Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stoelendans, voetballen en octopus tikkertje! Week 49-2022

Ook deze week was er weer genoeg te beleven op onze sportieve buitenschoolse opvang! Benieuwd naar welke leuke activiteiten wij gedaan hebben ondanks het koude weer?
Lees dan snel verder!
 

Maandag 5 december
De week begon met een regenachtige dag. Nadat wij de kinderen op school hadden opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang zijn gegaan hebben wij eerst fuit gegeten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. De activiteit vandaag hebben we binnen gedaan aangezien het met al die regen buiten op het grasveld erg glad en modderig kan zijn. Samen met de kinderen hebben wij het altijd leuke spel stoelendans gedaan. We begonnen eerst met genoeg stoelen zodat ieder kind op het moment dat de muziek uitging op een stoel terecht kon. Maar naar verloop van tijd haalden wij elke ronde een stoel weg waardoor er uiteindelijk één winnaar overbleef! De kinderen deden erg fanatiek mee en hebben lekker gedanst tijdens het rondlopen om de stoelen heen. Na de activiteit mochten de kinderen nog vrij spelen. Sommige kozen er voor om nog even lekker buiten te voetballen terwijl andere bezig gingen met de strijkkralen en de lego! We hebben ook nog lekker van wat pepernoten mogen smikkelen uit de zak van Sinterklaas...


 

Dinsdag 6 december
Wist je dat...... Wij bij sportstuif erg flexibel zijn! 52 weken opvang, alleen de schoolweken of alleen opvang nodig in de vakanties? Het kan allemaal! Neem gerust contact op en spreek uw wensen uit en wij kijken wat we voor u kunnen betekenen. Wilt u meer weten of heeft u interesse in onze sportieve buitenschoolse opvang voor uw kinderen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens 👇
🔎 www.sportstuif.nl
📩 venray@sportstuif.nl
☎️ 06 - 30812238

Ook doen wij zelf ook graag mee met de activiteiten van de kinderen. Tikkertje met Jessica, voetballen met Pim of gezellig samen een spelletje binnen spelen. Het kan allemaal bij onze sportieve buitenschoolse opvang Sportstuif Venray SV! 

 


Woensdag 7 december
Op woensdag zijn wij altijd al wat eerder te vinden op sommmige schoolpleinen, want op woensdag zijn er scholen al wat eerder uit dan normaal. De kinderen nemen op woensdag allemaal zelf de lunch mee, die wij vervolgens gezamelijk bij Sportstuif opeten. Vandaag kwamen de kinderen van Sportstuif Venray MHCV gezellig bij ons op bezoek. Samen met hun hebben wij onze lunch gegeten en de activiteiten gedaan. De activiteiten van vandaag waren Kat en Muis tikkertje en het lijnen spel. Bij kat en muis tikkertje zijn de tikkers de katten en die katten moeten proberen de staartjes van de muizen af te pakken. De kat met de meeste staartjes aan het einde van het spel had gewonnen! Bij het lijnen spel gaat het om de snelheid en het reactievermogen van de kinderen. Pedagogisch medewerker Pim riep een kleur. De kleur stond gelijk aan de lijn waar de kinderen dan naar toe moesten rennen. Degene die als laatste bij de juiste lijn was werd de nieuwe scheidsrechter.
Al dat bewegen mag ook wel eens beloond worden. Daarom hebben wij vandaag na de activiteit nog cupcakes gebakken die de kinderen zelf mochten versieren. Zo werden er mooie figuurtjes op de cupcakes getekend, maar er werd vooral veel versierd met de spikkels. Daarna hebben we die cupcakes lekker zelf op mogen eten, heerlijk!! 

 
 

Donderdag 8 december
Nadat wij vandaag de kinderen hadden opgehaald en met zijn alle weer bij onze buitenschoolse opvang waren was het tijd om fruit te gaan eten. Na het fruit eten was het weer tijd om naar buiten te gaan. Het was droog en af en toe scheen zelfs de zon een beetje, daarom zijn wij vandaag lekker de hele dag buiten geweest. Er werd de hele middag fanatiek gevoetbald, gerend en gespeeld. Pas toen het donker begon te worden zijn we naar binnen gegaan. Eenmaal binnen gingen de kinderen nog lekker aan de slag met tekenen, dansen op de muziek, het maken van creaties met strijkkralen en het bouwen met de lego! Een lekker actieve dag!

 


Vrijdag 9 december
Net als woensdag kwamen de kinderen van Sportstuif Venray MHCV weer bij ons op bezoek. Samen met de kinderen van MHCV hebben wij de activiteiten van vandaag gedaan.
De activiteiten van vandaag waren octopus-tikkertje en hokbal. Bij octopus tikkertje begin je met twee tikkers. De tikkers hebben beide een eigen lintje vast. Als je werd getikt door een van de tikkers, dan werd jij ook een tikker en hield je samen het lintje vast. Op het moment dat er vier kinderen één lintje vast hadden werden ze verdeeld in twee delen waardoor er weer twee nieuwe tikkers waren. Hokbal is een tikspel waarbij je weer vrij komt door goed samen te spelen. Als je werd getikt door een van de tikkers moest je in een hok gaan staan. Op het moment dat er een speler langsliep die nog niet af was kon hij/zij jou weer bevrijden. Als je samen met de persoon die in het hok staat kan overgooien zonder dat de bal de grond raakt ben je weer vrij. Na de activiteit hebben we nog samen fruit gegeten en hebben de kinderen nog lekker vrij kunnen spelen. Er werd gekleurd, met lego hoge torens gebouwd en met de auto's gespeeld. Wat was het weer een leuke week!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches