Mijn dochter vond haar vorige BSO helemaal niet leuk. Naar Sportstuif gaat ze altijd met heel veel plezier!! Dit komt mede door de leuke, professionele en lieve begeleiding, die per kind kijkt wat ze op dat moment nodig hebben.

Christa Tunnessen Christa Tunnessen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, Waterspellen en Boegafun! Week 25-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activiteiten en uitstapjes! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

Maandag 17 juni
De nieuwe week is weer aangebroken,,, het is weer maandag. We hebben er weer zin in.Na dat we de meeste kinderen hadden opgehaald van school konden we nog even in het klimrek spelen tot dat alle kinderen er waren. Daarna zijn we met z'n alle aan een hele lange tafel fruit gaan eten, wat een gezelligheid. Toen al het fruit op was zijn we allemaal naar buiten gegaan en begon de activiteit. We gaan vandaag levendstratego doen.Team groen tegen rood, tikken, vlaggen veroveren en teamwork kwamen allemaal aan bod. De kinderen vonden het heel leuk, en als de kids genieten, genieten wij ook. Na de activiteit hadden we nog een verjaardag te vieren, want onze pedagogische medewerker Micky was jarig geweest in haar vakantie. Met lekkere chips in de buik zijn de kinderen allemaal verder gaan spelen.Het was een leuke dag!

 

Dinsdag 18 juni
Vandaag begonnen wij de dag met het ophalen van de kinderen in onze opvallende blauwe auto’s. Het weer zit helaas niet mee halverwege juni, aan alle regen lijkt maar geen eind te komen. Toch vonden wij een moment waarop het zo goed als droog was en zijn wij voor het fruitmoment snel naar buiten gegaan om een activiteit te doen, hierdoor konden de kinderen even hun energie kwijt en lekker in de buitenlucht spelen. Wij speelde iemand is hem, niemand is hem. Alle kinderen rennen in een speelveld, er liggen een aantal ballen in het veld en iedereen speelt voor zich. Je mag niet lopen met de bal en hoofd telt niet, ben je af? Dan ga je op de plek staan waar je bent afgegooid met de benen gespreid, rolt iemand de bal door je benen? Dan ben je weer vrij. Maar je kunt jezelf ook bevrijden door een bal te pakken die voorbij rolt, lukt het jou om de bal te pakken zonder te verplaatsen en gooi je iemand af? Dan ben je weer vrij. Daarna weer vlug naar binnen want de regenbuien zijn nog niet afgelopen… tijd om fruit te eten. Na het rustmoment konden de kinderen weerwolven of vrijspelen.

   

Woensdag 19 juni
Het midden van de week. We begonnen de dag vroeg en met een zonnetje want de achtste en laatste peutergym stond alweer op ons te wachten. De ouders bewegen hierbij gezellig mee met de peuters. Allerlei vaardigheden en bewegingselementen komen aan bod om de motoriek van de kinderen te bevorderen. Deze laatste peutergym les kreeg iedereen een verdiend peutergym diploma. Volgend schooljaar organiseren wij weer een reeks peutergym, wil jij hierbij zijn? Dan houd onze social media en www.samenbijsportstuif.nl in de gaten!

Rond 12 uur gingen we de kinderen van school ophalen en was het tijd om onze hongerige buikjes te vullen met een lekkere boterham. Tijdens de lunch komen altijd de leukste verhalen naar voren of leuke moppen. Nadat iedereen zijn lunch op gegeten had, handen hadden gewassen en de monden schoon waren gemaakt was het tijd voor vrij spelen. Tijdens het vrij spelen komt altijd de Lego doos naar voren maar ook de spelletjes worden uit de kast gehaaldHierna was het tijd voor een lekker stukje fruit en was het tijd om alles klaar te gaan zetten voor onze WMA Waterspelen waarbij er verschillende waterspellen klaar stonden en zelfs een springkussen.
We hebben heerlijk in het zonnetje gespeeld, zijn we van de glijbaan afgegaan op het springkussen, deden we flessenvoetbal en sloten we af met een watergevecht!

   

Donderdag 20 juni
Het is alweer donderdag en dat betekent veel kinderen. De dagelijkste routine werd weer opgestart en de dag kon beginnen, snel alle kinderen ophalen en fruit eten/ranja drinken. Met gevulde maagjes door naar buiten want daar stonden twee activiteiten op de planning, kamelenrace en drie is te veel tikkertje. Bij de kamelenrace vormde wij drie teams, wie is het snelst bij het eindpunt? Als je met de spons raak gooit in de hoepel, dan mag je de hoepel omgooien. Na elke worp wissel je van speler en probeer je zo snel mogelijk de hoepel om de pion te krijgen. Drie is te veel tikkertje in tweetallen; de kinderen verspreiden zich per tweetal in het vierkant, twee kinderen beginnen in het midden, 1 tikker en 1 renner. De tikker probeert de renner te tikken en de renner gaat zo snel mogelijk achter een tweetal staan, dit wordt dan een drietal maar drie is te veel dus dan moet de voorste in de rij snel wegrennen voor de tikker en weer bij een ander tweetal achteraan sluiten, etc. Als de tikker de renner tikt, dan mag hij/zij een nieuwe tikker uitkiezen.

 

Vrijdag 21 juni
Het weekend staat alweer voor de deur, gelukkig hadden we nog een leuke middag bij Sportstuif op de planning staan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen en hebben hierna samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld.
Na het fruit eten was het tijd om onze spullen te pakken en de auto weer in te stappen want... we gaan vandaag op uitstapje! Vandag gingen we eens een middag je lekker spelen bij Boegafun. Bij Boegafun valt vanalles te beleven, zo kun je lekker veel klimmen, hard glijden, springen en nog veel meer. Er is zelfs een donker doolhof. Wat is het toch fijn om de kinderen zo ijverig bezig te zien. Tot volgende week!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches