Vanuit mijn vriendenkring weet ik dat Sportstuif de perfecte organisatie is voor jou kind. In de regio zitten meerdere vestigingen waaronder Deurne en Helmond. Allemaal top! Óók zeker in de vakantieperiodes is het een aanrader om je kind naar Sportstuif te brengen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slijm maken, Obstacle run en fitness- tikkertje in week 24-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray MHCV! Een week bom vol leuke activiteiten, gezelligheid en een studiedag. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

 

Maandag 10 juni
De week is weer begonnen, ook de zomervakantie komt langzaam dichterbij dus zijn wij volop aan het voorbereiden.

Onze maandag begon vroeg, want bassischool De Hommel, Coninxhof, Montessori en De Petrus Banden hadden allemaal een studiedag. Toen alle kinderen binnen waren, hebben we lekker fruit gegeten en heeft iedereen vrij gespeeld, toen kwamen de kinderen met een idee om slijm te maken dus besloten we om alle ingrediënten te pakken en gingen we slijm maken. Een beetje lijm, scheerschuim en lenzenvloeistof, beetje roeren en zo kwam er een goed slijm uit waar de kinderen zich goed mee hebben vermaakt. Rond 12 uur was het tijd om onze lunch op te eten en de andere kinderen rond de klok van 2 alweer op te halen.

Na het fruit en ranja momentje trokken we onze jas aan en gingen we naar buiten voor de activiteit, deze keer geheime verlosser tikkertje, dit deden we met de hele groep. Toen iedereen genoeg gerend had, gingen we vrij spelen en zo vloog de maandag alweer voorbij.

 

Dinsdag 11 juni
Er stond ons weer een gezellige dag te wachten, wij vinden het altijd erg gezellig als er zoveel kinderen bij ons komen spelen. Nadat we alle kinderen hadden opgehaald op school was het tijd om fruit te gaan eten. Dit is natuurlijk een gezellige boel met zoveel kinderen, er werd dan ook gezellig gekletst, grapjes gemaakt en natuurlijk lekker gegeten van het fruit. Toen alle bordjes met fruit op waren konden we naar het veld toe waar er 2 spellen klaar gezet waren.

We verdeelden de groep in twee groepen, zo kunnen alle kinderen kiezen welk spel ze wilden gaan spelen. De ene groep met kinderen speelden Anne- Maria Koekkoek en de andere groep kinderen ging een potje voetballen.   Na deze leuke activiteiten werd er nog lekker gespeeld tot dat de papa’s en mama’s alle kinderen alweer op kwamen halen en kreeg iedereen nog een koekje.

  

Woensdag 12 juni
Het is woensdag, en dus stonden wij alweer vroeg op de schoolpleinen klaar om de eerste kinderen van school te halen. Toen de kinderen bij ons aangekomen waren konden we naar de auto lopen en met z’n alle richting Sportstuif rijden. Hier gingen we allemaal aan tafel zodat we onze lunch konden opeten, dit deden we samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV. De broodtrommels gingen open en daar verschenen de heerlijke boterhammen. Na de boterhammen werd er al lekker gespeeld, er werd gevoetbald, gekleurd en meegeholpen met de voorbereidingen voor de grote activiteit in de middag. Toen ook de laatste school uit was en de kinderen op de BSO gearriveerd waren konden we aan tafel voor het fruit.

Na het fruit was het dan tijd voor de grote activiteit, we hadden een obstacle run georganiseerd voor de kinderen uit Venray, we begonnen met een uitleg waarna elke groepje om de 5 minuten mocht beginnen. In de tussentijd dat je niet aan het rennen was, ging je de bingo kaart afstrepen met verschillende spelletjes die je moest doen, zoals een menselijke piramide maken, een rebus oplossen of een moeilijke puzzel maken. De renners gingen over verschillende obstacles, zo gingen ze door autobanden heen, kropen ze onder een net, gingen ze door een spinnenweb en eindigden ze op de buikschuifbaan. Nog snel een verdiende beker ranja en hierna kreeg iedereen een obstacle run diploma en gingen de kinderen naar huis. De kinderen van Sportstuif gingen nog even vrij spelen, kregen een koekje en was het ook voor hun tijd dat ze opgehaald werden.

  

Donderdag 13 juni
Het is alweer donderdag, tijd om alle kinderen op te halen van de scholen. Ook vandaag stonden er weer heerlijke bordjes met fruit op ons te wachten, hier smikkelden we goed van. Hierna was het alweer tijd om naar buiten te gaan.

Buiten lagen er al verschillende materialen klaar en daar worden wij altijd heel nieuwsgierig van. We stonden dan ook snel klaar tegen het hek om te luisteren naar de uitleg. We deelde de groep alweer in 2e en gingen aan de slag met variaties van tikkertje, de oudere kinderen gingen fitness- tikkertje spelen en de kleinere kinderen gingen pacman tikkertje spelen waarbij ze door verschillende openingen moesten rennen. De rest van de middag gingen we nog lekker voetballen, fietsen, spelen met hoepels, tekenen en nog veel meer.

  

Vrijdag 14 juni
Het weekend staat alweer voor de deur, gelukkig hadden we nog een leuke middag bij Sportstuif op de planning staan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen en hebben hierna samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld.

Vandaag was wel een bijzondere dag, want we hadden allemaal materialen op het veld liggen, zoals een springkussen, archery tag, nerfguns, lasergame pistolen en nog veel meer. Want de fotograaf kwam langs om verschillende fotos te maken van de kinderen te maken, zodat we deze kunnen gebruiken op onze site en social media. Zo werd er goed gelachen naar de camera en werd er fanatiek gespeeld met alle materialen. Nog een lekker koekje en zo was het alweer tijd voor weekend! Tot volgende week allemaal 😉

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches