Mijn dochter vond haar vorige BSO helemaal niet leuk. Naar Sportstuif gaat ze altijd met heel veel plezier!! Dit komt mede door de leuke, professionele en lieve begeleiding, die per kind kijkt wat ze op dat moment nodig hebben.

Christa Tunnessen Christa Tunnessen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mastermind, boksen en film kijken in week 27-2024

De laatste schoolweek voor de zomervakantie is aangebroken bij Sportstuif MHCV. Benieuwd naar wat we deze week allemaal voor leuks hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Maandag 1 juli
Een nieuwe week is van start, de allerlaatste week voor de zomervakantie. Daar kijken wij stiekem ook al naar uit want dan staan er allerlei leuke dingen op de planning. Maar voordat het zover is, eerst nog een week naar school. We haalden daarom eerst de kinderen op van school. Een voor een druppelden de kinderen binnen en toen we compleet waren was het tijd voor… je raad het al, fruit! Dit eten we elke middag als alle kinderen op de BSO zijn. Het fruitmoment is niet alleen fijn om nieuwe energie binnen te krijgen maar ook even een rustmoment en zo bieden we de kinderen structuur aan. Na het fruit eten gaan alle kinderen ook even wat drinken, want hoe beter het weer wordt hoe belangrijker het is om goed te drinken.

Na deze vaste momenten is het tijd voor het volgende, de activiteit. Ook het aanbieden van de sportactiviteit is verwerkt in de vaste structuur. Alle kinderen weten daarom dat na het fruiteten het tijd is om naar buiten te gaan. Vandaag speelden we buskruit een spel waarbij aan het begin één zoeker is. Dit kind heeft de bal, de rest mag zich verstoppen. Wanneer alle kinderen verstopt zijn, gaat de zoeker de andere kinderen zoeken. De bal blijft achter op een centrale plaats. Wanneer een verstopt kind gezien wordt door de zoeker, rent de zoeker terug naar de bal en roept de naam van het gevonden kind, terwijl hij de bal aanraakt. Het gevonden kind is nu af en kan tevoorschijn komen. Als ieder kind gevonden is en afgeroepen, is het spel afgelopen. De kinderen die af zijn, kunnen echter ook weer vrijkomen: wanneer een kind dat nog niet af is, de bal wegschopt, zijn alle kinderen weer vrij en kunnen ze zich snel weer verstoppen. De zoeker mag pas weer beginnen met zoeken wanneer hij de bal weer te pakken heeft. Ook deden we het bekende dino ei spel, waarbij ze moeten proberen het ei kapot te gooien. Na de activiteit hadden we nog een verjaardag en gingen we lekker zelf spelen. Er werd gekleurd, gebouwd en spelletjes gespeeld. Buiten werd er gefietst en gevoetbald tot dat alle kinderen langzaam alweer opgehaald werden.

  

Dinsdag 2 juli
Het is alweer dinsdag, tijd om alle kinderen weer op te halen. Eenmaal aangekomen op de BSO was het voor sommige kinderen nog even tijd om te spelen. Toen alle kinderen opgehaald waren konden we met z’n allen aan tafel. Er stonden heerlijke bordjes met fruit voor ons klaar dus daar gingen we heerlijk van smikkelen. Er werd ook druk gekletst en grapjes gemaakt, zo maken we er een gezellig moment van. Na het fruit eten gingen we naar buiten, tijd voor de activiteit.

Onze pm’er Evie had weer twee leuke activiteiten bedacht, boksen en mastermind. Bij mastermind is het de bedoeling dat je een kleurencode gaart kraken doormiddel van een estafette, wie als eerste de kleurencode goed heeft, heeft gewonnen. Bij boksen werd er fanatiek gespeeld en wat vonden de kinderen dit leuk. Ook hadden wij nog een afscheid van een kindje en kregen we nog iets lekkers van hem, nog even vrij spelen en zo hadden we weer een hele leuke dag bij Sportstuif.

  

Woensdag 3 juli
Op woensdag eten we altijd lekker boterhammen bij Sportstuif. Gezellig met z’n allen aan tafel, smikkelen van de boterhammen en kletsen over van alles en nog wat. Na de boterhammen konden we gaan spelen, de meeste kinderen gingen naar buiten. Het zonnetje scheen af en toe dus perfect weer om buiten te spelen. Er werd lekker gespeeld met het verschillende speelgoed dat buiten stond. Toen ook de andere kinderen opgehaald waren van school konden we weer aan tafel, dit keer voor fruit. We aten lekkere bananen, komkommers, appels, peren en nog veel meer.

Na het fruit eten mochten de kinderen weer lekker verder vrij gaan spelen, ze waren heerlijk rustig bezig dus besloten wij om met een groepje kinderen naar de disco carwash te gaan met de Sportstuif auto en deze grondig te poetsen, hier kregen de kinderen een lekkere lolly, mmm! De rest van de middag hebben we heerlijk hutten gebouwd, gekletst, gedanst, gekleurd en nog veel meer. Zo vloog de woensdag alweer voorbij!

 

Donderdag 4 juli
Vandaag was het weer een gezellige boel bij ons op de BSO, allereerst haalde we de kinderen op uit school, we wachten dan op ze op het schoolplein. Als alle kinderen er zijn lopen we samen naar de auto. Met de auto rijden we naar Sportstuif, binnen hangen we netjes onze jas en tas op en wassen we onze handen. Als alle kinderen er zijn gaan we fruit eten en ranja drinken, hierna was het tijd voor de activiteit van vandaag.

Vandaag stonden er twee superleuke activiteiten op de planning, de groep jongere kinderen begonnen met de bottle flip estafette spelen, waarbij je zo snel mogelijk en zo vaak mogelijk de bottle flip moet gaan doen, wie als eerste dit het vaakst is gelukt, wint. En de groep met oudere kinderen begonnen met stand in de mand waarbij een speler de bal heeft en deze omhoog gooit en roept ‘Stand in de mand en de bal is voor Ilja (noem een naam van een deelnemer)’. Iedereen loopt hard weg, behalve Ilja, die moet de bal pakken. Als hij de bal heeft roept hij: ‘Stop!’ Dan staat iedereen stil en mag niemand meer van zijn plaats. Ilja probeert met de bal één van de anderen te raken. De spelers mogen bukken om de bal te ontwijken, maar niet van hun plaats komen. Wordt een speler geraakt, dan is die af en mag Ilja de bal omhoog gooien en een andere speler kiezen. Na een tijdje wisselde de groepen om en zo waren ze erg fanatiek bezig. Na deze twee activiteiten was het ook nog tijd om afscheid te nemen van een 2 kinderen en van onze stagiaires Tijn en Manouk, van beide kregen we nog een lekkere traktatie en deze smulden wij om, mmm! De rest van de middag werd er nog fijn gespeeld tot dat de papa’s en mama’s op de stoep stonden.

 

Vrijdag 5 juli
De laatste dag van de week is alweer aangebroken en de kinderen hebben zomervakantie! Alle kinderen waren vandaag al om 12.00 uur klaar met school, hierdoor hadden we aan de lunchtafel een gezellig clubje kinderen zitten. Ook kwamen de kinderen van Sportstuif Venray SV gezellig mee eten, het was dus lekker druk! Al etend werd er druk verteld over de vakantieplannen. De één gaat een dagje weg, de andere gaat op vakantie en de ander komt in de vakantie naar Sportstuif. Want ook bij Sportstuif hebben we een leuke vakantieplanning op het programma! Toen de vakantieagenda helemaal was doorgesproken zijn we vrij gaan spelen en werd er gevoetbald, spelletjes gespeeld en met de strijkkralen gespeeld. Hierna was het ook tijd om weer fruit te eten en een beker ranja te drinken om hierna op de banken te ploffen en een film te gaan kijken, de kinderen die dit niet wilde, mochten iets anders voor zichzelf gaan doen. Nog een lekker koekje en zo kon de zomervakantie beginnen!

Wij wensen iedereen een leuke, warme en gezellige vakantie!

  

 


 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches