dag! Op naar vrijdag.

  

Vrijdag 6 oktober
Het is alweer vrijdag, wat betekend de laatste dag van de school en dus de laatste dag van de week bij de BSO. Het was vandaag heerlijk weer, het zonnetje scheen lekker en dus werd er de hele middag veel buiten gespeeld. De kinderen hadden al eerder vandaag de boterhammetjes en het fruit opgegeten dus ze hadden lekker veel energie! Samen met Sportstuif SV hebben we deze middag doorgebracht en veel gelachen met elkaar. Als activiteit zijn we naar de speeltuin Vlakwater gegaan. De kinderen hebben mooie hutten gebouwd en lekker in de speeltuin rondgerend. Na de activiteit kregen de kinderen nog een heerlijke traktatie. Omdat onze Loes afgelopen woensdag alweer 24 kaarsjes uit mocht blazen werden de kinderen vandaag weer goed verwend. Er werd hard gezongen voor Loes en hierna kregen zij hun welverdiende traktatie! Zo sloten wij deze week af bij Sportstuif en dan zien we jullie weer volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches