Ik heb al vele goede verhalen over Sportstuif gehoord van kennissen die bij andere locaties komen. Nu komt er eindelijk een Sportstuif in Venray! 

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stoelendans, naar de Jungle dome en WMA springkussenfestijn in week 16-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray MHCV, nog een weekje wachten voor de meivakantie! Een week bom vol leuke activiteiten, gezelligheid en studiedagen. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 15 april
We begonnen de week met heel veel regen en een studiedag van basisschool De Talententuin. Met de kinderen gingen we naar Monkey Town in Venlo, hier werd fanatiek gespeeld, geklommen en gegleden van de glijbanen. Helaas moesten we ook weer terug om alle andere kinderen op te halen. In de middag zette we alle bekers en de wasknijpers klaar. Daarnaast werd ook het fruit vast gesneden en konden we op pad om alle kinderen te gaan halen. Onderweg naar de BSO werd er al flink gekletst en gelachen, eenmaal op de BSO aangekomen konden we aan tafel voor het fruit. We smikkelde van het fruit en ondertussen kletsten we nog even door over het weekend. Na het fruit gingen was het tijd voor de activiteit, helaas deze keer binnen omdat het vies weer was buiten.

Onder deden we kamelenrace met verschillende mikvarianten en boven hebben we stoelendans gedaan waar er flink mee gedanst en gezongen werd op het nieuwe liedje van de Konings spelen! Na de activiteit konden we zelf gaan spelen, er werd veel met de strijkkralen gespeeld. Zo kwam de maandag alweer langzaam tot een einde.

 

Dinsdag 16 april
Ook vandaag stond er alweer een studiedag op de planning, deze keer van Basisschool Focus/Spectrum, toen iedereen compleet was gingen we samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV op pad. We gingen namelijk naar Centerparc Heijderbos, naar de Jungle Dome! De kinderen keken zijn ogen uit en overal waren vogels, dieren, watervallen en klimtoestellen, wat vonden de kinderen dit leuk en wat hebben ze deze ochtend veel plezier gehad! In de middag was het alweer tijd om alle andere kinderen op te  en alle kinderen werden opgehaald en toen iedereen aangekomen was op de BSO was het tijd voor fruit. De bordjes gingen weer iedereen langs tot dat alles helemaal op was.

Hierna was het tijd voor de activiteit, helaas was het nog steeds erg slecht weer dus besloten we om de activiteit buiten en binnen te doen. Buiten gingen we aan de slag met verschillende voetbalvormen en binnen gingen we met de XL games aan de slag. Er werd 4 op een rij gespeeld, jenga, twister en mikado.

Na een tijdje gespeeld te hebben konden we weer zelf gaan spelen. Er werd wederom gevoetbald in de regen maar ook andere spelletjes gespeeld buiten. Binnen werden er kleurplaten gekleurd, spelletjes gespeeld en gebouwd met Lego. Al snel was het tijd voor het koekje en mocht iedereen een lekker koekje komen kiezen. Na het koekje werd er nog even gespeeld tot dat de papa’s en mama’s alweer voor de deur stonden.

  

Woensdag 17 april
De woensdag is alweer aangebroken en dat betekent dat we de kinderen vroeg van school mogen ophalen. We hebben samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV boterhammen gegeten en nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor de woensdagmiddagactiviteit!  Hiervoor konden kinderen uit Venray zich opgeven om mee te doen met het Springkussenfestijn!Deze keer was het in de gymzaal en stonden er verschillende dingen, naast de springkussens die waren opgezet stonden er nog 4 andere grote spellen klaar, namelijk XL twister, XL 4 op een rij, XL jenga en XL mikado.  Niet alleen leuk voor de kinderen maar natuurlijk ook voor de pedagogisch medewerkers! Wat hadden de kinderen plezier gehad en wat zagen we vele  blije gezichtjes naar huis zien gaan en hier worden wij natuurlijk ook blij van, weer een geslaagde middag dus!

Wil jij de volgende keer ook meedoen aan zo’n gave activiteit op woensdagmiddag? Kijk dan snel op www.samenbijsportstuif.nl en geef je op!

  

Donderdag 18 april
En ook alweer de laatste studiedag van deze week begon vandaag erg vroeg! Deze keer had Basisschool Coninxhof een studiedag, toen we compleet waren zijn we richting Venlo gereden want we gingen naar Monkeytown! Deze studiedag draaide onze collega en pedagogische medewerker Rick van de vestiging in Horst. Hier hebben we lekker een paar uur gespeeld, samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV en zijn we richting de middag weer terug gegaan naar Sportstuif voor de lunch. Na de lunch was het alweer tijd om alle andere kinderen van school op te halen. Nadat alle kinderen waren opgehaald, was het tijd voor het fruitmoment.

Na het fruitmoment trokken we allemaal de jas aan, want erg lekker weer buiten was het niet maar gelukkig kwam het zonnetje af en toe ertussen. Maar dat houdt ons niet tegen om toch even lekker naar buiten te gaan voor de activiteit! De kinderen mochten kiezen tussen 3 spellen: Pootjesvoetbal, hoepeldans en inktvistikkertje waarbij we begonnen met 2 tikkers, beide kregen een hoepel. De hoepel was het lijfje van de inktvis en jouw eigen armen de tentakels van de inktvis. Als er iemand getikt werd pakte hij of zij ook de hoepel vast en kreeg de inktvis dus meer tentakels. Dit maakte het soms wat lastiger want nu moest je ook goed rekening houden met elkaar en samen afspreken waar je heen wilde rennen. Er werd goed gerend en het samenwerken ging ook steeds beter.

Na al het gevoetbal, getik en gedans, was het alweer tijd om vrij te spelen en kreeg iedereen nog een lekker koekje, dat hadden we wel verdiend! De laatste kinderen werden opgehaald en zo was de donderdag alweer voorbij.

  

Vrijdag 19 april
Alweer de laatste dag van de week, op vrijdag is het altijd rustig bij ons op de BSO. Wij hebben daardoor op vrijdag per direct plekken vrij! Vandaag haalden we de kinderen weer op en hebben we samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV geluncht. Na een tijdje was het ook weer tijd om de andere kinderen van alle scholen op te halen en fruit te gaan eten. We hadden lekker veel fruit en konden dus optimaal smikkelen. Toen al het fruit op was gingen we heel kort naar buiten. Totdat het ineens heel hard begon te regenen. Gelukkig hadden we al een plan B. Bingoooo... Alle kinderen kregen een kaartje waarmee ze het spel konden gaan spelen. Uiteindelijk gingen alle kinderen naar huis met een lekker zakje snoep! Fijn weekend 😉

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches