Een super tof concept, spelenderwijs kinderen laten sporten.
Ik laat mijn kind er met een gerust hart heen gaan, en met de gedachte dat hij een top dag heeft!

Micky Lucassen Micky Lucassen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Krantenmeppertje, Oranjefestijn en Superbal! Week 17-2024

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 17!

 

Maandag 22 april
Yes het is weer maandag! We hebben zin om van iedere dag weer een feestje te maken bij Sportstuif Venray SV! We begonnen de middag met alle kinderen van de basisscholen ophalen en gingen fruit eten en ranja drinken, tussendoor hadden de kinderen veel te vertellen over het weekend.
Vandaag hadden we ook 2 spellen op de planning staan, maar dit keer bleven we binnen met het regenachtige weer van vandaag. Als eerste gingen we aan de slag met het spel krantenmeppertje. Hierbij moesten de kinderen in een ronde gaan zitten. In het midden van de kring staat iemand met een krant. De andere kinderen roepen een naam. Deze moet getikt worden met de krant. Ben je getikt dan wordt jij de tikker in het midden. Voordat de tikker bij jou is moet je zo snel mogelijk de naam van iemand anders roepen zodat jij niet getikt kan worden. Daarna hadden we nog tijd voor een rustgevend potje Bingo. De kinderen luisterde aandachtig naar alle nummers die voorbij kwamen. Bingo? Dan mag je je prijs komen halen! Wat een leuke middag!

 

 

Dinsdag 23 april
De tweede dag van de week is aangebroken, we maakte de BSO weer helemaal klaar voor de komst van de kinderen. Fruit snijden, ranjakannen vullen en bekers klaarzetten, allemaal dingen die wij doen voordat de kinderen komen. Toen alles er helemaal klaar voor stond konden de kinderen komen. We haalden iedereen op op school en zorgden dat iedereen veilig op de BSO aankwam. Er werd lekker gespeeld tot dat alle kinderen compleet waren, want toen gingen we aan tafel voor het fruit.

Buiten stond vandaag vanalles klaar voor de kinderen. Woensdag is het namelijk tijd voor het oranjefestijn en er zijn al wat spullen hiervoor aanwezig. De activiteit van vandaag bestond uit touwtrekken, skilat lopen en allerlei verschillende XL-games!  Voor alle kinderen zijn dit bekende spellen dus we konden dan ook telkens lekker vlot beginnen. Wat leuk is dat! Na de activiteiten was er nog voldoende tijd om nog even lekker vrij te spelen. Er werd gevoetbald, geknutseld maar vooral fanatiek geschaakt.

   

 

Woensdag 24 april
Het midden van de week. We begonnen de dag vroeg want de tweede peutergym stond alweer op ons te wachten. De ouders bewegen hierbij gezellig mee met de peuters. Allerlei vaardigheden en bewegingselementen komen aan bod om de motoriek van de kinderen te bevorderen. ‘Wil jij volgende keer ook meedoen met onze peutergym? Geef je dan op via www.samenbijsportstuif.nl!

Rond 12 uur was het alweer tijd om de kinderen op te halen en hebben hierna samen boterhammen gegeten samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV en hebben nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor Het Oranjefestijn, dit was in de gymzaal de Wetteling. We gingen met alle kinderen hier naar toe en begonnen met het koningsspelen dansje, waarna we allemaal een stempelkaart kregen en konden beginnen met spelen. Er waren springkussensnerfpistolen, je kon je laten schminken, er waren skippyballen, een opblaasbare pannakooi en zelfs suikerspin! Wat hebben de kinderen hier van genoten en helaas was het ook alweer tijd om terug te gaan en werden alle kinderen opgehaald. Wat een leuke woensdagmiddag hadden wij!

  

 

Donderdag 25 april
We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO sneden wij eerst het fruit. Verdeeld over een aantal bordjes lagen lekkere appels, bananen, komkommers, paprika’s en nog veel meer. Ook vulde we de waterkan en hadden we de bekers met wasknijpers klaargezet. Toen alles er helemaal klaar voor was gingen we op pad om de kinderen te halen. In de auto is het altijd gezellig met de kinderen, er wordt lekker gekletst en we kijken naar buiten. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan. Het was vandaag gelukkig lekker weer, dus konden we er vol goede moed tegenaan.

De activiteiten werden vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom drie superleuke spellen bedacht. Bij Dennis gingen de kinderen aan de slag met het spel overloop trefbal, hierbij moesten de kinderen allemaal de ballen ontwijken die hen toegeworpen werden. Bij Joep werd de conditie van de kinderen op de proef gesteld door middel van de piepjes test en bij Marit gingen we aan de slag met spel bommetje. Wat een feest weer vandaag!

 

Vrijdag 26 april
Wat een feest vandaag op de scholen, vandaag hadden de kinderen Koningsspelen. Iedereen had mooie oranje kleren aangetrokken en een aantal hadden zelfs rood, wit, blauwe vlaggetjes op de wangen. Ondanks dat de kinderen er al een drukke dag op hadden zitten hadden ze toch nog zin om lekker te gaan spelen op de BSO. We gingen eerst onze boterhammetjes eten samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV en hierna was het tijd om smoothies te maken met onze stagiaire Marit. Later na was het ook alweer tijd om de andere kinderen op te halen en was het tijd voor fruit. Na de bordjes fruit was het tijd voor de activiteit en trokken we onze jas aan en gingen naar buiten. Superbal was de activiteit van vandaag, Superbal is al een bekend spel op de BSO maar blijft superleuk en de kinderen worden er altijd lekker fanatiek van. Bij superbal kan je elkaar afgooien met de bal, word je geraakt dan ben je af en ga je aan de zijkant staan. Je moet dan goed onthouden door wie je bent afgegooid want wordt hij of zij ook afgegooid dan mag jij weer terug in het spel. Zo gaat het spel bijna altijd eindeloos door, want als jij iemand afgooit komt er vaak weer iemand terug in spel in. We vierde nog een verjaardag en hierna stonden al snel de papa’s en mama’s op de stoep en was het tijd om naar huis te gaan en vakantie te gaan vieren.

Fijne meivakantie! 😉

  

 

 

 

 

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches