Vanuit mijn vriendenkring weet ik dat Sportstuif de perfecte organisatie is voor jou kind. In de regio zitten meerdere vestigingen waaronder Deurne en Helmond. Allemaal top! Óók zeker in de vakantieperiodes is het een aanrader om je kind naar Sportstuif te brengen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Overlooptrefbal, Oranjefestijn bij SV en Koningstrefbal in week 17-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray MHCV, nog een weekje wachten voor de meivakantie! Een week bom vol leuke activiteiten, gezelligheid en een studiedag. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 22 april
Nog een weekje tot de meivakantie, dus maken we er nog een leuke week van. Helaas waren de weersvoorspellingen niet zo goed in tegenstelling tot de week ervoor. Toch maken we er elke dag een feest van dus gingen we vol goede zin aan de slag met het klaarmaken van de BSO. Het fruit werd gesneden en de bekers werden klaargezet. Daarna konden we op pad om alle kinderen van school te halen. Met de blauwe auto’s haalden we alle kinderen op en brachten iedereen veilig naar de BSO. Toen konden we aan tafel om lekker fruit te gaan eten, de appels, bananen, komkommers en nog veel meer gingen er goed in. Toen al het fruit op was, was het tijd voor de activiteit van vandaag.

Tussen de regen door gingen we naar buiten voor een gezamenlijke activiteit. We begonnen eerst met overlooptrefbal waarbij de kinderen van de ene kant naar de andere kant rennen en je probeert dan om niet geraakt te worden met de ballen die de kinderen aan de zijkanten gooien. En wat waren de kinderen hier goed in! We sloten af met het bekende verlosser tikkertje. Hierna mochten de kinderen nog even vrij spelen en zo was de maandag alweer voorbij!

  

Dinsdag 23 april
Ook vandaag vielen er weer genoeg regendruppels naar beneden, gelukkig zijn wij niet van suiker en met een klein beetje regen kunnen we alsnog naar buiten. Maar voordat het zover was werden eerst de kinderen opgehaald op school, iedereen zocht een plekje in een van de auto’s. Eenmaal aangekomen op de BSO werd er nog even gespeeld tot dat alle kinderen er waren. Iedereen ging zijn of haar handen wassen en ging daarna aan tafel zitten om lekker fruit te eten. Het fruit eten ging in een rap tempo en dus stonden we vliegensvlug buiten voor de activiteiten van vandaag.

De kinderen mochten deze keer weer kiezen, aan de ene kant gingen we fopbal spelen en aan de andere kant hebben we kamelenrace gespeeld waarbij je de hoepel om de pion moest proberen te mikken, wow wat was dat moeilijk! We speelden fanatiek de verschillende activiteiten tot dat het tijd was om zelf te gaan spelen. Er werd gevoetbald en binnen werden er mooie tekeningen gemaakt en spelletjes gespeeld. Zo kwam de dinsdag ook alweer tot een einde.

  

Woensdag 24 april
Het midden van de week. We begonnen de dag vroeg want de tweede peutergym stond alweer op ons te wachten. De ouders bewegen hierbij gezellig mee met de peuters. Allerlei vaardigheden en bewegingselementen komen aan bod om de motoriek van de kinderen te bevorderen. ‘Wil jij volgende keer ook meedoen met onze peutergym? Geef je dan op via www.samenbijsportstuif.nl!

Rond 12 uur was het alweer tijd om de kinderen op te halen en hebben hierna samen boterhammen gegeten bij Sportstuif Venray SV en hebben nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor Het Oranjefestijn die Sportstuif Venray SV had georganiseerde, dit was in de gymzaal de Wetteling. We gingen met alle kinderen hier naar toe en begonnen met het koningsspelen dansje, waarna we allemaal een stempelkaart kregen en konden beginnen met spelen. Er waren springkussens, nerfpistolen, je kon je laten schminken, er waren skippyballen, een opblaasbare pannakooi en zelfs suikerspin! Wat hebben de kinderen hier van genoten en helaas was het ook alweer tijd om terug te gaan en werden alle kinderen opgehaald. Wat een leuke woensdagmiddag hadden wij!

  

Donderdag 25 april
Het is alweer donderdag, het weekend en de vakantie staan voor de deur. Maar niet voordat we er nog een gezellige donderdag van maken. Nadat al het fruit gesneden was en de ranjakannen gevuld waren konden we vertrekken richting de kinderen. Toen we allemaal weer terug waren op de BSO konden we aan tafel. De bordjes vol met fruit en groente gingen iedereen langs. Toen al het fruit op was konden we lekker naar buiten. Het zonnetje scheen af en toe heerlijk dus hadden we zin in weer een leuke activiteit.

We speelden vandaag weer in 2 groepen de activiteiten, ook vandaag mochten de kinderen zelf kiezen. Maar eerst gingen we een warming up doen om met alle kinderen het koningsspelen dansje te dansen! En wat konden de kinderen die goed meedansen! We deden koningstrefbal waarbij er een koning/koningin was bij het team en was degene afgegooid dan was het spel voorbij. De andere groep deed koningstikkertje en wat waren de kinderen fanatiek bezig. De rest van de middag werd er nog veel gevoetbald en gedanst tot dat het alweer tijd was om naar huis te gaan.  

  

Vrijdag 26 april
Wat een feest vandaag op de scholen, vandaag hadden de kinderen Koningsspelen. Iedereen had mooie oranje kleren aangetrokken en een aantal hadden zelfs rood, wit, blauwe vlaggetjes op de wangen. Ondanks dat de kinderen er al een drukke dag op hadden zitten hadden ze toch nog zin om lekker te gaan spelen op de BSO. We gingen eerst onze boterhammetjes eten samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV en hierna was het tijd om smoothies te maken met onze stagiaire Marit. Later na was het ook alweer tijd om de andere kinderen op te halen en was het tijd voor fruit. Na de bordjes fruit was het tijd voor de activiteit en trokken we onze jas aan en gingen naar buiten. Superbal was de activiteit van vandaag, Superbal is al een bekend spel op de BSO maar blijft superleuk en de kinderen worden er altijd lekker fanatiek van. Bij superbal kan je elkaar afgooien met de bal, word je geraakt dan ben je af en ga je aan de zijkant staan. Je moet dan goed onthouden door wie je bent afgegooid want wordt hij of zij ook afgegooid dan mag jij weer terug in het spel. Zo gaat het spel bijna altijd eindeloos door, want als jij iemand afgooit komt er vaak weer iemand terug in spel in. We vierde nog een verjaardag en hierna stonden al snel de papa’s en mama’s op de stoep en was het tijd om naar huis te gaan en vakantie te gaan vieren.

Fijne meivakantie! 😉

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches