Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dansclinic, Klein Zwitserland en Bodycamp! Week 18-2024

De meivakantie is van start en wat hebben wij deze week al allerlei leuke activiteiten en uitstapjes gedaan. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Maandag 29 april
Het is de eerste dag van de vakantie, wij hebben er zin in en waren daarom al vroeg van de partij. Langzaam druppelde de kinderen binnen en begonnen direct met spelen. Uit de kast kwamen de tekenspullen en verschillende spelletjes. Met z’n allen aten wat fruit en daarna was het tijd om ons klaar te gaan maken voor de eerste activiteit van de week. Maar niet zo maar een activiteit nee..... een dansclinic van Soulcommunity. De kinderen danste vrolijk mee en tussendoor kwam het zonnetje voorbij en wat vonden de kinderen het leuk om te dansen. Er kwamen allerlei soorten dansstijlen aan te pas, Locking, pop en hip hop. Na de clinic was het tijd om boterhammen te gaan eten. De boterhammen werden gepakt, het beleg klaargezet en de groetes gesneden. Eet smakelijk allemaal!

Na de lunch kwamen de kinderen met een super leuk idee: 'Jachtseizoen spelen". Dat leek ons nou ook een leuk plan. We sprongen allemaal hup de auto in en vertrokken naar een mini bos gelegen bij Veltum in Venray. Dit bos is heel overzichtelijk en kunnen de kinderen makkelijk de weg vinden. De kinderen vonden het fantastisch en het is zeker de moeite waard om dit nog vaker te gaan doen!
Eenmaal terug bij onze eigen Sportstuif was het tijd om nog even fruit te eten en we sloten de dag af met lekker veel buitenspelen en een wel verdiend koekje!

    

Dinsdag 30 april
Ook vandaag stond er weer een leuke dag op de planning. We begonnen de ochtend met het klaarzetten van de bekers en de wasknijpers, ook maakte we de kast met speelgoed open zodat de kinderen bij binnenkomst direct konden spelen. De kinderen stroomde langzaam binnen en begonnen met het maken van mooie tekeningen en spelen van spelletjes. Ook werd de voetbal tevoorschijn getoverd zodat er lekker buiten gevoetbald kon worden. Na het eerste fruit moment van de dag gingen we met z’n allen naar buiten voor de activiteit van vandaag. Het was tijd voor Sportstuif memory. Wij hebben namelijk onze eigen Sportstuif memory gemaakt en dit vinden de kinderen fantastisch om te spelen. We maakten er vandaag een estafette variant van waarbij zo snel mogelijk een parcours moesten af leggen om vervolgens de kaartjes te mogen omdraaien. Wat een dolle pret. Na de activiteit gingen we samen met de kinderen het middag eten voorbereiden. De boterhammen werden klaar gelegd, het beleg gepakt en de groentes gesneden.

Na gezellig gezamelijk gelunched te hebben was het tijd voor een leuk uitje. Deze middag zijn wij gezamelijk naar de eekhoorn speeltuin geweest. Hier konden de kinderen lekker beschut spelen in de zandbak/ water en was er voor de oudere kinderen genoeg ruimte om lekker te voetballen, schommelen, basketballen en te klimmen. De kinderen vinden het altijd heerlijk om naar de eekhoorn speeltuin te gaan. Al helemaal op dagen zoals deze!

   

Woensdag 1 mei
Onze ochtend begon alweer vroeg en het zou deze dag 27 graden worden, dus hadden we er extra veel zin in. Om 9:30 zijn wij richting Sportstuif Venray MHCV gegaan waar wij rond 10 uur aan tafel gingen om bordjes met fruit en groente te eten. Het fruit ging er goed in, gelukkig maar want dan hadden we genoeg energie om lekker te gaan spelen. De ochtendactiviteit was superbal, er werd fanatiek gespeeld en met een muziekje op de achtergrond was het een groot feest. Toen iedereen het warm had gekregen van al dat geren, was het tijd om iedereen in te smeren met zonnebrand. En rond 12 uur was het alweer tijd om boterhammen te gaan eten.

Na de boterhammen speelden we nog lekker buiten, er werd fanatiek gevoetbald en binnen bouwden we torens met de blokken. We hadden eigenlijk geen tijd om fruit te eten omdat we zo druk aan het spelen waren. Toen we toch aan tafel gingen voor wat fruit werd er ook goed gegeten. Iedereen pakte een lekker stukje komkommer, appel, banaan, peer, paprika of tomaat. Toen de bordjes helemaal leeg waren was het tijd om onze Sportstuif shirtjes aan te trekken en onze tassen te pakken want we gingen naar… Klein Zwitserland!! En wat waren de kinderen hier enthousiast over, we gingen samen met Sportstuif Venray MHCV en Sportstuif Tegelen, eenmaal aangekomen was het dan eindelijk tijd om te spelen. We gingen van de steile glijbaan af, de grote wip, de grote schommel en we sloten af met spelen in het water! Tussendoor hebben we veel ranja gedronken en natuurlijk een stukje fruit, maar helaas was het ook tijd om weer terug te gaan naar Sportstuif. Eenmaal terug, was het tijd voor een koekje en zo was de woensdag alweer voorbij. En wat hadden de kinderen een plezier gehad, wat een leuke dag!

 

Donderdag 2 mei
Het is alweer donderdag, wederom een dag vol met leuke activiteiten. De kinderen begonnen de ochtend met spelen. Allereerst aten we met z’n allen lekker fruit, er lagen heerlijke stukjes fruit en groente op de bordjes en die werden dan ook goed gegeten. Na het fruit was het tijd om met de oudere kinderen naar Bodycamp te gaan waar we een bootcamp hadden en wat waren de kinderen fanatiek! De kleinere kinderen zijn bij Sportstuif gebleven en hebben een dobbelspel gespeeld met verschillende vormen van bewegen.

Na de activiteiten werd er nog lekker gespeeld, binnen werden spelletjes gespeeld en tekeningen gemaakt. Buiten werd er gevoetbald, gerend en gespeeld tot dat het boterhammen tijd was. Iedereen zat weer gezellig aan tafel en we aten onze lekkere boterhammen op. Hierna gingen we alweer vrij spelen in het zonnetje buiten en hebben we ons ingesmeerd met zonnebrand, ondertussen was het voor ons tijd voor het tweede fruitmoment van vandaag. Na het fruit moment wilde de kinderen graag hun eigen hutten bouwen in de schaduw. De kinderen mochte goaltjes en alle materialen gebruiken. Op deze manier ontstonden er twee fantastische hutten waar de kinderen lekker in hun fantasie konden spelen. Na al dat gespeel met het warme weer was het nog tijd voor een ijsje om nog even lekker af te koelen.

   

Vrijdag 3 mei
Bijna weekend, maar eerst stond er nog een leuke dag op de planning. Helaas was het weer in de nacht helemaal omgeslagen en was het 15 graden met de hele dag regen…. Dus dat werd binnen spelen, de kinderen kwamen allemaal rustig binnen lopen en begonnen met spelen, er werden spelletjes gespeeld, geknutseld en met de strijkkralen mooie kunstwerken gemaakt. Toen het half 10 was, was het alweer tijd voor fruit en een beker ranja en de eerste activiteit van de dag. Om het slechte weer te ontwijken speelden wij vandaag verstoppertje in het donker binnen. Onze gehele Sportstuif locatie veranderde in een mega verstopfestijn. De zoekers hadden het o zo lastig en de meest originele plekken werden bedacht. Wat een plezier!
Daarna was het tijd om boterhammen te eten. Bij Sportstuif stimuleren wij gezonde keuzes en laten wij de kinderen zo veel mogelijk zelf doen. Dat is nog eens goed voor de ontwikkeling!

Na het boterhammen eten was het tijd om naar Sportstuif Venray MHCV te gaan. Hier speelden wij nog eventjes lekker samen om vervolgens onze jassen aan te trekken en onderweg te gaan naar het dorp. Tijd voor onze middagactiviteit, op de planning stond dat we een ijsje gingen eten, alleen was het slecht weer, maar omdat alle ouders dit al tegen de kinderen hadden gezegd, konden we er niet omheen dus liepen we gezellig samen naar De Verleiding in Venray! Mmm, daar kregen we allemaal een lekker ijsje en die hebben we daar opgesmikkeld, toen zijn we weer terug gelopen en was het alweer tijd dat de kinderen opgehaald werden. We sloten de dag af met vrij spelen en zo was de eerste week van de meivakantie alweer voorbij.

Tot volgende week!

    



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches