Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Basketbal, Nerfbattle en voetbal! Week 20-2024

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 20!

 

Maandag 13 mei
Yes het is weer maandag! We hebben zin om van iedere dag weer een feestje te maken bij Sportstuif Venray SV! We begonnen de middag met alle kinderen van de basisscholen ophalen en gingen fruit eten en ranja drinken, tussendoor hadden de kinderen veel te vertellen over het weekend.
Vandaag stond er een voor de kinderen nog onbekende activiteit op het programma. Vandaag gingen we aan de slag met basketbal. De regels van het spel werden aan de kinderen uitgelegd waarna de kinderen in twee teams verdeeld werden. Door middel van goed vrij lopen en samenspelen moesten de kinderen vandaag punten zien te scoren in de basket. Op deze manier laten wij kinderen op verschillende manieren kennismaken met allerlei sporten. Na de activiteit hebben de kinderen nog even kunnen vrij spelen waarna het tijd was voor een wel verdiend koekje.

 

Dinsdag 14 mei
De tweede dag van de week is aangebroken, we maakte de BSO weer helemaal klaar voor de komst van de kinderen. Fruit snijden, ranjakannen vullen en bekers klaarzetten, allemaal dingen die wij doen voordat de kinderen komen. Toen alles er helemaal klaar voor stond konden de kinderen komen. We haalden iedereen op op school en zorgden dat iedereen veilig op de BSO aankwam. Er werd lekker gespeeld tot dat alle kinderen compleet waren, want toen gingen we aan tafel voor het fruit.

Na het fruit eten hebben we alle kinderen goed ingesmeerd en gingen we naar buiten voor de activiteit. De zon scheen enorm fel dus dan kan wat verkoeling wel goed van pas komen. Vandaag hadden wij twee activiteiten met water. Oberrace en Sponzenrace, bij beide activiteiten is het de bedoeling dat de kinderen proberen om met zo veel mogelijk water aan de overkant te komen om de maatbeker te vullen. Het team wat als eerste de maatbeker vol heeft wint het gehele spel. Na de activiteit mochten de kinderen die dat wilde nog een waterbattle doen. Er waren balletjes die water op zogen en waterpistooltjes om elkaar helemaal nat te maken. Wat een heerlijke middag.

   

Woensdag 15 mei
Het midden van de week. We begonnen de dag vroeg en met een zonnetje want de derde peutergym stond alweer op ons te wachten. De ouders bewegen hierbij gezellig mee met de peuters. Allerlei vaardigheden en bewegingselementen komen aan bod om de motoriek van de kinderen te bevorderen. ‘Wil jij volgende keer ook meedoen met onze peutergym? Geef je dan op via www.samenbijsportstuif.nl!

Rond 12 uur was het alweer tijd om de kinderen op te halen en hebben hierna samen met Sportstuif Venray MHCV boterhamme gegeten en hebben nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor de WMA Nerfbattle, na het fruit eten kwamen alle kinderen die zich hiervoor hadden opgegeven binnen en begonnen we met richtoefeningen. We maakte 4 groepjes en elk groepje mocht schieten met de pistolen op verschillende mikpunten, zo hadden we een bekertoren, een blad met een rondje erop, 2 grote kannen en een mini toren van bakjes. Toen iedereen overal op had geschoten gingen we naar buiten en deden we onze veiligheidsbril op, want nu was het tijd voor een echte nerfbattle, we gingen schieten op elkaar, wel 5 meter ertussen natuurlijk 😉 Hierna werden alle kinderen opgehaald en kregen we nog een koekje, even vrij spelen en wat een leuke woensdagmiddag hadden wij!

Wil jij de volgende keer ook meedoen met onze te gekke WMA? Geef je dan snel op via www.samenbijsportstuif.nl!

   

Donderdag 16 mei
We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO sneden wij eerst het fruit. Verdeeld over een aantal bordjes lagen lekkere appels, bananen, komkommers, paprika’s en nog veel meer. Ook vulde we de waterkan en hadden we de bekers met wasknijpers klaargezet. Toen alles er helemaal klaar voor was gingen we op pad om de kinderen te halen. In de auto is het altijd gezellig met de kinderen, er wordt lekker gekletst en we kijken naar buiten. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan. Het was vandaag gelukkig lekker weer, dus konden we er vol goede moed tegenaan.

De activiteiten werden vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom drie superleuke spellen bedacht. Bij Dennis gingen de kinderen aan de slag met het spel Keep it Cool hierbij moesten de kinderen allemaal proberen om te scoren in de goals van het andere team en tegelijkertijd hun eigen goal beschermen. Bij Joep werd de conditie, het dribbelen en het richtingsgevoel van de kinderen op de proef gesteld tijdens een slalom estafette waarbij de kinderen uiteindelijk in een goal moesten scoren.

 

Vrijdag 17 mei
Rond twaalf uur startte voor ons vandaag de dag, klaar om de eerste kinderen van school op te halen. Eenmaal terug was het tijd om samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV gezellig boterhammen te eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen en fruit te eten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten begon het hard te regenen dus gingen we binnen vrij spelen, de kinderen waren bezig met strijkkralen, spelletjes en tekeningen maken. Omdat de kinderen ijverig bezig waren, lieten we ze vrij spelen en was dat de activiteit van de middag, gelukkig werd het snel droog en konden we ook nog buiten spelen. Nog een lekker koekje en zo konden we gaan genieten van een extra lang pinksterweekend! ;)



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches