We hebben gekozen voor Sportstuif vanwege het sportieve concept. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan onder hele leuke begeleiding van het team. Toppers!

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De bom, tafeltennis clinic en hoepelbal! Week 21-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activiteiten en uitstapjes naar andere sportstuif locaties! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

 

Maandag 20 mei
Vandaag waren wij gesloten in verband met tweede Pinksterdag. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn lekker lang weekend gehad!

 

Dinsdag 21 mei
Wij begonnen de dag met het snijden van het fruit en de groente, maakte twee kannen met ranja en alle onderzetters werden klaargelegd voor de kinderen zodat iedereen zijn/haar beker op de juiste naam kan zetten. Vervolgens was het tijd om de kinderen op te halen op de basisscholen, eenmaal aangekomen bij de BSO hebben wij voor de verandering eerst even buiten gespeeld omdat er tijdens de activiteit veel regen voorspeld was. Toen het regenen begon zijn wij snel naar binnen gegaan om groente/fruit te eten en ranja te drinken, aansluitend begonnen wij met twee binnen activiteiten, namelijk: de bom en weerwolven.

Wij speelde de bom met de jonge kinderen, alle kinderen zitten in een kring en zij krijgen een voor een allemaal kennisvragen. Beantwoord je de vraag goed? Dan mag je de bom doorgeven, maar geef je een fout antwoord? Dan moet je de bom vasthouden tot dat je een vraag goed beantwoord hebt. Gaat de bom af in jouw handen? Dan moet je een opdracht uitvoeren.
Tijdens het weerwolven gingen de kinderen helemaal op in het spel en je voelde de spanning iedere nacht weer toenemen, wie is wie en wat is de beste tactiek? Door samen te werken kom je tot een goede oplossing.
Ondanks het slechte weer hebben wij enorm veel plezier gehad!

   

Woensdag 22 mei
Het midden van de week. We begonnen de dag vroeg en met een zonnetje want de vierde peutergym stond alweer op ons te wachten. De ouders bewegen hierbij gezellig mee met de peuters. Allerlei vaardigheden en bewegingselementen komen aan bod om de motoriek van de kinderen te bevorderen. ‘Wil jij volgende keer ook meedoen met onze peutergym? Geef je dan op via www.samenbijsportstuif.nl!

Rond 12 uur was het alweer tijd om de kinderen op te halen en hebben hierna samen boterhammen gegeten samen met Sportstuif Venray MHCV en hebben nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor de WMA Tafeltennis in samenwerking met Red Stars uit Venray, na het fruit eten gingen we naar Red Stars en hier splitsten we op in 3 groepen. We kregen uitleg over het tafeltennissen, deden verschillende spelletjes met een bal en sloten we nog af met potjes tafeltennis tegen elkaar. Na een uurtje was het alweer helaas voorbij en werden alle kinderen opgehaald en kregen we nog een koekje, even vrij spelen binnen en buiten en wat een leuke woensdagmiddag hadden wij!

 

Donderdag 23 mei
De dag ging van start met onze dagelijkse taken, namelijk: fruit en groente snijden, ranja klaarmaken en onderzetters klaarleggen verdeeld in twee basisgroepen. Daarna reden wij in drie auto’s weg om alle kinderen op te halen. Terug bij de BSO eerst even wat vitamines eten en ranja drinken. Aansluitend vierde wij de verjaardag van onze stagiaire Joep, hieperdepiep hoera!!!!.Hup, snel naar buiten voor twee activiteiten die in het teken stonden van balspellen, namelijk: hoepelbal en knuffelbal. De groep werd verdeeld in twee kleinere groepen, er volgde een korte uitleg en spelen maar. Hoepelbal is een balspel waarbij er hoepels op verschillende afstanden liggen en je doormiddel van de bal in de hoepel te rollen of te schoppen punten kan verdienen met je team. Knuffelbal is een balspel/variatie op trefbal waarbij je in twee teams tegen elkaar strijd en je troef (de knuffel) moet verdedigen, je kunt ook tegenstanders afgooien of zelf geraakt worden.
Kortom, het was een leuke en plezierige dag met veel plezier!

   

Vrijdag 24 mei
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen en hebben bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld.

Na het fruit eten trokken wij allemaal onze jas aan en gingen wij naar buiten, er kwam een grote piek met regen aan dus besloten we dat we vrij gingen spelen buiten voordat het ging regenen. Hierna mochten de kinderen zelf verder met vrij spelen binnen en buiten, er werd gekleurd, spelletjes gespeeld en met strijkkralen gespeeld. Gelukkig werd het snel droog en konden we ook nog buiten spelen. Nog een lekker koekje en zo was het alweer tijd voor weekend! Tot volgende week allemaal 

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches