Sinds september 2021 zit onze zoon op Sportstuif Venray. Hij heeft het geweldig naar zijn zin! Iedere week ontvangen we een foto waarbij ons kind weer een sport of spel doet waar wij nog nooit van gehoord hadden. Ook voor oudere kinderen echt een aanrader. Als ik mijn kind komen halen rond 18u zijn er altijd nog andere kinderen. Hij wil nog niet mee en dat is eigenlijk een prachtig teken!

Judith Bovee Judith Bovee
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, buskruit en smoothies maken in week 25-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray MHCV! Een week bom vol leuke activiteiten, gezelligheid en een WMA. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 17 juni
Een nieuwe week is weer van start, het zonnetje scheen volop en wij hebben er weer zin in. We zorgden er snel voor dat alles klaarstond voor de komst van de kinderen en gingen daarna op pad. Zoals gewoonlijk stapte we in onze blauwe Sportstuif auto’s om de kinderen te gaan ophalen op school. Eenmaal allemaal aangekomen op de BSO aten we lekker fruit en daarna konden we naar buiten. Voor de activiteit begon werd er al flink gerend buiten om lekker de energie kwijt te kunnen.

Toen alle kinderen buiten waren konden we beginnen met de uitleg van de activiteit. Iedereen ging op de witte lijn staan en luisterden goed zodat we precies wisten wat we moesten doen. We speelden vandaag een spannend spel, namelijk levend stratego. Levend stratego is een uitgewerkte versie van het bordspel. Er worden twee teams gemaakt die allebei een vlag hebben. Deze vlag mochten ze verstoppen over het gehele buitenterrein. Nadat de vlaggen waren verstopt kreeg iedereen een kaartje. Op dit kaartje stond welke rol jij had. Iedere rol is genummerd en op elke kaartje staat welke nummers je kan verslaan. Toen was het tijd om ten strijde te trekken. Beide teams rende naar elkaar toe en als je werd getikt liet je aan elkaar je kaartje zien. Als jou nummer het kaartje van de tegenstander kan verslaan dan mag je verder. Degene die dan verliest haalt snel een nieuw kaartje van de stapel. Het team dat als eerste de vlag van de tegenstander had veroverd, wint. We speelde verschillende rondes met telkens andere winnaars! Toen alle energie op was kreeg iedereen een lekker koekje en zo was de maandag alweer voorbij..

  

Dinsdag 18 juni
Het is dinsdag en wij gingen weer van alles klaarzetten voor de BSO. Helaas regende het al de hele ochtend, maar het was tijd om alle kinderen om te gaan halen. Eenmaal allemaal aangekomen eten wij lekker wat fruit, drinken wij wat ranja en bleven wij binnen voor de activiteit omdat het bleef regenede.

Boven gingen we levend memorie spelen waarbij je een setje bij elkaar moet zoeken door middel van dezelfde beweging en onder deden wij waterpong. Na een tijdje was het tijd om vrij te spelen en kwamen de spelletjes, kleurplaten en lego uit de kast om hiermee te spelen, nog een lekker koekje rond 17.00 en de middag zat er alweer op.

  

Woensdag 19 juni
Het midden van de week. We begonnen de dag vroeg en met een zonnetje want de achtste en laatste peutergym stond alweer op ons te wachten. De ouders bewegen hierbij gezellig mee met de peuters. Allerlei vaardigheden en bewegingselementen komen aan bod om de motoriek van de kinderen te bevorderen. Deze laatste peutergym les kreeg iedereen een verdiend peutergym diploma. Volgend schooljaar organiseren wij weer een reeks peutergym, wil jij hierbij zijn? Dan houd onze social media en www.samenbijsportstuif.nl in de gaten!

Rond 12 uur gingen we de kinderen van school ophalen en was het tijd om onze hongerige buikjes te vullen met een lekkere boterham. Tijdens de lunch komen altijd de leukste verhalen naar voren of leuke moppen. Nadat iedereen zijn lunch op gegeten had, handen hadden gewassen en de monden schoon waren gemaakt was het tijd voor vrij spelen. Tijdens het vrij spelen komt altijd de Lego doos naar voren maar ook de spelletjes worden uit de kast gehaaldHierna was het tijd voor een lekker stukje fruit en was het tijd om naar Sportstuif Venray SV. te wandelen want hun hadden iets super leuks op de planning staan, namelijk WMA Waterspelen waarbij er verschillende waterspellen klaar stonden en zelfs een springkussen.

Hier hebben we heerlijk in het zonnetje gespeeld, zijn we van de glijbaan afgegaan op het springkussen, deden we flessenvoetbal en sloten we af met een watergevecht. Na al deze gezelligheid in en waterpret gingen we alweer terug en mochten de kinderen iets voor hun zelf doen en was de woensdag alweer voorbij.

  
Donderdag 20 juni
We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO sneden wij eerst het fruit. Verdeeld over een aantal bordjes lagen lekkere appels, bananen, komkommers, paprika’s en nog veel meer. Ook vulde we de kannen met ranja en hadden we de bekers met wasknijpers klaargezet. Toen alles er helemaal klaar voor was gingen we op pad om de kinderen te halen. In de auto is het altijd gezellig met de kinderen, er wordt lekker gekletst en we kijken naar buiten. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan. Het was vandaag gelukkig lekker weer, dus konden we er vol goede moed tegenaan.

Er werden 2 activiteiten gegeven je mocht kiezen welke je ging doen, we deden buskruit en het safari tik spel, waarbij er vier grote vakken gemaakt worden in een groot vierkant, er zijn drie groepen en een aantal jagers. Elk groepje mag zelf bedenken wel diersoort zij zijn en moeten op aanwijzing rennen naar het lege vak. De jager mogen in het hele speelveld rennen maar niet in de vakken van de dieren komen. Lukt het jou om naar het lege vak te rennen zonder getikt te worden door de jagers? Dan ben je veilig. Maar lukt het jou niet om het lege vak te bereiken en word je onderweg getikt? Dan ben je af en moet je vanaf de zijlijn eventjes toekijken. Het spel is afgelopen wanneer iedereen van hetzelfde diersoort getikt is, er mag dan weer een nieuwe ronde gestart worden. Nog een lekker koekje en zo was de donderdag alweer afgelopen, wat een heerlijke dag!

 

Vrijdag 21 juni
Alweer de laatste dag van de week, op vrijdag is het altijd rustig bij ons op de BSO. Wij hebben daardoor op vrijdag per direct plekken vrij! Vandaag haalden we de kinderen weer op en hebben we onze boterhammen heerlijk opgegeten. Na een tijdje was het ook weer tijd om de andere kinderen van alle scholen op te halen en fruit te gaan eten, dit gezellig samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV. We hadden lekker veel fruit en konden dus optimaal smikkelen.

Toen al het fruit op was gingen we een verjaardag vieren en kreeg iedereen een lekkere traktatie, hierna was het tijd voor onze activiteit, deze keer gingen we smoothies maken. In verschillende groepen deden we alle ingrediënten in de blender en kwam er een heerlijke smoothie uit, natuurlijk moesten we deze ook even proeven en wat was het goed gelukt, mmm! Nog even vrij spelen en zo vloog de laatste dag voor het weekend alweer voorbij, tot volgende week!

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches