Een erg leuke sportieve BSO waar veel aandacht wordt besteed aan sport en bewegen met kinderen. Goed om te zien dat Sportstuif zich ook in Limburg heeft gevestigd!

Davey Davey
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Safarispel, Bingo en voetslagbal! Week 22-2024

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 22!

Maandag 27 mei
Yes het is weer maandag! We hebben zin om van iedere dag weer een feestje te maken bij Sportstuif Venray SV! We begonnen de middag met alle kinderen van de basisscholen ophalen en gingen fruit eten en ranja drinken, tussendoor hadden de kinderen veel te vertellen over het weekend.
Vandaag stond er een voor de kinderen nog onbekende activiteit op het programma. Vandaag gingen we aan de slag met het grote verzamel spel. Voor dit spel hadden wij daadwerkelijk al onze buitenspeel spullen nodig. Deze werden allemaal op de grond gelegd en de kinderen werden verdeeld over 4 teams. De spelbegeleider roept een kleur en de eerste van het team pakt een voorwerp van die kleur, rent terug en tikt de volgende aan. Totdat de kleur op is, dan gaan we door naar de volgende kleur enzovoorts. Aan het einde kijken we welk team de meeste spullen verzameld heeft en die is dan de winnaar. Na deze leuke activiteit hebben we nog lekker buitengespeeld waarbij voor het voetballen weer in trek was. Tot morgen!

 
 

Dinsdag 28 mei
We hebben weer zin in een nieuwe dag, we begonnen snel met het klaarzetten van de bekers, onderzetters en de waterkan. Hierna was het tijd om het fruit te snijden en op de bordjes te leggen. We maakte goed gevulde bordjes met lekker veel fruit klaar en konden daarna op pad. We reden langs de verschillende scholen om alle kinderen op te halen en daarna reden we met gevulde auto’s terug naar de BSO. Toen alle kinderen aangekomen waren gingen we aan tafel om die lekkere bordjes fruit op te eten. Hierna was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteit van vandaag.
Het safarispel; er worden vier grote vakken gemaakt in een groot vierkant, er zijn drie groepen en een aantal jagers. Elk groepje mag zelf bedenken wel diersoort zij zijn en moeten op aanwijzing rennen naar het lege vak. De jager mogen in het hele speelveld rennen maar niet in de vakken van de dieren komen. Lukt het jou om naar het lege vak te rennen zonder getikt te worden door de jagers? Dan ben je veilig. Maar lukt het jou niet om het lege vak te bereiken en word je onderweg getikt? Dan ben je af en moet je vanaf de zijlijn eventjes toekijken. Het spel is afgelopen wanneer iedereen van hetzelfde diersoort getikt is, er mag dan weer een nieuwe ronde gestart worden.

   

Woensdag 29 mei
En toen was het alweer woensdag, altijd een rustigere dag maar toch altijd een gezellige dag. Helaas ging de geplande peutergym niet door i.v.m. slechte weersvoorspellingen, maar rond 12 uur was het wel alweer tijd om iedereen uit school te halen, wanneer alle kinderen op zijn gehaald, mogen de kinderen hun handen wassen en hun lunch uit hun tas halen. Want op de woensdagmiddag doen wij altijd samen lunchen met de kinderen, vaak samen met Sportstuif Venray MHCV, net zoals vandaag. Nadat we geluncht hebben kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Even later moeten de rest van de kinderen ook van school gehaald worden, dit is altijd rond een uur of 14:00. Als we dan helemaal compleet zijn gaan we gezamenlijk fruit eten.

Na het fruitmoment is het natuurlijk tijd voor de activiteit, deze keer WMA van Sportstuif Venray MHCV! Op de planning stond WMA Waterspellen, maar door veel regen en het frisse weertje konden we deze niet door laten gaan en hebben we een alternatief gevonden, namelijk WMA Bingo! Gelukkig was dit ook super leuk en werd en goed opgelet, gekeken en afgestreept, we hadden veel winnaars en op het einde kreeg iedereen een lekker snoepje! Nog even vrij spelen en zo vloog de woensdag alweer voorbij.

Wil jij de volgende keer ook meedoen aan zo’n gave activiteit op woensdagmiddag?
Kijk dan snel op 
www.samenbijsportstuif.nl en geef je op!

 

Donderdag 30 mei
De laatste week van de maand mei is in volle gang. Nadat de eerste kinderen waren opgehaald van school werd er dan ook al lekker buiten gespeeld. Ondertussen werden de rest van de kinderen ook opgehaald op school. Toen we allemaal aangekomen waren op de BSO konden we aan tafel. We aten lekker veel fruit en dronken ranja. Daarna snel naar buiten want er stonden weer twee leuke activiteiten op het programma, namelijk: voetslagbal en sommenestafette.Voetbalslagbal is een variant op slagbal, je raakt de bal alleen met de voeten i.p.v. de handen en bij sommen estafette leggen de kinderen door middel van sommetjes met dobbelstenen een parcours af. Dobbel je 2 x 6? Dan ren je naar pion nummer 12, daarna is de volgende aan de beurt en die dobbeld bijvoorbeeld 1x 4 en 1x5. Dan ren je naar pion 9. Wat is het toch leuk om de kinderen al bewegend te zien leren. Wat een feest!

   

Vrijdag 31 mei
Het weekend staat voor de deur maar niet voordat we er nog een gezellig dag van maken. We begonnen de vrijdag vroeg omdat er een studiedag op de planning stond, Basisschool Focus/Spectrum en Basisschool de Bongerd had een studiedag. De kinderen hebben lekker vrij mogen spelen en zo was de morgen alweer snel voorbij, Hierna was het tijd om alle andere kinderen op te halen en te gaan lunchen, we aten samen aan tafel ons broodtrommeltje leeg. Hierna was het tijd om een spelletje te gaan spelen en daarna een mooie tekening te maken. Voordat we het wisten was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. We verzamelden alle kinderen en reden in onze mooie blauwe auto’s terug naar de BSO. Op de BSO aten we lekker veel fruit en hadden we vast de tijd om te kletsen over het weekend. Zo stonden er kinderfeestjes op het programma en uitstapjes naar opa’s en oma’s.

Na het fruit besloten we vandaag om onze jas aan te trekken en naar de speeltuin te gaan, het zonnetje kwam af en toe door dus perfect weer om de hele middag buiten te spelen! Er werd geschommeld, geklommen in bomen, met het zand gespeeld en van de kabelbaan afgegaan. Zo kwam onze laatste dag van de week alweer langzaam op een einde. We aten nog een lekker koekje en daarna kwamen de papa’s en mama’s een voor een alweer binnen druppelen en konden we lekker weekend gaan vieren.

   



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches