Sportstuif MHCV is een fijne plek waar kinderen niet alleen actief zijn met verschillende sportieve activiteiten, maar ook volop de ruimte krijgen om aan hun eigen ontwikkeling te werken.

Fleur Fleur
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ultimate Frisbee, Valentijnsbingo en voetbal in week 7-2023

Het is de week voor de carnvalsvakantie. Dat betekend dat we al langzaam in de sferen zijn gekomen met carnavalsmuziek en activiteiten in thema. Het heerlijke zonnetje kwam ook nog een aantal dagen te voorschijn, dus perfect weer om lekker veel buiten te spelen! Ben je benieuwd wat we allemaal hebben gedaan deze week? Lees dan snel verder!

Maandag 13 februari
Het leek vandaag wel lente, wat een lekker weer in het zonnetje bij Sportstuif MHCV! We hebben lekker kunnen genieten van het weer tijdens de activiteiten. De groep is vandaag in 3 opgedeeld. De oudere kinderen speelden bij Pedagogisch Medewerker Loes Ultimate Frisbee. Ultimate Frisbee is een spel waarbij het de bedoeling is dat de aanvallende partij de frisbee in de eindzone van de tegenpartij probeert te vangen. Spelers mogen niet lopen met de frisbee en zullen dus naar elkaar passend het veld moeten oversteken. De verdegigende partij probeert de fribee te onderscheppen, of tegen de grond of buiten het veld te slaan. In dat geval wisselt het schijfbezit en wordt de verdedigende ploeg meteen de aanvallende partij die in de eindzone van de tegenstander probeert te scoren. Bij de oudere kinderen werd er een leuk partijtje ultimate frisbee gespeeld! De jongere kinderen werden in twee groepen opgedeeld, de ene groep begon eerst bij Pedagogisch Medewerker Davey met Frisbee en de andere groep begon bij Pedagogisch Medewerker Marlou bij Jagerbal. Bij het Frisbee spel werd er geprobeerd om punten te scoren in het doel. Jagerbal is een bekend spel bij de kinderen van Sportstuif. De jagers proberen met een bal de konijnen af te gooien. Als een konijn is afgegooid, gaan ze naar het konijnenhok. Wanneer er drie konijnen in het konijnenhok zitten, mag het eerste konijn weer meedoen. Door snel nieuwe jagers te kiezen, blijft het voor alle kinderen een leuk spel! 

  

 

Dinsdag 14 februari
Vandaag is het Valentijnsdag, en dat laten wij bij Sportstuif MHCV natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Onze activiteit is natuurlijk in het thema van Valentijnsdag. We spelen namelijk een Valentijnsbingo. Er worden buiten allerlei plaatjes verstopt. De kinderen worden verdeeld in groepjes van drie en krijgen per groepje een bingokaart. Alle groepjes gaan opzoek naar de kaartjes en als ze een kaartje hebben gevonden rennen ze terug naar Pedagogisch medewerker Marlou om het te laten controlen. Als het nummer bij het plaatje past, mogen ze snel opzoek naar het volgende plaatje. Het groepje die alseerst bingo heeft, heeft gewonnen! 

  

 

Woensdag 15 februari
Na het boterhammen eten zijn we naar Sportstuif Venray SV gegaan. Door de pedagogisch medewerker studenten van het Gilde in Venray werd vandaag de activiteit gegeven. We zijn gestart met een potje trefbal. De meeste kinderen kennen trefbal al en vinden het erg leuk om te spelen. Het is de bedoeling dat je speler van het andere team probeert af te gooien, maar probeer zelf niet geraakt te worden. De kinderen waren fanatiek en het was dan ook super spannend, de teams gingen gelijk op. Hierna was het tijd voor een partijtje voetbal, want we waren natuurlijk bij bij SV Venray. Op het mooie voetbalveld, gaat het voetballen er natuurlijk een stuk fanatieker aan toe! De studenten gaven de uitleg en gingen super enthousiast aan de slag met de kinderen. De kinderen luisterde super goed en hebben leuk meegedaan met de spellen! De studenten zullen nog vaker langs komen om met ons leuke spellen te doen. Na de activiteit hebben we nog een verjaardag gevierd en kon iedereen nog even vrij spelen. Hierna zijn we terug gegaan naar onze eigen locatie waar wij nog lekker hebben gespeeld!

  

 

Donderdag 16 februari 
Vandaag was het op de Hommel gekke haren dag, dus wij hadden vandaag veel kinderen met hele leuke kapsels! Zo kwamen er vogelnesjes voorbij, gekleurd haar en allerlei leuke atributen in het haar. Wat een feest! Vandaag hebben we de groep weer opgedeeld in drieën. De activiteiten van vandaag waren pionvoetbal en steen-papier-schaar tikkertje. Bij pionvoetbal ging het er erg fanatiek aan toe en de pionnen vlogen soms door de lucht! De andere activiteit van vandaag was steen-papier-schaar tikkertje. Er zijn twee tikkers in het spel. Als je getikt bent, ga je naar de zijkant van het veld. Hier wacht je op iemand anders die af is. Je gaat tegen elkaar een potje steen-papier-schaar spelen. Papier (platte hand) wint van steen, Steen (vuist) wint van schaar, Schaar (twee vingers) wint van papier. Als je hebt gewonnen mag je het veld weer in. Heb je verloren, dan zoek je snel iemand anders om nog een potje mee te spelen. Na de activiteit hebben we weer fijn vrij gespeeld tot het tijd was om weer naar huis te gaan. Weer een heerlijke dag bij onze sportieve BSO! 

 



Vrijdag 17 februari
De start van de carnavalsvakantie! Alle kinderen waren vandaag eerder uit van school, dus dat betekend dat we met onze Sportstuif auto's op pad gingen om alle kinderen op te halen. De kinderen waren allemaal mooi versierd omdat er op alle scholen carnavalsviering was, we hadden Elsa rondlopen maar ook een piraat en iemand van de politie. Cool! Normaal op vrijdag lunchen we maar met een paar kindjes maar vandaag waren we met 22 kinderen. Een hele gezellig boel dus! Na het lunchen gingen de kinderen lekker vrij spelen. Rond een uur of 15:00 gingen we lekker fruit eten, dit hadden we wel nodig want na het fruit eten gingen we naar buiten voor de activiteit. De activiteit stond natuurlijk in het teken van carnaval, het was namelijk carnavalstikkertje! De kinderen hebben lekker meegedaan en gerend, maar we moesten natuurlijk wel wat energie over houden want we gingen daarna nog binnen dansen op de carnavalsmuziek! We zijn vandaag goed in de stemming gekomen voor carnaval en hebben er heel veel zin in!

 

Wij wensen jullie allemaal een fijne carnaval en een fijne vakantie!

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches