Bij Sportstuif is er voor ieder kind veel avontuur te beleven! Het is dé perfecte plek om na school fijn buiten te spelen en te sporten.

Rachelle Scheepers Rachelle Scheepers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Superbal, Safarispel en vlaggen veroveren! Week 3-2024

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 3!

Maandag 15 januari
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. De activiteit die vandaag op de planning stond was het kleuren renspel. Het kleuren renspel is voor de kinderen een bekende activiteit waarbij altijd heel fanatiek mee wordt gedaan. Spelleider Pim roept een kleur van één van de vijf lijnen. Aan de kinderen de taak om zo snel mogelijk op de juiste kleur lijn te gaan staan. We starten natuurlijk rustig om vervolgens aan een afvalrace te beginnen. Ben je als laatste op de juiste lijn? Dan ben je voor deze ronde af! Het was super spannend en ook onze stagiaires deden hun uiterste best om het de kinderen zo moeilijk mogelijk te maken. Na al dat rennen was het tijd om weer eventjes lekker uit te rusten door vrij te gaan spelen. Er werd geknutseld, getekend en gevoetbald. Uiteindelijk sloten wij de dag zoals altijd af met een verrukkelijk koekje!

  

Dinsdag 16 januari
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het voetbalveld gelopen waar de activiteit van vandaag klaar stond. Vandaag stond wederom een van de favoriete spellen van de kinderen op het programma... Superbal. Na een korte uitleg om het geheugen weer even op te frissen gingen we van start. Er werd enthousiast mee gedaan en de ballen vlogen je aan alle kanten om de oren. Het is natuurlijk de bedoeling om niet geraakt te worden door de ballen. Ben je toch geraakt? Onthoud dan goed wie jou heeft afgegooid want zodra diegene zelf af gaat ben jij weer vrij! Het is een spel met enorm veel wisselingen en het is dus van groots belang om goed op te letten. Wat hadden wij een lol vandaag!

   

Woensdag 17 januari
Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen was het alweer tijd voor de activiteit. Tijdens de activiteit van vandaag gaan wij met zijn alle op safari. We spelen namelijk het safarispel. Deze keer was het wel een hele bijzondere versie, er lag namelijk een laag sneeuw op het veld. Perfect om op wintersafari te gaan. De kinderen werden verdeeld over drie groepen, zeehonden, pinguins en ijsberen. Op het moment dat een van deze diersoorten werd geroepen moesten de kinderen in dat groepje zo snel mogelijk naar het lege vak rennen. Zodra je in het vak staat ben je vrij, terwijl je zo snel mogelijk naar het andere vak probeert te rennen staan er twee jagers die je proberen te tikken. Het is dus de bedoeling om zonder getikt te worden in het lege vak te komen. Wat was het weer een middag vol pret in de sneeuw!

  

Donderdag 18 januari
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom twee superleuke spellen bedacht. Bij Joep en Dennis gingen de kinderen aan de slag met een ouderwets potje voetbal en bij Marit streden de kinderen in twee teams voor de overwinning tijdens een estafette variant. De kinderen vinden het altijd superleuk als de stagiaires de activiteit geven en dat bied ons als pedagogische medewerkers de kans om weer prachtige foto's van de kinderen maken. Kijk hier onder maar eens naar deze plaatjes :) 

   

Vrijdag 19 januari
et is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag genaamd vlaggen veroveren. De kinderen werden verdeeld in twee teams. Team blauw en team groen. Allebij de teams hadden een vlag in haar eigen kleur. Deze vlag mochten ze gaan verstoppen en aan het andere team de taak deze te vinden. Het team wat de vlag van het andere team als eerste heeft gevonden wint. De uiteindelijke winnaar was het team van Pim...... Team blauw!
Wat een superleuke afsluiter van deze prachtige week in de sneeuw!

   

 

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches