Sportstuif is een super leuke werkplek! Elke dag samen met de kinderen een sportactiviteit doen in de buitenlucht. Lekker op de ouderwetste manier buiten spelen.

Luc Seelen Luc Seelen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kaarten estafette, valentijn koppelspel en voetbal! Week 7-2023

Een nieuwe week bij Sportstuif Venray SV vol leuke activiteiten, spellen in het thema van Valentijn en mooie knutsel creaties! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Maandag 13 februari
Vandaag begonnen we net als iedere andere week met het ophalen van de kinderen op school. Dit doen wij in onze opvallende lichtblauwe auto's! Heb jij ze wel eens zien rijden?
Na het ophalen van de kinderen is het tijd om fruit te gaan eten. Bij Sportstuif maken wij iedere dag bordjes met vers fruit voor onze kinderen. Een lekkere energieboost voor het sporten! Vervolgens deden wij onze jassen aan om naar buiten te gaan. Wat was het lekker weer! We speelde vandaag het spel kaarten-estafette. Er werden twee teams gemaakt die elk hetzelfde parcours voor zich hadden staan. Aan het eind van het parcours lagen alle kaarten op de kop op de grond. De eerste van je groepje starte en deed het parcours. Als je door het parcours was mocht je één kaart omdraaien. Ieder groepje moest een soort figuur hebben. Harten, Klaveren, Schoppen of Ruiten. Had je de goede? Dan mocht je deze menemen. Was het niet de juiste? Dan leg je hem weer op de kop terug. Het team wat als eerste alle juiste figuurtjes bij elkaar heeft gevonden en op de goede volgorde heeft neergelegt wint.

 


Dinsdag 14 februari
Het is vandaag Valentijnsdag... De activiteiten stonden daarom ook in het teken van de liefde en het samenwerken. We begonnen vandaag met een lekker actieve warming-up. We speelde het spel WC-tikkertje. Als je getikt werd door de tikker ging je op je knieën zitten en stak je een arm de lucht in als een doorspoel hendel. Als iemand die nog niet af was jou doorspoelde was je weer vrij. Heeft de tikker iedereen getikt. Dan kozen we een nieuwe tikker. Bleven de lopers lang genoeg uit handen van de tikker... Dan hadden zij gewonnen en kozen we ook een nieuwe tikker. Na de intensieve warming-up was het tijd voor het Valentijn koppelspel. Er werden tweetallen gevormd. Ieder tweetal werd met van ieder één been aan elkaar vast gemaakt. Terwijl ze vastgebonden waren moesten ze samen een parcours afleggen. een stukje lopen gevolgd door een stuk slalommen en eindigend met samen door een hoepel gaan. We deden eerst een paar oefenrondjes waarnee we vervolgens een race deden. Het tweetal dat als eerste het parcours af had heeft gewonnen! Wat was dit een leuke uitdaging!

 
 

Woensdag 15 februari
Op woensdag zijn een aantal scholen al wat eerder uit. Daarom zijn wij op woensdag vaak al eerder op de schoolpleinen te vinden. Nadat wij de kinderen hadden opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om gezellig samen te lunchen. Na de lunch kwamen de kinderen van Sportstuif Venray MHCV langs bij ons. Samen met hen deden we de activiteiten van vandaag. De activiteiten van vandaag werden gegeven door drie studenten van Het Gilde in Venray. Zij volgen de studie pedagogisch medewerker en wilde graag een aantal keer de activiteiten bij ons komen geven. De activiteiten waren vandaag trefbal en voetbal. Bij het trefbal spel waren er twee teams. Het doel was om iedereen van het andere team af te gooien. Lukte dat niet dan kon je ook nog winnen door de trefballen in hoepels van het andere team te gooien. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Na het trefballen was het tijd voor een leuk potje ouderwets partijtje. Het was weer een spannende wedstrijd en zoals altijd deden wij ook nu met veel plezier zelf ook mee. Uiteindelijk is het geeindigd in 6-6. Wat een wedstrijd!

 


Donderdag 16 februari
Het gras was vandaag erg nat door de regenval in de ochtend. Daarom begonnen we vandaag eerst met een activiteit binnen en buiten op de stoep. We speelde vandaag namelijk een sportbingo! Binnen en rondom onze locatie waren in het totaal 28 verschillende plaatjes opgehangen. De kinderen werden verdeeld in tweetallen er ieder tweetal had een eigen unieke bingokaart. De tweetallen moesten vervolgens alle plaatjes van hun bingokaart zien te vinden. Als ze een juist plaatje hadden gevonden kwamen ze dit bij een van de pedagogische medewerkers laten controleren. We speelde net zo lang totdat alle tweetallen bingo hadden. Na de sportbingo was het nog tijd voor een tikspel. We speelde het spel Kat en Muis. De katten zijn de tikkers en proberen de staartje van de muizen af te pakken. Als de kat een staart had mocht hij/zij deze houden. De muis mocht dan een nieuwe staart komen halen. Na 2 minuten werd er geteld welke kat de meeste staarten te pakken heeft gekregen. 

  
 

Vrijdag 17 februari 
Ook vandaag zijn er een aantal scholen eerder uit. Want de carnavalsvakantie gaat beginnen! Na al dat gefeest op school was het ook vandaag weer tijd voor de kinderen om naar sportstuif te gaan. Met al de leuk verkleede kinderen hebben wij er bij sportstuif ook nog een feestje van gemaakt. Bij Sportstuif Venray MHCV hebben wij vandaag lekker kunnen buitenspelen in het zonnetje die er af en toe was, kunnen knutselen voor de carnaval en voor heel lekker kunnen spelen. Wat een leuke dag om mee af te sluiten en nu vlug met zijn alle de carnavalvakantie in!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches