Mijn dochter vond haar vorige BSO helemaal niet leuk. Naar Sportstuif gaat ze altijd met heel veel plezier!! Dit komt mede door de leuke, professionele en lieve begeleiding, die per kind kijkt wat ze op dat moment nodig hebben.

Christa Tunnessen Christa Tunnessen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportstuif Memorie, WMA Bingo en naar de speeltuin in week 22-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray MHCV! Een week bom vol leuke activiteiten, gezelligheid en een WMA. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 27 mei
Een nieuwe week is weer van start, het zonnetje scheen volop en wij hebben er weer zin in. We zorgden er snel voor dat alles klaarstond voor de komst van de kinderen en gingen daarna op pad. Zoals gewoonlijk stapte we in onze blauwe Sportstuif auto’s om de kinderen te gaan ophalen op school. Eenmaal allemaal aangekomen op de BSO aten we lekker fruit en daarna gingen we op de trap zitten omdat we iets belangrijks gingen doen.

Het oefenen van de ontruimingsoefening staat deze week centraal en daarom moesten de kinderen erg goed opletten met de uitleg, na het alarm gingen we allemaal naar buiten en moesten de kinderen goed opletten als zijn/haar naam genoemd werd. Na deze oefening hadden we ook nog een verjaardag en kregen we allemaal een lekkere lolly. Nog even vrij spelen en de eerste dag van de week zat er alweer op!

  

Dinsdag 28 mei
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het hockeyveld gelopen, want hier stonden weer twee activiteiten klaar. 

Er stonden 2 activiteiten op het programma: Sportstuif Memorie estafette waarbij je in een estafettevorm memorie setjes bij elkaar moet zoeken en Voet-slagbal waarbij er fanatiek werd gespeeld, gerend en gevoetbald, zo konden de kinderen zich even helemaal uitleven.  Na de actieve activiteiten deden we eerst nog de ontruimingsoefening en hadden we nog een afscheid en kregen hierbij ook nog wat lekkers, hierna hebben de kinderen nog even lekker gerust en lekker vrij gespeeld en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!

  

Woensdag 29 mei
En toen was het alweer woensdag, altijd een rustigere dag maar toch altijd een gezellige dag. Helaas ging de geplande peutergym niet door i.v.m. slechte weersvoorspellingen, maar rond 12 uur was het wel alweer tijd om iedereen uit school te halen, wanneer alle kinderen op zijn gehaald, mogen de kinderen hun handen wassen en hun lunch uit hun tas halen. Want op de woensdagmiddag doen wij altijd samen lunchen met de kinderen, vaak samen met Sportstuif Venray SV, net zoals vandaag. Nadat we geluncht hebben kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Even later moeten de rest van de kinderen ook van school gehaald worden, dit is altijd rond een uur of 14:00. Als we dan helemaal compleet zijn gaan we gezamenlijk fruit eten.

Na het fruitmoment is het natuurlijk tijd voor de activiteit, deze keer onze WMA! Op de planning stond WMA Waterspellen, maar door veel regen en het frisse weertje konden we deze niet door laten gaan en hebben we een alternatief gevonden, namelijk WMA Bingo! Gelukkig was dit ook super leuk en werd en goed opgelet, gekeken en afgestreept, we hadden veel winnaars en op het einde kreeg iedereen een lekker snoepje! Nog even vrij spelen en zo vloog de woensdag alweer voorbij.

Wil jij de volgende keer ook meedoen aan zo’n gave activiteit op woensdagmiddag? Kijk dan snel op www.samenbijsportstuif.nl en geef je op!

  

Donderdag 30 mei
Op de een na laatste dag voor het weekend begonnen we zoals gewoonlijk weer met het klaarmaken van de BSO. Nadat alles klaarstond was het tijd om alle kinderen weer te gaan halen op school, op donderdag lopen er ook altijd veel kinderen, maar gelukkig was het niet koud en waren we zo bij de BSO. Eenmaal terug op de BSO waren we compleet en gingen we aan tafel voor het fruit. We kletsten over de schooldag, buitenspelen en nog veel meer.

Nadat al het fruit op was gingen we op de trap zitten voor de uitleg van de ontruimingsoefening, nadat iedereen buiten verzameld was, gingen we hierna meteen beginnen met de activiteit. De kinderen mochten kiezen welk spel ze wilde spelen, we deden bevrijdingstikkertje en poortjesvoetbal, na een tijdje ging het hard regenen, dus tijd om naar binnen te gaan. Binnen gingen we verzamelen op de trap want we hadden een afscheid, niet zo maar een afscheid wat onze 2 stagiaires Lise en Noa hadden de laatste dag bij ons, heel jammer! Iedereen kreeg nog een lekker snoepje en kon vrij gaan spelen. Zo vloog onze donderdag alweer voorbij!

  

Vrijdag 31 mei
Het weekend staat voor de deur maar niet voordat we er nog een gezellig dag van maken. We begonnen de vrijdag vroeg omdat er een studiedag op de planning stond, Basisschool Focus/Spectrum en Basisschool de Bongerd had een studiedag. De kinderen hebben lekker vrij mogen spelen en zo was de morgen alweer snel voorbij, Hierna was het tijd om alle andere kinderen op te halen en te gaan lunchen, we aten samen aan tafel ons broodtrommeltje leeg. Hierna was het tijd om een spelletje te gaan spelen en daarna een mooie tekening te maken. Voordat we het wisten was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. We verzamelden alle kinderen en reden in onze mooie blauwe auto’s terug naar de BSO. Op de BSO aten we lekker veel fruit en hadden we vast de tijd om te kletsen over het weekend. Zo stonden er kinderfeestjes op het programma en uitstapjes naar opa’s en oma’s.

Na het fruit besloten we vandaag om onze jas aan te trekken en naar de speeltuin te gaan, het zonnetje kwam af en toe door dus perfect weer om de hele middag buiten te spelen! Er werd geschommeld, geklommen in bomen, met het zand gespeeld en van de kabelbaan afgegaan. Zo kwam onze laatste dag van de week alweer langzaam op een einde. We aten nog een lekker koekje en daarna kwamen de papa’s en mama’s een voor een alweer binnen druppelen en konden we lekker weekend gaan vieren.

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches